Fenerbahçe'nin hisseleri de dibe vurdu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NoScatter

NoScatter

Üye
    Konu Sahibi
Fenerbahçe'nin hisseleri de dibe vurdu
Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile berabere kalarak şampiyonluğu kaybetmesinin ardından bir darbe de borsadan geldi. İlk seans başlar başlamaz dibe oturan hisseler ikinci seans açılışta da tepetaklak oldu. Fenerbahçe hisseleri yüzde 18.57 kayıpla 57 liraya indi ve açık ara günün en çok kaybettiren hissesi oldu.

YAĞMUR GİBİ SATIŞ GELDİ
Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybetmesinin ardından sabah ilk seans başlar başlamaz hisselere yağmur gibi satış geldi. Bir anda taban olan Fenerbahçe, ilk seansı yüzde 9.29 kayıpla 63.50 liradan tamamladı.
İkinci seans açılışta da görüntü değişmedi. Hiçbir alıcının olmadığı hisse yine dibe oturdu ve toplam düşüş yüzde 18.57'ye ulaştı. Cuma günü kapanışta 70 lira olan hisseler 57 liraya kadar geriledi.
Hisseler cuma kapanışta 70 lira seviyesindeydi...
Fenerbahçe'nin piyasa değeri de 294 milyon lira eridi ve 1 milyar 587 milyon liradan 1 milyar 293 milyon liraya indi.
Fenerbahçe hisseleri, şampiyonluk şansının artması ile birlikte nisan ayının ortalarından itibaren yükselişe geçmiş ve yaklaşık üç haftada 47 liradan 99 liraya kadar tırmanmıştı. Arkasından gelen kar satışları ile de hisse fiyatı 70-80 TL aralığında dengeye oturmuştu.
FENERBAHÇE BÜYÜK GELİR KAYBETTİ
Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaçırması ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılamayacak olması şirketin ekonomisini çok olumsuz etkileyecek.
Fenerbahçe şampiyon olması halinde 2 milyon TL federasyondan para alacaktı. İkinciliklikle birlikte bu parayı kaybetti. Ancak bu kayıp şampiyonlar ligindeki olası kayıpların yanında çok küçük kalıyor.
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılabilseydi, büyük ihtimalle ayakbastı parası olarak 10.5 milyon euroyu kasasına koyacaktı. Çünkü Bursaspor'un iki ön elemeyi aşarak Şampiyonlar Ligi'ne katılması çok yüksek bir ihtimal değildi. Katılabilse dahi bu kez kasaya 5.5 milyon euro girecekti.
Mevcut durumda Bursaspor direkt olarak Devler Ligi'ne giderken Fenerbahçe iki ön eleme oynayacak. Üstelik ikinci ön elemede seri başı olmadığı için Şampiyonlar Ligi'ne girebilmesi çok kolay değil. Olası bir elenme durumunda da hiç para alamayacak. 10.5 milyon euro Bursaspor'un kasasına girecek.
Fenerbahçe'nin Zico döneminde Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselip 32 milyon euro kazanmıştı. ÜBu rakam Fenerbahçe'nin erken vedası halinde neler kaybedeceğini açık bir şekilde ortaya koyuyor.
 
haltie

haltie

Üye
kayıplar çok fazla bunla kalsa iyi...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

scarface006
Cevap
0
Görüntüleme
395
scarface006
Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
335
Kingmortall
JaNbErG
Cevap
0
Görüntüleme
497
JaNbErG


Üst Alt