Fenerbahçe'den Çifte Transfer

Sponsorlu Bağlantılar

SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Fenerbahçe'den Çifte Transfer
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, kadrosunu 2 yabancı oyuncuyla güçlendirdi. Bayanlar Basketbol Ligi'nde üst üste 7. toplamda 10. kez lig şampiyonluğuna ulaşan sarı lacivertli ekip kadrosuna Agnieszka Bibrzycka ve Anastasiya Verameyenka'yı kattı.


Polonya Ligi'nin güçlü temsilcilerinden Polkowice'den transfer edilen forvet mevkii oyuncusu Agnieszka Bibrzycka ve Rusya'nın Nadezhda takımından Fenerbahçe kadrosuna katılan Belaruslu pivot Anastasiya Verameyenka artık Fenerbahçe Bayan Basketbol takımı formasıyla görev yapacak.


Öte yandan antrenör George Dikeulakos'un yanı sıra Nevin Nevlin, Kübra Siyahdemir ve Esmeral Tunçluer'in sözleşmeleri de uzatıldı.


Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın yeni transferleri için resmi siteden yapılan açıklama şu şekilde:


AGNİESZKA BİBRZYCKA KİMDİR?


21 Ekim 1982'de Polonya'da Mikolow'da dünyaya gelen Agnieszka Bibrzycka forvet mevkiinde görev alıyor. 1 metre 84 santim boyundaki yıldız basketbolcu profesyonel olarak basketbola ülkesinin takımlarından Lotos Gdynia'da başladı. Polonyalı forvet 2001-2006 yılları arasında Lotos Gdynia'da oynadı ve 4 lig, 1 de lig kupası şampiyonluğu yaşadı. 2002 ve 2004 yıllarında Lotos Gdynia ile Euroleague'de final oynayan Agnieszka Bibrzycka İtalyan La Gazzetta Dello Sport tarafından 2003 yılında Avrupa'nın en iyi basketbol oyuncusu seçildi. Yıldız oyuncu 2004 ve 2006 yıllarında WNBA'de San Antonio Silver Stars'ta da forma giydi.


Daha sonra Rusya'nın Spartak Moskova takımına geçen başarılı oyuncu burada Rusya Ligi ve Euroleague şampiyonluğu yaşadı. Spartak Moskova'da bir sezon oynayan Agnieszka Bibrzycka daha sonra bir başka Rus ekibi Ekaterinburg'a transfer oldu. Başarılı oyuncu Euroleague'de Ekaterinburg ile 2008 ve 2009 yıllarında Avrupa üçüncülüğü elde etti.


Agnieszka Bibrzycka 2010-2011 sezonunda Euroleague'de Ekaterinburg formasıyla Fenerbahçe'ye karşı da oynadı. Agnieszka Bibrzycka Fenerbahçe'nin deplasmanda Ekaterinburg'u 73-67 yendiği maçta 10 sayı, 4 ribaund ve 3 asist ile mücadele etti. Agnieszka Bibrzycka, Fenerbahçe'nin evinde Ekaterinburg'u 82-75 yendiği maçta ise 12 sayı, 6 ribaund ve 2 asistlik bir performans sergiledi.



Yıldız basketbolcu 2011 yılında yeniden ülkesine döndü ve geçtiğimiz sezon Polkowice takımında forma giydi. 30 yaşındaki Polonyalı forvet Polkowice takımında Polonya liginde 11 sayı 5 ribaund ve 2 asist ortalamalarını tutturdu. Agnieszka Bibrzycka Euroleague'de bu sezon 7 sayı 2.5 ribaund ortalamasıyla oynadı.


Milli takım ile 2001'de Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final oynayan Agnieszka Bibrzycka 2003 yılında Polonya ile Avrupa dördüncülüğü, 2005 yılında da Avrupa beşinciliği yaşadı.


Polonya'da kısaca Biba olarak tanınan ve Avrupa basketbolunun önde gelen forvetleri arasında yer alan Agnieszka Bibrzycka artık Fenerbahçe'nin başarısı için mücadele edecek.


ANASTASİYA VERAMEYENKA KİMDİR?


10 Temmuz 1987'de dünyaya gelen Belaruslu oyuncu Anastasiya Verameyenka profesyonel basketbol kariyerine ülkesinde Minsk takımında başladı.Verameyenka, daha sonra geçtiğimiz 7 sezon boyunca formasını giydiği Nadezdha Orenburg takımına transfer oldu.


Bayanlar Euroleague'de 2011-2012 sezonunda 14 maçta forma giyen Verameyenka, 11.4 sayı, 6.9 ribaund, 2.2 asist ve 2.1 blok ortalamalarıyla oynadı. grup maçlarında Fenerbahçe'yle Nadezdha aynı grupta yer alırken, Verameyenka Fenerbahçe'nin İstanbul'da 84-72 kazandığı maçta 7 sayı 4 ribaundluk bir performans ortaya koydu. Verameyenka, Rusya'da oynanan ve Fenerbahçe'nin 72-60 önde bitirdiği karşılaşmadaysa 8 sayı 11 ribaund ve 4 top çalmayla oynamıştı. başarılı oyuncu geçtiğimiz sezon ligde ise 9.9 sayı, 7.4 ribaunt ve 1.8 blok ortalamalarıyla mücadele etti.



2004 yılından bu yana Belarus Milli Takımı forması giyen Verameyenka, Belarus'un 2007 bayanlar Avrupa Şampiyonası 3'üncülük maçında Letonya'yı 72-63 yenerek bronz madalya kazanmasında önemli bir rol oynadı. Verameyenka Beyaz Rusya Milli Takımı ile ayrıca 2009 Avrupa Şampiyonası'nda dördüncülük, 2008 pekin oyunlarındaysa altıncılık yaşadı.


1 metre 92 santimetre uzunluğunda, Avrupa basketbolunun önde gelen pivot oyuncuları arasında yer alan Anastasiya Verameyenka artık Fenerbahçe'nin başarısı için ter dökecek.

Kaynak: Sporx
 


Üst Alt