Fenerbahçe Ülker: 76 Efes Pilsen:79 ( Şampiyon Efes )

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Fenerbahçe Ülker: 76 Efes Pilsen:79 ( Şampiyon Efes )
Beko Basketbol Ligi play-off finali 6. maçında Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Efes Pilsen'i konuk etti. Takımımız sahadan 79-76 mağlup ayrıldı. Bu skorla seride durum 4-2'ye gelirken Efes Pilsen şampiyon oldu.

Mücadeleye Fenerbahçe Ülker Willie Solomon, Ömer Onan, Devin Smith, Mirsad Türkcan ve Gasper Vidmar 5'iyle başladı.

Karşılaşmaya Willie Solomon'un üçlüğü ile başlayan Fenerbahçe Ülker, Mirsad Türkcan ile de üçlük bularak skoru 6-0'a getirdi. İlk sayılarını Mario Kasun ile serbest atış çizgisinden bulan Efes Pilsen, Bootsy Thornton'un da katkısıyla 2. dakikaya 6-4'lük skorla girdi. Mirsad Türkcan'ın üçlüğü ile üstünlüğünü koruyan takımımız, skoru 9-4'e getirdi. Kerem Tunçeri'nin üçlüğü ile Lacivert Beyazlılar farkı 2'ye indirdi. Ancak rakibine Devin Smith'in orta mesafeli basketi ile karşılık veren Fenerbahçe Ülker, Willie Solomon ile de serbest atış çizgisinde sayılar üretti. Gasper Vidmar'ın da smacı ile serisini 7-0'a çıkaran Fenerbahçe Ülker farkı da 9 sayıya çıkardı (16-7). Bu seriyi Bootsy Thornton'un serbest atış çizgisinden bulduğu sayı ile son veren Efes Pilsen, Kaya Peker'in de basketi ile skoru 16-10'a getirdi. Konuk ekip Bootsy Thornton'un üçlüğü ile farkı tekrar kapattı (17-13). Devin Smith'in üçlüğü ile Fenerbahçe Ülker 8. dakikaya 20-13'lük skorla girdi. Kerem Tunçeri ve Kaya Peker'in sayıları ile farkı tekrar eriten Efes Pilsen, Mirsad Türkcan'ın serbest atış çizgisinden bulduğu sayıya Bootsy Thornton ile karşılık verdi (21-19). Ömer Onan ile serbest atış çizgisinden 2'de 2 isabet ile oynayan takımımız, periyodun son saniyesinde Willie Solomon ile basket bularak ilk periyodu 25-21 önde tamamladı.

İkinci periyoda Kaya Peker'in üst üste bulduğu sayılarla başlayan Efes Pilsen, Emir Preldzic'in sayısına yine Kaya Peker'in turnikesi ile karşılık vererek skoru 26-26 eşitliğe taşıdı. Sinan Güler'in serbest atış çizgisinden bulduğu sayı ile ilk kez öne geçen Efes Pilsen, Kaya Peker ile de boyalı alanda etkili oldu. Damir Mrsic ve Emir Preldzic ile top kayıpları yapan takımımız karşısında Preston Shumpert ve Kaya Peker ile basketler bulan Efes Pilsen farkı 6 sayıya kadar çıkardı (29-35). Oğuz Savaş ve Ömer Onan ile sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen'in üst üste bulduğu sayılara engel olamadı. Boyalı alanda Kaya Peker ile sayılar bulan Lacivert Beyazlılar, Ender Arslan ve Michalis Kakiouzis ile kullandığı üçlüklerde de isabet bularak ilk yarının son 4.30 dakikasına 10 sayılık avantaj ile girdi (33-43). Oğuz Savaş'ın üçlüğü ile farkı tek hanelere indiren takımımız, Kerem Tunçeri'nin sayılarına Ömer Onan ile karşılık verdi (37-45). Ancak Kerem Tunçeri ile üç sayılık basket bulan Efes Pilsen farkı 11 sayıya çıkardı (37-48). Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan ile turnikeden, Mirsad Türkcan ile de serbest atış çizgisinden sayılar bulsa da konuk ekip 18. dakikaya 40-48'lik skorla önde girdi. Mario Kasun ile basket bulan Efes Pilsen ilk yarıyı 41-50 önde kapattı.

İkinci yarıya Kaya Peker'in basketi ile başlayan Efes Pilsen 21. dakikayı 41-52'lik skorla geçti. İlk basketini Damir Mrsic'in üçlüğü ile bulan Fenerbahçe Ülker, 22. dakikaya 44-52'lik skorla girdi. Damir Mrsic ile kullandığı üçlükte bir kez daha isabet bulan takımımız farkı 5 sayıya kadar indirdi (47-52). Ömer Aşık ile smaç yapan Fenerbahçe Ülker, Devin Smith ile serbest atış çizgisinden sayılar bularak serisini 10-0'a çıkardı. Fenerbahçe Ülker farkı da 1 sayıya indirdi (51-52). Michalis Kakiouzis'in basketine Willie Solomon'un üçlüğü ile karşılık veren Fenerbahçe Ülker 54-54 eşitliği yakaladı. Ender Arslan'ın üçlüğü ile tekrar öne geçen Lacivert Beyazlılar, Mario Kasun'un smacı ile periyodun son 3.40 dakikasına 5 sayılık fark ile önde girdi (54-59). Ömer Aşık ile serbest atış çizgisinden sayı bulan Fenerbahçe Ülker, Damir Mrsic'in üçlüğü ile farkı 2 sayıya indirdi (57-59). Michalis Kakiouzis'in üçlüğü ve Mario Kasun'un boyalı alandaki sayıları ile skor üstünlüğünü elinde tutan konuk ekip 29. dakikaya 59-65'lik skorla girdi. Son dakikada her iki takım da sayı üretemedi ve Efes Pilsen final periyoduna 59-65'lik skorla önde girdi.

Son periyoda Semih Erden'in sayıları ile başlayan Fenerbahçe Ülker skoru 61-65'e getirdi. Preston Shumpert ile periyottaki ilk sayılarını bulan Efes Pilsen, 32. dakikaya 6 sayılık fark ile girdi (61-67). Her iki takım da düşük şut isabeti ile oynadığı dakikalarda Semih Erden ile smaç bulan Fenerbahçe Ülker, normal sürenin son 5 dakikasına 63-67'lik skorla girdi. Savunmasını sertleştiren takımımız, Emir Preldzic ile üst üste iki üçlük bularak serisini 8-0'a çıkardı. Fenerbahçe Ülker, 36.dakikaya da 69-67 önde girdi. Bootsy Thornton'un basketi ile konuk ekip eşitliği yakalasa da, Emir Preldzic ile turnikeden sayılar bulan Fenerbahçe Ülker skoru 71-69'a getirdi. Kaya Peker ile serbest atış çizgisinde 2'de 2 isabet ile oynayan Efes Pilsen skorda tekrar eşitliği sağladı (71-71). Emir Preldzic ile serbest atış çizgisinde 2'de 1 isabet ile oynayan takımımız karşısında Charles Smith ile üçlük bulan Efes Pilsen son 2.30 dakikaya 72-74'lük skorla girdi. Boyalı alanda Kaya Peker ile basket bulan Lacivert Beyazlılar, normal sürenin son 2 dakikasına girilirken 4 sayılık avantajı yakaladı (72-76). Charles Smith ile serbest atış çizgisinde 2'de 1 isabet ile oynayan Efes Pilsen son dakikaya 5 sayılık üstünlükle girdi (72-77). Willie Solomon ile serbest atış çizgisinde sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, son 40 saniyeye 74-77'lik skorla girdi. Devin Smith'in yaptığı top kaybını Charles Smith ile baskete çeviren Efes Pilsen son 22 saniyeye 74-79'luk skorla girdi. Kullandığı üçlüklerde isabet bulamayan Fenerbahçe Ülker, son saniyede Devin Smith ile basket bulsa da, Efes Pilsen mücadeleden 76-79 galip ayrıldı.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Murat Biricik, Engin Kennerman

FENERBAHÇE ÜLKER (76): Marques Green (1 ribaund- 2 asist), Willie Solomon 14 (3 ribaund- 3 asist), Mirsad Türkcan 8 (6 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 8 (3 asist), Semih Erden 4 (2 ribaund), Damir Mrsic 8 (1 asist), Gasper Vidmar 2 (4 ribaund), Oğuz Savaş 5 (1 ribaund), Ömer Aşık 8 (2 ribaund), Devin Smith 9 (5 ribaund), Emir Preldzic 10 (2 ribaund- 3 asist)

EFES PİLSEN (79): Mario Kasun 9 (8 ribaund), Charles Smith 6 (6 ribaund), Preston Shumpert 6 (2 ribaund), Bootsy Thornton 10 (3 ribaund- 4 asist), Kerem Gönlüm (4 ribaund- 3 asist), Kaya Peker 23 (9 ribaund), Michalis Kakiouzis 8 (1 ribaund), Kerem Tunçeri 7 (1 ribaund- 3 asist), Sinan Güler 1 (3 ribaund- 4 asist), Ender Arslan 9 (2 ribaund- 3 asist)

1.PERİYOT: 25-21
2.PERİYOT: 16-29
3.PERİYOT: 18-15
4.PERİYOT: 17-14

Efes Pilseni yürekten tebrik ediyorum...Takımımız son dakikaları oynayamıyor açıkca belli..O da şampiyonu belli etti..Maç sonunda gerçekten istenmedik görüntüler sahaya çıktı..Yakışmadı Fenerbahçe taraftarına..Bırakın adamlar bileklerinin hakkıyla şampiyon oldu doyasıya kutlasın ve kutlayın..! Ve son olarak bu müthiş seriyi bizlere yaşatan her iki büyük takıma sonsuz teşekkürler.:oke:Bu arada bence Maçın adamı Kaya Pekerdi..Muazzamdı..
 


Salihyet

Salihyet

Üye
Keşke gidip pataklasaydım , bi iki tekmede benden :P: Son anda vazgeçmiştim..
 
Cynical

Cynical

Üye
Son anlar tam bir dramaydı. Kaybedilen toplar, üst üste kaçan üçlükler... Çıkan olaylar ise tam bir rezillikti. Söyleyecek bir kelime bile bulamıyorum. Görünen o ki basket sahalarına da tel örgü şart. Nasıl bir ceza gelecek merak ediyorum ama biliyorum ki hiçbir etkisi olmayacak. Kafalar hep aynı kalıyor...
 
Atakan

Atakan

Üye
Yine kavga çıktı.Keşke maçı konuşabilseydik...
 
HenryBenzema1410

HenryBenzema1410

Üye
4-2 mi :D ama efes 4-2 almış. tartışmasız türkiyenin en iyi takımı ( baskette )

basket deyince efes, voleybol deyince eczacı, futbol deyince galatasaray. hepsininde avrupa kupalarıda var kendi alanlarında
 
arslansem

arslansem

Üye
Çok güzel ve kaliteli bi maçtı.Son anlarda Fenerbahçe öne geçmenin avantajını kullanamadı.Sahasında 3 maç verdi ve şampiyonluk böylece Efesin oldu.Tebrikler Efes :yuru
Yenilgiyi hazmetmek gerek.Orada bir iki taraftarın değil herkesin suçu var.Bi önceki maçta kural bilinmiyor diye masa yumruklamayla başladı olaylar.Bu maçın son dakikalarında da yapılan faul sonrası ortamı germek amacıyla bazı Fenerbahçeli oyuncular yine olmadık hareketler yaptılar.Yakışmıyor bunlar.Bükemediğin eli öpeceksin.Öpmeden önce de kuralları öğrenip geleceksin ;)
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Son 2 yılın şampiyonu Fenerbahçeye hiç yakışmadı bu oyun ve skor.. 2-0 dan 4-2 vermemiz seriyi süpriz oldu. Seriyi vermemizin sebebi son dakikaları iyi çıkaramamak kesinlikle.. Fenerbahçe Ülker gibi bir takımın bunu yapmaması gerekirdi.

Efes Pilseni tebrik ediyoruz. Olay çıkaran taraftarları da şiddetle kınıyorum.
 
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Fenerin kendi evinde son 3 maçı vermesi çok enteresan bir durum maçtan cok son dakikada yaşananlar konuşulacak.
Efesli Oyuncular orda bir Fenerli taraftarı kötü ezdiler....
 
arslansem

arslansem

Üye
Daha beterini yapsalarmış keşke ;)
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
İlginç bir maç oldu, yine 2 periyot öndeydik ama son periyotta kayıp ettik.
 
turkordu

turkordu

Üye
Şampiyon Efes Pilsen’i ve finalist Fenerbahçe’yi tebrik ederim.
 

Benzer Konular



Üst Alt