Fenerbahçe Uefa da ÇEYREK FİNAL DE ...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Fenerbahçe Uefa da ÇEYREK FİNAL DE ...



Avrupa Ligindeki tek temsilcimiz Fenerbahçe, 3. tur rövanş maçında Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımı ile karşılaştı. İlk maçı 1-0 kazanan Fenerbahçe, rakibini eleyerek çeyrek finale kalmayı hedefliyordu.
Fenerbahçe'de Viktoria Plzen maçı öncesi önemli eksikler göze çarpıyordu. Çek ekiple deplasmanda yapılan ilk maçta sakatlanan Pierre Webo, ligdeki Bursaspor mücadelesinin ardından Viktoria Plzen karşısındaki rövanşa da çıkamazken, teknik direktör Aykut Kocaman bu futbolcunun yerine Caner Erkin'i 11 kişilik kadroya dahil etti. Webo kadroda olduğunda orta alanın solunda forma giyen Sow, Çek ekip karşısında takımının tek forveti olurken, Caner Erkin sol kanatta görev yaptı. Plzen'deki maçta sakatlanan ve Spor Toto Süper Lig'deki Bursaspor mücadelesinde forma giyemeyen Gökhan Gönül, tedavinin ardından rövanş mücadelesine yetiştirilerek takımdaki yerini aldı. Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Webo, cezalı Meireles ve statü gereği forma giyemeyen Emre Belözoğlu'nun yanı sıra Stoch ve Serdar Kesimal 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

Viktoria Plzen'de de tek değişiklik

Çek Cumhuriyeti temsilcisi de Fenerbahçe karşısına ilk maça göre tek değişiklikle çıktı. Sarı kart cezalısı olduğu için Plzen'deki maçta forma giyemeyen Limbersky, rövanşta Kadıköy'de 11'deki yerini aldı.


Stat dışında önlemler

Fenerbahçe'nin, seyircisiz oynanan BATE Borisov maçında dışarıdan işaret fişeği atılması nedeniyle ceza almasının ardından, Viktoria Plzen mücadelesi için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı çevresinde güvenlik tedbirleri uygulandı. Eski Salı Pazarı bölgesinde çevik kuvvet ekipleri konuşlandırılırken, stat çevresinde polis ekipleri bulunduruldu.
Maç öncesi protokol tribünü girişinin karşısında toplanan küçük bir kalabalık, tezahüratlar yaparak takıma destek vermeye çalıştı.

Mücadeleye hızlı başlayan konuk takım oldu. Gole ihtyacı olan Çek ekibi, baskı kurmaya çalışırken, kanatlardan önemli akınlar geliştirdi ama özellikle Mehmet Topal'ın defanstaki başarılı müdahaleleriyle sıkıntı yaşamadan ilk bölümü atlatan temsilcimiz, sakatlanan Mehmet Topal'ın yerine oyuna giren genç Salih'le golü buldu. 35. dakikada oyuna giren Salih,
kendi başlattığı atakta Horvath'ın hatasını iyi değerlendirdi ve topu ağlara gönderip, güzel futbolunu taçlandırdı.

İkinci yarıya 1-0 önde olmanın avantajıyla işyi başlayan temsilcimiz, 51. dakikada önce Kuyt ardından da Crsitian ile inanılmaz bir pozisyonu harcadı. 60. dakikada ise üstüste gelen 2 hatayla golü kalesinde gördü. Bekir'in taca atamadığı topu alan Darida'nın sert şutunda Volkan da müdahale edemeyince top ağlara gitti ve skora denge geldi.

Bu golden sonra oyun kontrolünü ele geçiren Çek ekibinin bir topu direkten dönerken, kalan 30 dakikada skoru korumayı başaran Fenerbahçe, 1-1'lik beraberlikle tarihinde ilk kez Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Fenerbahçe: 1 - Viktoria Plzen: 1

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Manuel Grafe, Markus Haecker, Holger Henschel (Almanya)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topal (Dk. 35 Salih Uçan), Selçuk Şahin, Kuyt, Cristian (Dk. 90 3 Egemen Korkmaz), Caner Erkin, Sow (Dk. 82 Mehmet Topuz)

Viktoria Plzen:
Kozacik, Reznik, Cisovsky, Prochazka, Limbersky, Horvath (Dk. 72 Duris), Darida, Rajtoral (Dk. 88 Fillo), Kolar, Kovarik, Bakos (Dk. 65 Tecl)

Goller: Dk. 43 Salih Uçan (Fenerbahçe), Dk. 61 Darida (Viktoria Plzen)
Sarı Kartlar: Dk. 62 Bakos, Dk. 84 Kolar, Dk. 87 Prochazka (Viktoria Plzen), Dk. 64 Kuyt (Fenerbahçe)
 


semihguney

semihguney

Üye
Galatasaraylı olarak tebrikler
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
süper kupada karşımıza çıkma fener :D
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
2007 sampiyonlar ligi ceyrek finali
2013 Uefa ceyrek finali ...

Müthis yükselis devam edecek insallah.
Tebrikler Fenerbahcem ...
 
Kdr05

Kdr05

Üye
Öncelikle tebrik ederim. Ülkemiz adına iki takımımızın da çeyrek finale kalması sevindirici bir şey.
Şunu da söylemekten kendimi alamıyacam. Yıllardır Galatasaray'ımızın almış olduğu Uefa ve Uefa Süper Kupası'na laf edenlere, bununla alay edenlere ne oldu da bu kupa bir anda hoş gözükmeye başladı bunu anlayamıyorum açıkcası.
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Sirada ki gelsin ...
Lazio ... ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt