Fenerbahçe oklarını çıkardı: 5-1

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
Fenerbahçe oklarını çıkardı: 5-1
Fenerbahçe oklarını çıkardı: 5-1

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe, 3. Eleme Turu ilk maçında kendi sahasında Macaristan'ın Honved takımıyla karşı karşıya geldi ve maçtan 5-1'lik skorla galip ayrılarak turu büyük ölçüde garantiledi.
Fenerbahçe ile Honved arasında ilk yarısı da sarı lacivertlilerin 3-0'lık üstünlüğü ile sona eren maçta, temsilcimize galibiyeti getiren goller 13. dakikada Roberto Carlos, 30., 40. ve 61. dakikalarda Daniel Güiza ile 68. dakikada Alex de Souza'dan geldi. Macar ekibi Honved'in tek sayısını ise 78. dakikada Zsolnai kaydetti.
Kendisinden kalite ve güç olarak çok zayıf durumda olan Honved'e karşı baştan sona üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe'de, üç gol atan İspanyol golcü Daniel Güiza maça damga vururken, sağ kanatta son derece etkili bir futbol oynayan Kazım-Gökhan Gönül ikilisi de günün yıldızlarındandı.
Fenerbahçe ile Honved arasında Macaristan'da oynanan rövanş karşılaşması 6 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.
DAUM'DAN BEKLENEN 11...
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunun ilk maçında karşılaştıkları Macaristan'ın Honved takımına karşı, beklenen 11 kişilik kadrosunu sahaya sürdü.
Alman teknik adam, iki yeni transfer Dos Santos ve Cristian'ın da yer aldığı, Boluspor ile yapılan hazırlık maçından sonraki antrenmanlarda denediği Volkan Demirel, Gökhan, Önder, Bilica, Roberto Carlos, Kazım, Cristian, Emre, Dos Santos, Alex ve Güiza'dan oluşan 11'i Honved karşısında görevlendirdi.
Sakatlıktan yeni çıkan Semih'in yanı sıra sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Özer ve önceki gün antrenmanda başına aldığı darbeden dolayı hafif problemi olan kaleci Volkan Babacan kadroda yer almazken, Ali, Vederson, Abdülkadir, Furkan ve Onur kadroya giremedi.
Volkan Babacan'ın yokluğunda yedek kaleci olarak Fehmi Mert Günok kulübede yer aldı.
KALİTE FARKI!
Kendi mabedi olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sezonun ilk resmi maçında Macaristan temsilcisi Honved karşısında çıkan Fenerbahçe, mücadeleye oldukça hızlı ve baskılı başladı. Sarı lacivertli taraftarların adeta bir gelin gibi süslediği ve iyi bir atmosfer altında oynanan maça hemen ağırlığını koyan Fenerbahçe, daha maçın ilk dakikalarından itibaren rakibine karşı üstünlük kurdu.
Orta alanda yeni transfer Cristian'ın daha çok savunmaya yönelik oynadığı Fenerbahçe, karşılaşmanın başından itibaren Emre Belözoğlu önderliğinde hücuma top çıkarırken; Alex ile buluşan toplarla da gol tehlikeleri yaratmayı amaçladı. Sarı lacivertlilerde sol kanatta Andre Dos Santos ve sağda Kazım da kanat bindirmeleriyle hücuma destek verdi.
ROBERTO CARLOS'TAN FÜZE!
İki takım arasındaki kalite farkı, maçın ilk dakikalarından itibaren kendini gösterirken; Fenerbahçe, Macar rakibi karşısında ilk golünü 13. dakikada buldu. Bu dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Kazım, ceza sahası yayına yakın ve kaleyi sol çaprazdan gören bir noktada yerde kalınca sarı lacivertliler serbest vuruş kazandı. Topun gerisine gelen ve frikikleriyle dünyaca ünlü olan Roberto Carlos, yaptığı sert vuruşla Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Roberto Carlos, attığı golün hemen ardından sakatlanırken; Brezilyalı oyuncu bu dakikadan sonra oyuna devam edemedi ve yerini Deivid'e bıraktı. Fenerbahçe'de Deivid'in oyuna girmesiyle de oyun sisteminde bazı değişiklikler yapıldı.
OKÇU FENA DÖNDÜ!
Fenerbahçe, Macar rakibi karşısında ilk 15 dakika içinde golü bulmasına rağmen oyundaki üstünlüğü bırakmadı. Sarı lacivertliler, ilk yarının kalan bölümünde de topun tek hakimiyken; maçın temposunu da ayarlayan taraftı. Sarı lacivertliler zaman zaman tüm hatlarıyla rakip yarı alana yüklenirken, tek forvet olarak görev alan Daniel Güiza'yı topla buluşturmayı ve gol pozisyonuna girmeyi amaçladı.
Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon çok eleştirilen ve bu sezon takımın kampına geç katılmasıyla birlikte gözden çıkarılması ve satılması gündeme gelen 'Okçu' lakaplı İspanyol oyuncusu Daniel Güiza, sarı lacivertli ekibin Honved ile oynadığı maçın ilk yarısında oynadığı istekli futbolla dikkat çekerken, maçın 30. dakikasında attığı golle de skoru 2-0'a getirdi. Bu dakikada gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanattan Gökhan Gönül'ün yaptığı ortaya altı pas üzerinde kafayı vuran İspanyol forvet, takımını 2-0 öne geçirdi.

İlk 30 dakika içinde 2-0 öne geçen ve Macar rakibi karşısında oldukça rahat durumda olan Fenerbahçe, ilk yarının kalan 15 dakikalık bölümünde de hızını kesmedi. Sarı lacivertliler, etkili kanat bindirmeleri ve orta alandan forvete taşınan toplarla üçüncü gol arayışlarını sürdürürken, 40. dakikada Daniel Güiza ile bir gol daha buldu. Bu dakikada Emre Belözoğlu'nun kendi çabalarıyla geliştirdiği Fenerbahçe atağında, Milli oyuncunun asistini iyi değerlendiren Güiza, Fenebahçe'yi 3-0 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol gelmeyince, sarı lacivertli temsilcimiz devre arasına üstün giren taraf oldu.
FENERBAHÇE ÇOK RAHAT!..
Kendisinden kalite olarak çok düşük olan ve güç farkının da son derece belli olduğu Honved karşısında ilk yarıyı 3-0 önde tamamlayan Fenerbahçe, ikinci yarıya daha rahat başladı. Topun tek hakimi olan ve oyunu istediği gibi yönlendiren sarı lacivertliler, ikinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde rakibini fazla zorlamadı. Savunmasında sağlam anlayışıyla dikkat çeken temsilcimiz, sağ kanattan Kazım ve Gökhan Gönül'ün ileri çıkışları ile dördüncü golü aradı ve buldu.

Maçın 61. dakikasında gelişen Fenerbahçe atağında, Kazım'ın sağ kulvardan başlattığı atak, Gökhan Gönül'ün ileri çıkışıyla gol tehlikesine döndü. Sağ kulvardan ceza sahasına topu çok iyi aktaran Gökhan Gönül'ün asistinde Daniel Güiza, kendisinin üçüncü takımının da dördüncü golünü kaydetti ve Fenerbahçe'yi 4-0 öne geçirdi.
HONVED ÇARESİZ! GOL YAĞMURU!..
Fenerbahçe'nin Macar rakibi Honved, sarı lacivertli temsilcimizin son derece etkili futbolu karşısında maçın ilk 60 dakikası boyunca adeta çaresiz kalırken, kalan yarım saatlik dilimde de bu durum değişmedi. Son derece sağlam ve geçit vermeyen savunma, orta alanda yapılan kısa paslar, kanatlardan gelen bindirmeler veson vuruşlardaki başarı Fenerbahçe'yi Honved karşısında farka taşırken, 69. dakikada beşinci gol de geldi. Bu dakikada yine sağ kanatta Gökhan Gönül ile başlayan Fenerbahçe atağında Alex ile Deivid'in ceza sahası organizasyonu sonucunda Alex de Souza'nın golüyle sarı lacivertliler skoru 5-0'a taşıdı.

GÜİZA ALKIŞLARLA... TOPUZ SAHADA!
Honved karşısında son 20 dakikaya 5-0 önde giren Fenerbahçe'de kalan bölümde oyun sisteminde değişikliğe gidildi. Günün yıldızı olan ve hat-trick yapan Daniel Güiza, 70. dakikada yerini Mehmet Topuz'a bırakırken, bu oyuncunun sağ kanada geçmesi sonucu Deivid forvete geçti ve tek forvet olarak kalan dakikalarda görev aldı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'un, stadyumdaki taraftarların ve sahadaki futbolcuların ortaya konulan performanstan son derece memnun olduğu dakikalarda sarı lacivertliler kendi kalesinde bir gol görse de, bu durum kimseyi etkilemedi. Maçın 78. dakikasında korner kazanan Macar temsilcisi Honved, Zsolnai'nin kafa vuruşuyla golü buldu ve skor 5-1'e geldi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol gelmeyince, Fenerbahçe maçtan 5-1'lik skorla galip ayrıldı ve Macaristan'da oynayacağı rövanş maçı öncesi turu çok büyük ölçüde garantiledi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada soldan Roberto Carlos'un yerden sert ortasında arka direkte Gökhan'ın vuruşunda, top kaleci Nemeth'de kaldı.
5. dakikada soldan uzun bir korner atışı kullanan Hajdu'nun ceza alanı içine gönderdiği topa, ileri çıkan kaleci Volkan Demirel'den önce Abraham'ın kafa vuruşunda, havalanan meşin yuvarlak auta çıktı.
13. dakikada ceza alanı dışından serbest vuruş kullanan Roberto Carlos, yerden sert ve düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
22. dakikada ceza alanı içinde Bilica'nın vuruşunda, savunmaya çarpıp havalanın topa ceza alanı sol çaprazında Güiza'nın rövaşata vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstüne çarparak auta çıktı.
25. dakikada Hrepka'nın soldan uzun pasında savunmanın arkasında ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Abraham'ın, ileri çıkan kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
28. dakikada sol kanatta Gökhan'ı çalımlayan Abraham'ın ceza alanına girmeden sert vuruşunda, top yandan auta gitti.
29. dakikada Gökhan'ın sağdan ortasında ceza alanı içinde Güiza, kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 2-0
33. dakikada sağdan Kazım'ın ortasında ceza alanı içinde Güiza'nın kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.
38. dakikada orta sahadan atılan uzun pasta ceza alanı sağ çarprazında kaleci Nemeth ile karşı karşıya kalan Alex'in yavaş vuruşunda, kaleciyi geçen topu Pastva uzaklaştırdı.
40. dakikada savunmada Benjamin'in hatasından topu kapan Emre'nin soldan ceza alanına girerek yaptığı ortada, altıpasta topa dokunan Güiza meşin yuvarlağı bir kez daha filelere gönderdi: 3-0

47. dakikada Honvedli oyuncular savunmadan çıkmaya çalışırken araya girip topu kapan Emre'nin ceza alanı dışından sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Nemeth topu kornere çeldi.

53. dakikada Hajdu ile paslaşarak sağdan ceza alanına giren Benjamin'in çaprazdan vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'in müdahalesiyle kornere çıktı.

59. dakikada Kazım'ın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Nemeth kontrol edemediği topu kornere çeldi.

61. dakikada Fenerbahçe farkı 4'e çıkardı. Bu dakikada Kazım'ın pasıyla sağdan ceza alanına giren Gökhan'ın ortasında, ön direkte topa dokunan Güiza, kendisinin 3., takımının ise 4. golünü attı: 4-0

69. dakikada ceza alanı içinde Deivid ile paslaşan Alex, sol çaprazdan düzgün bir vuruşla topu bir kez daha Honved ağlarına gönderdi: 5-0

78. dakikada Hajdu'nun sağdan kullandığı korner atışında, ön direkte Zsolnai'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 5-1

87. dakikada Alex'in soldan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde Mehmet Topuz'un kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı. Fenerbahçe, karşılaşmadan 5-1 galip ayrıldı.
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
çok güzel bir maç ve çok güzel bir skor...futbolcularımızı tebrik ediyorum...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt