Fenerbahçe Mersin'den istediğini aldı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Fenerbahçe Mersin'den istediğini aldı
[h=2]Spor Toto Süper Lig 6. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu'nu 2-1'lik skorla mağlup ederek deplasmanda kazanma rekorunu 12 maça çıkardı.[/h]








Spor Toto Süper Lig'de 6. haftanın kapanış maçında Mersin İdman Yurdu ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. 28 yıl sonra Tefik Sırrı Gür Stadı'nda karşılaşan iki takımın mücadelesinde gülen taraf 2-1'lık skorla Fenerbahçe oldu.
Fenerbahçe'ye golleri getiren golleri 4. dakikada Özer Hurmacı ve 53. Henri Bienvenu kaydetti. Mersin İdman Yurdu'nun tek golü ise 91. dakikada Beto'dan geldi.
Deplasmanda oynayan Fenerbahçe'nin ilk golünde Özer Hurmacı, yaklaşık 40 metreden Mersin İdman Yurdu kalecisi Hakan Arıkan'ı avlarken; ikinci golde de oyuna sonrada giren Bosnalı kaleci İbrahim Sehic'in büyük hatasını Bienvenu affetmedi.
Fenerbahçe bu galibiyetle birlikte deplasmanda kazanma serisini 12 maça çıkararak rekorunu geliştirirken; puanını da 16'ya yükseltti. Ligin yeni ekiplerinden Mersin İdman Yurdu ise 10 puanda kaldı.
Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta maçlarında Mersin İdman Yurdu üç büyüklerden biri olan Beşiktaş'ı ağırlayacak. Fenerbahçe ise ligin bir başka yeni takımı olan Samsunspor'u sahasında konuk edecek.
F.BAHÇE'DE 3 EKSİK
Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasının son maçında Mersin İdmanyurdu ile Fenerbahçe, 28 yıl aradan sonra ilk kez karşı karşıya geldi.
Tevfik Sırrı Gür Stadı'nı dolduran yaklaşık 12 bin seyirci, takımlarına destek oldu. Konuk takım Fenerbahçe, sahaya sakatlıkları bulunan tecrübeli oyuncuları kaleci Volkan Demirel, Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz'dan yoksun çıktı.
Sarı lacivertlilerde önceki gün trafik kazası yapan Senegalli oyuncu Issiar Dia kadroda yer aldı. Fenerbahçe'de kaleyi Mert Günok korurken, genç oyuncu Erten Ersu ise ilk kez yedek olarak kadroda yer aldı
MERSİN'DE NOBRE YOK
Mersin İdman Yurdu'nda Nobre sakatlığı nedeniyle forma giyemezken, bu oyuncunun iki hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.
Karşılaşma öncesinde bir grup Mersin İdmanyurdu taraftarı ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedede küçük bir taraftarın hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.






ÖZER'DEN UNUTULMAYACAK BİR GOL
Spor Toto Süper Lig'de 6. haftanın kapanış maçına Mersin idman Yurdu seyircisinin de desteğiyle daha atak başladı. İlk dakikalarda Fenerbahçe kalesine çok adamla gitmeye çalışan Mersin İdman Yurdu istediği pozisyonları bulamadı.
Maçta dakikalar 4'ü gösterdiğinde Fenerbahçe neredeyse atak bile yapmadan Mersin İdman Yurdu karşısında sürpriz bir gol buldu. Sarı-lacivertlilerin kendi yarı sahasında bulunan orta yuvarlağın içinden kazandığı serbest vuruşu Emre Belözoğlu hızlı kullandı. Emre'nin kullandığı serbest vuruşta topla buluşan Özer Hurmacı yaklaşık 40 metrelik uzaklıktan düzgün bir vuruşla kaleci önde olan Hakan Arıkan'ı mağlup etti ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.
ELEKTRİKLER KESİLDİ
Maçın başından itibaren etkisini artıran yağış her iki takımın da oyununu olumsuz etkiledi. Karşılaşmanın 23. dakikasında aşırı yağış nedeniyle elektriklerin kesilmesi üzerine stadyumdaki skorbord bozuldu, basın tribünündeki internet bağlantısı kesildi.
Sahayı aydınlatan ışıkların jeneratörlerle çalışması nedeniyle kesintiden oyun etkilenmedi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da izlediği mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
MERSİN'DE FIRSATLAR KAÇTI
Fenerbahçe'nin Özer ile attığı golden sonra kendi sahasında geriye düşen Mersin İdman Yurdu beraberlik için rakip kaleye sağlı solku ataklarla yüklenmeye başladı. Hızlı ataklarla kendi yarı sahasından çıkan Mersin, Fenerbahçe ceza sahasında zaman zaman oldukça etkili oldu ama aradığı golü bulamadı.
Deplasmanda erken bulduğu golle öne geçen Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu kalesinde Alex, Cristian ve Caner ile farkı açma şansını da buldu ama bu fırsatları değerlendiremedi.
PENALTI İTİRAZLARI




Karşılaşmanın 42. dakikasında Mersin İdman Yurdu orta hakem Halis Özkahya'ya penaltı itirazında bulundu. Ben Yahia'nın kullandığı serbest vuruş sonrasında Fenerbahçe ceza sahası içinde yaşanan karambolde Mersin İdman Yurdu, Bekir İrtegün'ün topa elle müdahale ettiğini savundu. Ancak Halis Özkahya pozisyonda bir şey olmadığını savundu. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca Fenerbahçe soyunma odasına tek farklı üstünlükle gitti. HAKAN ARIKAN DEVAM EDEMEDİ!
Mücadelenin ikinci yarısı başlarken Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ilk yarıda da sakatlığını bulunan kaleci Hakan Arıkan'ı oyundan almak zorunda kaldı. Yedek kalecisi yabancı olan ve 6 yabancı futbolcunu hakkını ilk yarıda kullanan Sağlam, iki değişiklik yapmak zorunda kaldı. Nurullah Sağlam, Ben Yahia'nın yerine Hakan Bayraktar'ı, sakatlanan Hakan Arıkan'ın yerine de Bosnalı kaleci İbrahim Sehic'i aldı.
MERT, VOLKAN'I ARATMADI!
Mersin İdman Yurdu ikinci yarıya Fenerbahçe'ye göre daha istekli başladı. Beraberlik golü için tüm hatlarıyla yarı sahaya yüklenen Mersin, Volkan Demirel'in yokluğunda kaleyi koruyan Mert Günok'u geçmeyi başaramadı.
VE YİNE BİR SERBET VURUŞ...
Fenerbahçe, Mersin deplasmanında ikinci golü de 53. dakikada yine serbest vuruş sonrasında buldu. İlk goldeki gibi kendi yarı sahasındaki orta yuvarlığın içinden kazanılan serbnest vuruşu Emre Belözoğlu kullandı. Emre'nin uzun pasında Bienvenu rakip ceza sahası içinde topu kontrol edemedi. Kalesinden açılan Sehic, Bienvenu'nün ayağına çarpan ve önüne düşen topu elinden kaçırdı. Boşta kalan topu Bienvenu yakaladı ve ağlara gönderdi. Fenerbahçe yine ilginç bir golle deplasmanda 2-0'lık skoru yakalamış oldu.
MERSİN 10 KİŞİ KALDI!
Kendi sahasında kalecilerinin büyük hataları sonrasında iki golü kalesinde gören Mersin İdman Yurdu, 55. dakikada da 10 kişi kaldı. 52. dakikada ikinci gol öncesinde Alex'e yaptığı faul sonrasında sarı kart gören İbrahim Kaş, üç dakika sonra Emre Belözoğlu'na yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarı kartını görerek oyun dışında kaldı. Karşılaşmanın 57. dakikasında ise Zurita, Fenerbahçe ceza sahasında meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ama Halis Özkahya, Zurita'nın bu pozisyonda topa eliyle dokunduğu gerekçesiyle golü iptal ederken; sarı kartına da başvurdu.
BETO SKORU BELİRLEDİ!
Karşılaşmanın geri kalan bölümünde kalesinde iki gol gören Mersin İdman Yurdu konsantrasyon eksikliği yaşayarak oyundan iyice düştü. Fenerbahçe, Mersin'in oyundan kopmasını iyi değerlendirerek pozisyonlar üretti ama bu pozisyonlarda üçüncü golü bulamadı.
Mersin İdman Yurdu dakikalar 91'i gösterdiğinde Fenerbahçe'nin skor anlamında rahatlaması sonucunda Beto ile farkı bire indirdi. Fenerbahçe ceza sahsı içinde rakiplerinden rahat sıyrılan Beto topu ağlara gönderdi ama bu gol sadece skoru belirledi. Fenerbahçe aldığı 2-1'lik galibiyetle deplasmanda kazanma serisini 12 maça taşıyarak rekorunu geliştirdi.
 


arslansem

arslansem

Üye
2 hafta önceki Kayseri maçında ve bu maçta Fenerbahçe'nin aleyhine verilmeyen penaltılar var.Voleybolcu gibi ellerini açıyorlar herkes görüyor nedense hakemler göremiyor :) kazanan takım her zaman haklıdır.Fenerbahçe futbol olarak vasatı aşamıyor ama 3 puan alıyorsa sorun yoktur futbolda.
Hakan Arıkan da maşallah her gün kendini geliştiriyor unutturmuyor kendisini :)
 
greenmile

greenmile

Üye
manisa maçında bariz golü verme sonra penaltıydı oydu buydu.fenerbahçe gayet iyi oynuyor ciddiye alsak dünkü maç 10 olurdu kimi kandırıyorsunuz? ayrıca iyi oynayıp oynamadığımızı merak edenlere her zamanki gibi zamanı geldiğinde yakından göstereceğiz
 
haltie

haltie

Üye
Alinin iyi dediği Hakan 40 50 metreden gol yedi:ehe kazanan her zaman haklıdır.Hakemleride unutmamak lazım bu arada.Televizyonda cesur yorumcular çok güzel ifade ediyor her şeyi gerçi ama görünen köyde klavuz istemiyor.Fenerbahçe kazanmaya devam ediyor o yüzden onları kutlar tebrik ederim.
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Çok rahat bir galibiyet elde ettik ... Açıkcası zorlanacağımızı pek düşünmüyordum . Nitekim de öyle oldu ... Herhalde o kaçırdıklarımızın yarısını dahi atsak , tarihi fark olurdu ... :) Sağlık olsun diyelim ...
Mersin in net bir penaltısı verilmedi ...


Tebrikler Fenerbahçem ... Maşallah , son sürat devam ediyoruz ...Sırada ki gelsin ... :oke:
 
'Davut

'Davut

Üye
Bu aralar Fenerbahçenin Lehine kararlar çok oluyor...(. İnsan Eli göremez mi be...:)
 
  • Beğen
Tepkiler: DiaBLoS
Masha

Masha

Üye
Fenerbahçe'nin ölüsü Türkiye Ligine Yeter.
 
  • Beğen
Tepkiler: DiaBLoS
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Fenerbahçe'nin ölüsü Türkiye Ligine Yeter.

de artar bile ... :)
Ligin başlangıcından beri henüz daha tam kadro oynamadık bile ... Sakatların iyileşmesiyle tam kadro olunca , bu takım çok daha iyi olacak...
 
  • Beğen
Tepkiler: Masha
Masha

Masha

Üye


de artar bile ... :)
Ligin başlangıcından beri henüz daha tam kadro oynamadık bile ... Sakatların iyileşmesiyle tam kadro olunca , bu takım çok daha iyi olacak...
Kesinlikle. Ne olursa olsun ayaktayız ve her zamanki gibi zirvedeyiz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
269
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
236
Eren Değerli


Üst Alt