Fenerbahçe M.Ali Aydınları yalanladı ..!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Fenerbahçe M.Ali Aydınları yalanladı ..!


Fenerbahçe, CAS sürecinde yaşananlarla ilgili olarak yeni bir açıklama yayınladı. Sarı lacivertli kulüp, Mehmet Ali Aydınlar'ın kendi yöneticilerinin Şampiyonlar Ligi'ne gitmekten vazgeçtiği iddialarını yalanladı.

Konuyla ilgili olarak kulübün resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle:

TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar, dün, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmememizle ilgili programa, avukatlarımızdan Sayın Emin Özkurt'a cevap vermek amacıyla katılmış; UEFA'dan gelen ilgili mektubu Başkanvekilimiz Sayın Nihat Özdemir ve Asbaşkanımız Sayın Ali Koç ile paylaştığını, yöneticilerimizin bu mektubu gördükten sonra; "Şampiyonlar Ligi'ne katılmama kararı alırız" dediğini iddia etmiştir.

Bu iddia kesinlikle gerçekleri yansıtmamaktadır.

Sayın Aydınlar, 23 Ağustos 2011'de gerçekleşen toplantıda söz konusu evrakı, Türkçe tercümesiyle birlikte yöneticilerimizle paylaşmış; bu doğrultuda TFF'nin kulübümüze göndereceği mektubu da yöneticilerimize tebliğ etmiştir. Bu mektuba istinaden 24 Ağustos 2011, saat 12:00'ye kadar turnuvadan çekilme yönündeki kararımızı kendilerine bildirmemizi talep etmişlerdir.

Yöneticilerimiz, bu talep karşısında konunun Yönetim Kurulu'nda istişare edilmesi gereğini aktararak, TFF'den ayrılmıştır.Yönetim Kurulumuz, aynı gece konuyu görüşerek turnuvadan çekilme kararının alınmasının mümkün olamayacağı kararına varmıştır.

Sayın Ali Koç, yönetim kurulumuz adına, 24 Ağustos 2011 sabahı, Sayın Aydınlar'ı arayarak, bu süre zarfında böyle bir karar alınmasının mümkün olmadığını, ayrıca böyle bir kararın hukuki haklarımızın tamamından feragat anlamına geleceğini kendisine iletmiştir.

Sayın Ali Koç ve avukatlarımızdan Sayın Özkurt, aynı gün, Sayın Aydınlar'ı ve yardımcılarını ziyaret etmiş; böylesi bir kararın sakıncalarını ve uluslararası arenadaki emsalleri kendilerine aktararak, bunun aslında, UEFA'nın bir gözdağı olduğunu ve TFF'nin bunu asla kabul etmemesi gerektiğini anlatmışlardır.

Gerçekler böyleyken, Aydınlar tarafından iddia edilen yöneticilerimizin, "Şampiyonlar Ligi'ne gitmeme kararını kabul ettiler" açıklaması gerçekleri kesinlikle yansıtmamaktadır.

Öte yandan, tüzüğümüz gereği, uluslararası müsabakadan çekilme anlamına gelecek böylesi bir kararı Genel Kurul yetkisi olmaksızın vermek mümkün değildir. TFF'ye cevaben verilen mektubumumuzda da bu hususa dikkat çekilmiştir. Kulübümüzde, yönetim kurulu üyesi olarak da görev yapmış Sayın Mehmet Ali Aydınlar bunu son derece iyi bilmektedir.

DİKKAT ÇEKEN BİR ÇELİŞKİ DAHA
Kulübümüzün, 29 Kasım 2011'de düzenlediği basın toplantısına cevaben, bir gün sonra, medyanın karşısına geçen Sayın Aydınlar,UEFA yetkilisi Sayın Cornu'nun beyanı ile ilgili aşağıdaki ifadeleri kullanmıştır.

30.11.2011 TFF BasınToplantısı, TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar: " … UEFA'dan henüz bu mektubu reddeden bir yazı ulaşmamıştır. Sayın Ali Koç bizimle görüşseydi bizim verdiğimiz bu beyanı görecekti…biz böyle bir konu gelmiş cevap vermişiz. Böyle birşeyden rahatsız olan bir taraf varsa onlar neden bize sormaz. Bakın sizin hakkınızda böyle söyleniyor demez…bunu neden Fenerbahçe'nin basın toplantısında onlara sormadınız???"

Yani, kulübümüzün Sayın Cornu'nun beyanı ile ilgili kendisi ile temasa geçilmediğinii söylemiştir. Ancak, Sayın Aydınlar dün gece telefonla bağlandığı TV programında bu kez şu ifadeleri kullanmıştır.

04.12.2011 Telegol Programı,TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar:
"Bu belgeden 18 Kasım'da haberim oldu. O gün öğleden sonra Cihan Kamer (Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi) federasyona geldi. Cihan Kamer bana böyle bir yazıdan bahsetti. Ben de "evet bugün öğrendik ama bu ifadeler tamamen yanlış" dedim. Bu yazının doğru olmadığını bildireceğiz dedim."

Yukarıdaki ifadeler Sayın Aydınlar'ın söylemleri arasındaki çelişkiyi net bir biçimde ortaya koymaktadır. Son günlerde yaşanan ve merkezinde TFF ve yöneticilerinin bulunduğu bu çelişkilerle ilgili yorumu kamuouyunun takdirine bırakırız.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt