Fenerbahçe küme düşerse neler olacak?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Fenerbahçe küme düşerse neler olacak?
Şike konusundaki adli soruşturma devam ederken, herkesin sorduğu soru şu: "Fenerbahçe Bank Asya 1. Lig'e düşürülürse ne olacak?"









Fenerbahçe, önemli gelirlerinden mahrum kalıp daha da zor günler geçirebilir. Ancak sarı-lacivertlileri ağırladıkları maçlarda büyük gelir elde eden Anadolu kulüpleri de bundan darbe yiyecek.


Şike konusundaki adli soruşturma devam ederken, herkesin sorduğu soru şu: "Fenerbahçe Bank Asya 1. Lig'e düşürülürse ne olacak?"
Sarı-lacivertliler için bu senaryo tam bir kabus gibi. Fenerbahçe, küme düşmesi halinde en azından 140 milyon TL'den olacak. Bu rakam Şampiyonlar Ligi'nden gelecek gelirin iptal olacağı da düşünülürse 200 milyon TL'ye kadar çıkacak.
Ayrıca Fenerbahçe Sportif A.Ş.'nin borsada 550 milyon TL civarında olacağı hesaplanan kaybı da eklendiğinde fatura 750 milyon TL'yi bulacak. Bu da sarı-lacivertlilerin ekonomik anlamda çok büyük bir çöküş yaşaması anlamına gelecek.




1. Fenerbahçe'nin maddi kaybı ne kadar?
a- Lig şampiyonluğu parası geri alınacak.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligde şampiyon olan takımlara verdiği 15 milyon TL'lik ödül geri alınacak. Sarı-lacivertliler böylece 15 milyon TL'lik bir kayıp yaşayacak. Zarar: 15 milyon TL
b- Yayın geliri en az 55 milyon TL düşecek.
Fenerbahçe'nin ligi ilk 5 içinde bitirmesi durumunda alacağı televizyon geliri en az 50 milyon TL olacakken, Bank Asya 1. Lig'de oynarsa bu miktar 1.5 milyon TL'ye düşecek. Zarar: 50 milyon TL
c- Devler Ligi'nden beklenen para uçacak.
Şampiyonlar Ligi'nden bu sezon gelecek en az 20 milyon Euro elden gidecek. Ayrıca Bank Asya 1. Lig'de oynaması nedeniyle bir sonraki sezon da Devler Ligi'ne gidemeyecek olan sarı-lacivertlilerde zarar 2 katına çıkacak. Zarar: 50-100 milyon TL
d- Reklam gelirleri önemli oranda azalacak.
Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'den düşmesi halinde reklam verenlerin büyük bölümü bu reklamlarını geri çekebilir. Buradan da sarı-lacivertlilerin kaybı son derece yüksek olacak. Zarar: 25 milyon TL
2. Bundan sonra neler olacak?
a- Kulüp olağanüstü kongreye gidecek.
Aziz Yıldırım, eğer tutuklanırsa kendisi ve yönetim kurulu istifa edebilir. Bu durumda olağanüstü kongreye gidilir. Böyle olursa sarı-lacivertliler çok kısa bir süre içinde yeni yönetimini seçmek zorunda.
b- Aziz Yıldırım tesislere bile giremeyecek.
Başkan Aziz Yıldırım eğer bu dava sonucunda hüküm giyerse, yüz kızartıcı suç kapsamında Fenerbahçe Kulübü'nden ihraç edilecek. Bu durumda Yıldırım'ın Fenerbahçe tesislerine girmesi bile yasaklanacak.
c- Yabancı futbolcular takımdan ayrılacak.
Bank Asya 1. Lig'de 3 yabancı oynatabilecek olan Fenerbahçe tüm oyuncularını takımda tutabilir. Ancak gelirleri çok düşecek olan sarı-lacivertliler için bu ücretler ekonomik anlamda bir yıkım olabilir.
3. Diğer kulüpleri nasıl etkileyecek?
a- Anadolu kulüpleri ekonomik krize girecek.
Fenerbahçe maçları, Anadolu kulüpleri için çok önemli bir gelir kaynağıydı. Hem pahalı fiyatlarla bilet satışı hem de esnafın gelirleri açısından Fenerbahçe ile oynadıklarında yüzleri gülüyordu. Hatta son şampiyonluk maçının Sivas kentine 4,5 milyon Euro'luk nakit akışı sağladığı açıklanmıştı.
b- Üç büyukler kavramı da darbe yiyecek.
Fenerbahçe'nin, Galatasaray ile oynadıgı bir Süper Lig maçında statların çevresindeki esnaf en az 1 milyon Euro'luk gelir elde ediyordu. Yine diğer derbilerde de bilet satışları ve yan unsurlarıyla yaklaşık 4-5 milyon Euro'luk bir ekonomik katkı sağlanıyordu. Fenerbahçe küme düşürlürse derbi ekonomisi de büyük darbe yiyecek.
c- Yayıncı kuruluş zor durumda kalacak.
Son yayın ihalesine yıllık 400 milyon dolar civarında ödeyen Digiturk'ün en büyük müşterileri Fenerbahçe taraftarlarıydı. Şimdiden dekoder iptalleri başladı. Eğer sarı-lacivertli takım ligde olmazsa yayıncı kuruluş en önemli müşterisini kaybedecek ve yayın ihalesindeki rakamı kolay kolay ödeyemeyecek hale gelecek.
d- Süper Lig'in heyecanı çok etkilenecek.
Fenerbahçe, tartışmasız Süper Lig'in en renkli takımı. Sarı-lacivertlilerin olmadığı bir lig hem marka değerini düşürecek, hem de heyecanı kaybolacak. Bu durumda reklam veren firmaların sayısı önemli ölçüde azalacak. Bu da yaklaşık 1 milyar dolarlık bir gelir pastası oluşturan Türk futbol ekonomisini küçültecek.
 


greenmile

greenmile

Üye
çok doğru her takım çok ama çok olumsuz etkilenir.
 
tulkas

tulkas

Üye
Ben bir Gs'li olarak bile üzülüyorum fb'nin düşüsüne....
 
61semih

61semih

Üye
sadece trabzonsporu olumsuz etkılemıcek anlasılan bırde bjk gs yıde.:ehe
suç suçtur kanunda ve tff ceza yonetmelıgındekı kurallar neyse uygulansın.turk futbolu temızlenecekse bazı şeylere katlanılmalı.oyle bedavaya temızlık yok
 
haltie

haltie

Üye
Feneri bu hallere düşürenler utansın:oke:
 
61semih

61semih

Üye
Feneri bu hallere düşürenler utansın:oke:

sorma ya herkezın ımrendıği bir klup başkanı ne hallere dustu.kaldıkı okadar fb ye şey kazandırdı.tesisleşme olsun kurumsallaşma olsun,markalaştırma olsun ,medyayı yonetme olsun adam cok başarılıydı.nerdeeen nereye
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
29
Görüntüleme
751
gonyalı
Cevap
1
Görüntüleme
865
Cevap
0
Görüntüleme
270


Üst Alt