Fenerbahçe Galatasaray'ı Solladı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Fenerbahçe Galatasaray'ı Solladı


2012 yılında, spor dünyasının medyada en fazla ses getiren kulüp, sporcu, teknik direktör ve kulüp yöneticilerini belirleyen araştırmanın sonuçları açıklandı. Medya Takip Merkezi (MTM)'nin hazırladığı rapor, futbol ve futbolcuların öne çıktığını ortaya koydu. Fenerbahçe yıl boyunca medyanın en çok yer verdiği kulüp olurken, Alex de Souza, Fatih Terim, Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman, spor gündemine damgasını vuran kişiler oldular.


Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı araştırmaya göre, yılın en çok konuşulan spor kulübü, haberlerini bir önceki yıla oranla yüzde 53 arttıran Fenerbahçe oldu. 2011-2012 sezonunda şampiyonluğu son ana kadar kovalamasına rağmen, Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe, şike soruşturmasının sonuçlanması ve yankılarının sürmesi ile gündemde kaldı. Yılın son çeyreğinde ise, Aykut Kocaman ile Alex arasında yaşanan gerginlik ve Alex'in kulüpten ayrılışı ile medyada geniş yansıma bulan Fenerbahçe, toplamda 770 bin 606 haber ve yazıda yer aldı.


Galatasaray 2. sırada


Son lig şampiyonu Galatasaray, yılın medyada en çok söz edilen ikinci spor kulübü oldu. Son lig şampiyonluğunu, Fenerbahçe ile Şükrü Saraçoğlu'nda oynadığı maçta kazanması ve şampiyonluk kupasını ezeli rakibinin stadında kaldırması ile medyanın ilgisini toplayan sarı kırmızılı kulüp, Şampiyonlar Ligi'ndeki performansı ile basında geniş yansıma buldu. 2011'e göre haberlerini yüzde 40 arttıran Galatasaray, yıl genelinde 600 bin 614 haber ve yazıda yer aldı.


Ekonomik açıdan zor bir sezon geçiren Beşiktaş, MTM'nin medya araştırmasında yılın en çok konuşulan üçüncü spor kulübü olmayı başardı. Sezon başında Ricardo Quaresma'nın kulüpte kalıp kalmayacağı ile ilgili sık sık gündeme gelen kulüp, yıl boyunca 451 bin 484 haber ve yazıda yer aldı. Beşiktaş'ın ardından, medyanın en fazla yer verdiği diğer spor kulübü ise Trabzonspor oldu. 2010-2011 sezonundaki şampiyonluklarının hala kendilerine verilmediği ile ilgili uluslararası pek çok kuruluşa başvuran kulüp, medyada adından 389 bin 589 haber ve yazıda söz ettirdi.


Son birkaç yıldır ligdeki performansıyla dikkat çeken Bursaspor, yılın medyaya en çok yansıyan ilk 5 kulübü arasına girerken, medyada öne çıkan diğer kulüpler ise, Eskişehirspor, Gençlerbirliği ve Sivasspor oldu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt