Fenerbahçe Avrupa'ya gidecek mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Fenerbahçe Avrupa'ya gidecek mi?
UEFA'nın Galatasaray ve Trabzonspor için katılım izini yazılı olarak göndermesi ve Fenerbahçe için herhangi bir izinin gönderilmemesi büyük tartışmalara neden oldu.

Hürriyet'te yer alan habere göre, geçen sezon Fenerbahçe hakkındaki kararını son anda veren UEFA, bu sefer erken harekete geçti ve Türkiye'den sadece 2 kulübe izin verdi. Bu durumda ise tüm Türk takımlarına ve milli takıma gelebilecek ceza olasılığı ortadan kalktı.

Geçtiğimiz yıl Fenerbahçe'den CAS davasını geri çekmesini talep eden UEFA, "CAS davanızı geri çekin ve biz de sizi gelecek yıl Avrupa Kupaları'na almayalım cezanıvı çekmiş olun." diye mesaj göndermişti. Öneriye hayır diye Sarı Lacivertli yönetim ise daha sonra ülkenin menfaatleri için davayı geri çekmişti.

UEFA'nın vereceği karar doğrultusunda çıkabilecek olası seanryoların arasında, Fenerbahçe'nin bu yıl da Avrupa Kupaları'ndan mücadele edemeyecek. İkinci bir olasılık ise, UEFA mahkeme bir karar alasıya kadar bekleycek ve Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları'na katılıp katılmayacağını karardan sonra açıklayacak.

Sarı Lacivertli ekibin Avrupa arenasında boy göstereceğine inandığını söyleyen TFF Başkanvekili Ufuk Özerten ise yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'nin evrakı çok olduğu için UEFA'daki incelemesi sürüyor. Bu nedenle davetin geciktiğini düşünüyorum. Galatasaray ve Trabzonspor'un izinleri ise elimize ulaştı. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde, Trabzonspor ise Avrupa Ligi'nde mücadele edecek." sözlerini kullandı.

UEFA'nın elinde bulunan Fenerbahçe ile ilgili evrakların çevirilerinin ve incelenmesinin oldukça uzun sürdüğünü belirten Özerten, bu yüzden Fenerbahçe'ye Avrupa izninin biraz geciktiğini belirtti.
 
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Öf ya yemin ediyorum sömürüyorlar bizi artık. Futboldan zevk alamaz oldum :zzz:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt