Fenerbahçe Alex'siz olur mu olmaz mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Fenerbahçe Alex'siz olur mu olmaz mı?


  • Kullanılan toplam oy
    17
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Fenerbahçe Alex'siz olur mu olmaz mı?


AYKUT Kocaman koşan, pres yapan, 90 dakika mücadeleyi bırakmayan bir F.Bahçe yaratmak istiyor. Bunun önündeki en büyük engel olarak da kaptan Alex de Souza’yı görüyor ve bunu saklamıyor. Young Boys maçından sonra bir gazetecinin “Alex’i çıkartmanıza şaşırdık. Takım Alex’e göre oynamaya alışkın, adaptasyonu bozulmaz mı?” şeklindeki sorusuna Kocaman’ın “Ben öyle düşünmüyorum. Arkalarına atılan toplarda geç kalıyordu. Bu yüzden de Emre ile Cristian’ın üzerine yük biniyor ve merkezde çok açık veriyorduk” yanıtını verdi.

5 yılda 1 şampiyonluk
Genç teknik adamın, Young Boys maçının ikinci yarısında Alex’i oyundan alması, “Artık onsuz bir takım oluşturmaya çalışıyor” yorumlarına neden oldu. Basın toplantısında verdiği bir mesajla da doğrudan Alex’i hedef alıyordu Kocaman; “Artık bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Daha çok çalışan, koşan bir duruma geçmek zorundayız. Bana rahat adam değil sahanın her yerinde mücadele eden adam lazım. Son 5 yıldır da F.Bahçe’nin sadece 1 şampiyonluğu var.” Peki, F.Bahçe, Alex’siz olur mu? İşte bu soruya yanıt aradık.

Ali GÜLTİKEN (Göztepe) : Forvet hareketli olmalı
Fenerbahçe Alex’siz olur ama bu oynadığı sisteme bağlı. Bu sistemle bir oynama alışkanlığı var. Alex’i çıkardığınızda önde oynatacağınız iki forvet çok hareketli olmalı.

Rasim KARA (Teknik direktör) : 10 numara şart değil
Dünya futbolunda mutlaka 10 numara olacak diye bir kural yok. Alex’in verimi devam ediyorsa kullanacaksın. Duran topları kullanıyor, asist yapıyor. Eğer takıma zarar veriyorsa, hocası onu oynatmaz.

Reha KAPSAL (Teknik direktör) : Türkiye pansiyon gibi
Alex artık yaşlandı. Bu yüzden forma geç giriyor. Brezilyalılar, Türkiye’yi pansiyon gibi görüyor. Kampa geç katılıyorlar. Alex, UEFA Avrupa Ligi play-off maçlarında oynarsa iş yapar.

Mehmet EKŞİ (Antrenör) : Aykut iyi sabrediyor
Dünyada teknik kapasiteli oyuncular takımı sırtlar. Alex’in yeni sisteme uyum sorunu var. Aykut hocacanın sisteminde koşacaksın ve pas yapacaksın. Aykut ona iyi sabrediyor.

* * *

Erman TOROĞLU: Çözüm yok, çare tek
BU kararı Aykut mu yoksa kulüp mü verdi? F.Bahçe’deki sıkıntı şu; perdenin arkasında her şeyi yapan birkaç kişi, perdenin önüne attıklarını yiyorlar. Çare tek...

Feyyaz UÇAR: Avrupa için yetersiz
Alex’in büyük hedefleri olan bir takımda oynaması zor çünkü oyunu yavaşlatan bir anlayışı var. Bizim ligimiz için ekstra oyuncu fakat Avrupa’da iş yapmaz.

Hakan ÜNSAL: Bu kadroyla olmaz
BU kadronun Alex’siz olması mümkün değil. Çünkü iş bitirici forveti yok. Ama eldeki forvetlerin yanına hızlı ve iyi bir golcü alınırsa olabilir.

Altan TANRIKULU: Yapılması gereken hamle
Futbolda ismi büyük olan değil, formda olan oynar. F.Bahçe, Alex’in alternatifini bulacak bir kulüp değil mi? Bütün bunlar yapılması gereken hamlelerdir.


Bunlar yazarların görüşü peki sizin görüşleriniz neler?

 


OğuzcanAbi

Üye
bence olmaz ama ona uygun oyuncular şart
 
maivesiyah

maivesiyah

Üye
Arkadaşlar uzun bir yazı olacak umarım erinmeden okursunuz :) Alex'i ilk geldiği günden beri takip ederim. Avatarımda bile Alex fotoğrafı vardır. Alex, aile hayatı, kişiliği, Futbol zekası ile çok katkı sağladı fenerbahçeye. Atıığı goller ve yaptığı asistler de bunun onaylı belgesidir. Şuan bitik bir fenerbahçe izliyoruz. Yenik olmasına rağmen yeniyormuşçasına rahat, vurdumduymaz bir takım var ortada. Volkan'ın binbir güçlükle sonlandığı sayısız ataklar gördük. Young boys karşısında aciz, zavallı bir Fenerbahçe vardı. Bunun faturası da bence Alex e kesilmek isteniyor. Topun ağzında Alex var şuan. Çok büyük bir yanlış yapıldığı düşüncesindeyim. Alex futbol zekası ile Fenerbahçenin beyni gibidir. Beynin koşması, kol bacak gibi çalışması gerekmez. Maçın öyle bir anında öyle bir pas atarki Alex al at pası olur bu. Defans bitmiş, önder, bilica, dos santos, savunma anlayışı olmayan ağır adamlar, ortasaha keza gene aynı, selçuk, kazım, christian baroni kendilerini Ronaldo sanan ahmaklar sürüsü...(dia ve stoch hariç) forvez zaten yok.. Hal böyle iken neden Alex göze batar anlamıyorum. Defansa Lugano ve yanına zamanında Prens dediğim Luciano gibi birini koyarsın, sağ geride gökhan gönül, sol geride gökhan'ın sol versiyonu hızlı bir oyuncu koyarsın, ileri sağ ve sol kanatlar zaten tamam stoch ve Dia aralarına ise emre ve Christian yerine gene hızlı topa basan bir orta saha alırsın. Forvet arkasına ALEX i koyarsın Forvete de Niang veya Gyan ı koyarsın. Zaten Niang yaşına rağmen tam ALEX in arapaslarına, aşırtmalarına girebilecek bir oyuncu. Videosunu izleyen arkadaşlar dediğimi anlayacaktır. Elinde ALEX varken koşmuyor diye çıkarırsan bu taraftar sana sorar AYKUT hoca selçuk, Bilica, Dos Santos, Kazım, Chiristian Baroni, Emre, Önder .... Çok mu hızlı da Alex sırıtıyor bu takımda??? Kısacası Dia ve Stoch harici koşan yok zaten bu takımda. Yazık ediliyor ALEX e. Bütün fatura Alex e yıkılmamalı. Alex e yönelik transferler yapılmalı. Yoksa Hagi yi arayan Galatasaraydan beter oluruz. Buraya yazıyorum.. :)
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Yazını okudum tamamen.Valla o dediklerini yaparsan beni bile koysan oynarım o takımda.:)

Aykut hoca başarısız olacak ama düşüncesi doğru yaptırtmak istediği doğru.Geçen yılki görevinde devam etse uzun yıllar o kulüpte kalıp yararlı olabilirdi erken bir karar aldı.
 
fatih5825

fatih5825

Üye
İş alex'i oynatmayıp her kulavarda başarı olacak madem 100 yılın üstündeki takım tarıhınde 1 kez ş.liği çeyerek finali 17 liğ şampiyonlugu ve 4 türkiye kupası şampiyonlugu özet başarı böyle alex 6 yıldır takımda ve Ş.liği çeyrek finalı ve bi kaç Tr.liğ şampiyonlugu gördu bu adam bundan evvel çokmu iyi idide alex engel oluyor şimdi ayıptır ya takım gecen yılın son tsspor macından sonra bitti zaten değil aykut alex ferguson bile kurtaramaz artık
 
Samsun55''

Samsun55''

Üye
Aykut Kocaman'ında dediği gibi kimse vazgeçilmez değildir.Tek yıldız var oda Fenerbahçe
bende şimdi burda diyorum kimse vazgeçilmez değildir
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
Alex olmadan fenerde olmaz
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Aykut Kocaman'ında dediği gibi kimse vazgeçilmez değildir.Tek yıldız var oda Fenerbahçe
bende şimdi burda diyorum kimse vazgeçilmez değildir

Fenerbahçe Aykuttanda büyük Alextende.
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
oylar eşit durumda :ehe
 
|-ERKAN-|

|-ERKAN-|

Üye
vala şu olmazsa olmaz değil herkesin bir alternatifi mutlaka vardır.
 
'MhMmD'

'MhMmD'

Üye
bence olmaz
 

leventgaat

Üye
takımı tek bi adama bağlamak bence yanlış.eğer bir kişiyle takım yürüyecekse bence o takımda problemler var demektir.tamam alexin yaptıklarını kimse inkar edemez.ama.alex kendini takımdan üstün görüyor.fenerbahçe büyük bir klüp daha otoriter ve köklü değişikliklere gitmek zorunda.
 
'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
4 senede 3 şampiyonluk ve denizlide kaçan 1 şampiyonluk...
hepsinde alex vardı.şimdi de alex var.
ama alex o bizim bildiğimiz alex değil.zaten yaşı da ilerliyor.sözleşmesi bitince yenilenmemeli.ölüsü bile oynar derler ya hani :D artık alex'in ölüsü de oynamıyor :)
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
aynen öyle genç zamanında eleştiriliyosu şimdi yaşlanıyor daha da ağırlaştı.fenerbahçenin yeni çözümlere ihtiyacı var.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt