gs bjk fb fark etmez keske hep basarılı olsak avruppada
Tabi senin düşüncene de saygı duyarım; ama ben Avrupada sadece Beşiktaş'a bakarım. Yani bu bir oyun; ülkenin tanıtımıymış, falanmış, feşmekanmış benim için hikaye. İspanya yılda 40 milyon turisti sizce futbol sayesinde mi alıyor; yok alakası yok. Bu sadece içi koskoca boş bir söz. Haberleri izliyorum, spiker "bugün herkes Fenerbahçeli" diyor; yok arkadaş ben değilim. Ha Sevilla yenerse de sevinmem; ama gerisi de beni ilgilendirmez. Bana ne Fenerbahçe-Sevilla maçından. Ülke puanı meselesine gelince, Fenerbahçenin getirdiği puanla 4. sıradaki Beşiktaş, bilmem ne kupasına gidecekse de kalsın arkadaş, sonra bir yıl boyunca "bizim puanlarımızla o kupada oynuyorsunuz" deniyor. Boşversenize. Dediğim gibi bu bir oyun ve bence Avrupada da üç büyük kulübün rekabeti devam etmeli.
Barcelona Şampiyonlar ligi kupasını alınca, Real Madridliler "ülke puanı yükseldi, ne güzel Avrupa birincisiyiz ülke puanında; hem ülke tanıtımına büyük katkısı oldu, bu yıl 70 milyon turist gelir" diyip seviniyorlar mıdır sizce? Bu endüstrinin milliyetçilikle badaştırıldığı tek ülke de Türkiyedir herhalde. Bu ne çelişki anne.

kararına saygılıyım
herkesin bi düşüncesi wardır
senindüşüncen sana göre cok haklı
aramızda kalsın bazı notalar banada haklı geldi
neyse bu arada 3---2 oldu
hadi hayırlısın
NOT: bende bjk liyim
ooo karides döktürmüşsün yine...senin her konuda bu sekilde bilgili,dürüst ve uzun açıklamalarını seviyorumm...her konuya bi yorumun ve bilgin var bravo vallaa....![]()
![]()
![]()
teşekkürler efe'm, teveccühünüz.



Boşuna yakınlık duymamışım be dostum, ama lütfen yanlış anlama. Benim kimsenin düşüncesini yargılama gibi bir niyetim yok. Ama şöyle bir düşünsenize, Galatasaray 2000 yılında UEFA şampiyonu olup, ülke puanının tavan yaptığı günlerden sonra Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, K.Erciyes, Kayserispor, Malatyaspor ve Trabzonspor'un Avrupa performanslarına baksanıza. Verdiğim tabloya bakıldığında, ülke puanının alt yapınız yoksa hiçbir işe yaramadığı ve bu safsatanın da basiretsiz - kötü yöneticiler ve onların yardakçıları spor yazarları tarafından milleti ayakta uyutmak amacıyla yazıldığı apaçık ortaya çıkıyor. Örneğin Fener bu yıl Şampiyonlar ligi şampiyonu olsa ve gelecek sene 5 takımla Şampiyonlar ligine gitsek kaç takımımız sizce ikinci tura çıkabilir. Aha gördük Beşiktaşımızı. Bu nedenle ülke puanı da inanın önemli değil. Kadronuz iyiyse Hollanda da PSV ile berabere kalabilir, daha iyiyse de İtalya da İnter'i yenersiniz. Yok değilse, İstanbulda Rapid Wien'i bile yenemezsiniz.
