Felipe Melo Galatasaray'a çok kırgın!

Sponsorlu Bağlantılar

Kdr05

Kdr05

Üye
    Konu Sahibi
Felipe Melo Galatasaray'a çok kırgın!
Galatasaray'da kiralık olarak geçirdiği ikinci sezonunda da şampiyonluk yaşayan Felipe Melo, sarı-kırmızılıların 6.5 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu kullanmamasına içerledi. Brezilya basınına açıklamalarda bulunan Sambacı, "Özgürüm" ifadesini kullandı.



Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo, sarı-kırmızılılardaki geleceği hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Brezilya basınına demeç veren Sambacı, kulübe olan kırgınlığını dile getirdi. Kulübe olan katkılarından sonra Galatasaray'ın 6.5 milyon Euro'luk satın alma hakkını kullanmaması sonrasında yıkıldığını belirten Melo, artık 'özgür' olduğunu ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bir kulüpte forma giymek istediğini belirtti. İşte A'dan Z'ye Melo'nun Brezilya basınına verdiği demeç:

ŞAMPİYONLUĞU EVDE KUTLADI

"Yeniden şampiyonluğu kazandığımız için mutluyum. 60 bin taraftarla statta çok güzel bir parti yaptık. Bu güzeldi, çünkü ligde büyük bir rekabet var. Sezon sonunda elde ettiğimiz diğer bir zaferin ödülü bu. Galatasaray markasına güvendim ve bugün bunun meyvelerini alıyorum. Çok mutluyum. Tüm ailem maçı izlemek için bir araya geldi. Maçtan sonra bunu evde kutladık. Bu bir yıllık emeğin ödülü."

Kamera arkasında kutlamalar nasıldı?

"Afrikalı olduğu vakit orada her zaman eğlence olur. Drogba ve Eboue soyunma odasında çok güzel dans ettiler. Kameralara şampanya döktüler, Formula 1'deki gibi. Ondan sonra oyuncular diskoya gitti. Ama ben ailemle evde kalmayı tercih ettim. Maçtan sonra fiziksel ve zihinsel olarak çok yorgundum. Her zaman yanımda olan insanlarla ve ailemle vakit geçirdim. Ebeveynlerim, çocuklarım ve bir arkadaşla birlikte kutladık."

Bu, kulübün yaptığı atılımların çalıştığını gösteriyor?

"Sakin düşünüyorum. Bunu yapmak zorundasınız. En büyük şampiyonada savaşmak istiyorsanız böyle büyük atılımlar yapmak zorundasınız. Galatasaray'da hedef bu yönde."

Bu sezon daha sakin bir Melo vardı. Kırmızı kartların olmasına rağmen daha az sarı kart aldın. Ne değişti?

"Bu kaçınılmaz. Oyunun gidişatına göre kart almamak çok zor bir şey. Dengeyi tutturmanız şart. Örnek vermek gerekirse haftanın başında 5 dakika içinde sarı kart gördüm. Rakip çok hızlı ve güçlüydü. Benim karşımda topla durduğunda onu durdurarak üstümde hakimiyet kurmaması için ufak bir uyarı verdim. Daha oyunun başıydı ve hakem kart verdi. Akıllı insan hatalarından ders çıkarandır. Şimdi doğru oynamayı öğrendim ve böyle durumlarla yüzleşmeye daha çok hazırım. Olgun olmak zorundayım ve bunu öğrendim."



"FATİH TERİM ÇOK ANLAYIŞLI BİRİ"

Fatih Terim'in bunda payı oldu mu? Onunla ilişkiniz nasıl?

"Çok anlayışlı bir teknik direktör. Taktik bilgisi üst düzeyde ve çok geniş bir futbol zekası var. Ondan çok şey öğrendim. Son yıllarda kazandığı başarılar ne kadar kabiliyetli olduğunu gösteriyor."

Taffarel ile ilişkiniz nasıl?

"O harika bir idol. Müthiş bir insan. Taffarel'i sevmeyen bir insan tanımıyorum. Galatasaray'ın başarısının arkasında o var. Her gün kalecilerle birlikte çalışıyor. Tecrübesini tüm takıma aktarıyor. Bize maçlarda her zaman yardımcı olmuştur. Takıma sahada güven de veriyor. Beraber olmaktan onur duyduğum bir arkadaşım."

Burak Yılmaz'ın performansı hakkında ne düşünüyorsun? 28 maçta 22 gol attı.
"Harika bir oyuncu. Şampiyonlar Ligi'nde de bu sezon dikkatleri üzerine çekti ve becerisini Türkiye'de de gösterdi. Çok süretli ve gol atma kaabiliyeti üst düzeyde. Onun önümüzdeki sene de Şampiyonlar Ligi'nde fark yaratacağından eminim."

"ALABORA OLDUM"

Galatasaray'daki geleceğin hâlâ belirsiz. Görüşmeleri takip ediyor musun?

"Sözleşmem şu an bitti. Galatasaray bonservisimi alacak ekonomik haklara sahipti ama bu hakkı kullanmadı. Bu beni alabora etti. Çünkü son yıllarda yaptıklarımın bir karşılığını bekliyordum. Geçtiğimiz transfer sezonunda her şey çok ağır gelişti. Sonuçta olan da beni incitti. Takım arkadaşlarınızın dışında sezona hazırlanmak, takım halinde hazırlanmaktan her zaman farklıdır. Formunuzu yakalamak için daha fazla çalışmanız gerekir. Böyle bir şeyi kariyerim boyunca bir daha istemiyorum. Özgürüm."

Şampiyon Juventus'a geri dönmeyi düşünüyor musun?

"Juventus ile 2 senelik bir sözleşmem var; ama oradaki devrim geçti. Kulübü çok sevsem de yeni moda başka yere transfer olmak. Menajerim bu konuyla ilgileniyor ve ortada birtakım iddialar var. Galatasaray beni almadı. Üzüldüm. Sezonun en iyi oyuncusuydum. Her neyse, kariyerime devam edeceğim."

Planlar içinde Brezilya var mı?

"Hiç bir şeyi yalanlamıyorum. Ama ücrette sıkıntı çıkabilir, çünkü Juventus beni satmak istiyor. Kiralık olarak gitmem. Bu sebepten dolayı Brezilya'ya gitmem zor olacak. Tüm bu sorunlar çözülürse bile aldığım ücret Brezilya'ya dönmemi daha da zorlaştırıyor."

Adın Alman kulüpleriyle anılıyor?

"Bununla ilgili bir şeyler okudum, ama menajerim bunlarla hep ilgilenir. Benim hedefim Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bir takımda forma giymek. Bekleyelim. Her şey yakında belli olur. Şu anda bunlar yerine Fenerbahçe derbisine odaklanıyorum."
 


Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
gitmesinden yanayım
 
Mufche

Mufche

Üye
Transfer dönemi yaklaşınca bi oynuyor o kadar. Gitsinde yerine yerli bi oyuncu gelsin. Kontenjanı Robben'e veririz :naughty:
 


Üst Alt