Federer Beşledi..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mAd_girL

mAd_girL

Üye
    Konu Sahibi
Federer Beşledi..
Roger Federer, finalde Andy Murray'i yenerek ABD Açık grand slam turnuvasını üst üste beşinci kez kazandı.


Dünyanın iki numarası Federer, Murray karşısında 6-2, 7-5, 6-2'lik setlerle galip gelerek sezonun son grand slam turnuvasında şampiyonluğa ulaştı.

Altı numaralı seribaşı Murray'i bir saat 50 dakikada yenen Federer kariyerinin 13'üncü, sezonun ise ilk grand slam zaferini elde etti.

27 yaşındaki İsviçreli sporcu, 1924'te Bill Tilden'dan sonra tarihte ABD Açık'ı üst üste beş kez kazanan ikinci tenisçi unvanını aldı.

Bu sezon Mardy Fish, Radek Stepanek, Gilles Simon ve Ivo Karlovic gibi tenisçilere kaybeden, Fransa Açık ve Wimbledon finalinde Rafael Nadal'a mağlup olan, kesintisiz 237 hafta elinde tuttuğu dünyanın bir numarası unvanını geçtiğimiz ay Nadal'a devreden Federer, Murray'nin 72 yıl sonra grand slam kazanan ilk Britanyalı olmasına izin vermedi.

14 grand slam zaferiyle bu alanda rekorun sahibi Pete Sampras'ı yakalamasına sadece bir turnuva kalan Federer, "kesin olan bir şey var ki, 13'te duramayacağım" dedi:

"Kariyerimde çok özel bir an yaşıyorum. Bu yıl grand slamler benim için sıkıntılı geçti. Bir yarı final (Avustralya Açık) ve iki final kaybettim. O yüzden bu şampiyonluk benim için çok önemli. Bir süre yine eskisi gibi kendimi yenilmez hissettim."

2003'ten itibaren Wimbledon'ı da üst üste beş kez kazanan Federer, iki ayrı grand slam turnuvasında peşpeşe beşer kez kupa kaldıran ilk tenisçi oldu.

Yarı finalde Nadal'ı eleyen ancak finalde Federer'e rakip olmayan Murray ise, bir grand slam turnuvası kazanmak için kendisini her alanda geliştirmek zorunda olduğunu söyledi.

Kariyerinde ilk kez grand slam finaline çıkan Murray, "bana göre bu oyunun gelmiş geçmiş en iyisi ile karşılaştım. Son iki maçımızı ben almıştım ama bugün kesin olarak eşitliği sağladı" dedi.

Kötü hava şartları yüzünden 1987'den bu yana ilk kez Pazartesi gününe sarkan ABD Açık tek erkekler finalinde Federer ilk sette iki kez servis kırdı, kendi servisinde hiç tehlike yaşamadan seti 27 dakikada bitirdi.

Murray ikinci sette 2-0 geri düştükten sonra 2-2'lik eşitliği yakaladı, beşinci oyunda da üç kez servis kırma şansı elde etti ancak bunları değerlendiremedi.

Servis attığı çok zorlandığı beşinci oyunu aldıktan sonra Murray'i bir kez daha kıran İsviçreli tenisçi 52 dakika süren ikinci seti 7-5 kazandı.

Üçüncü sete çok hızlı giren ve 5-0 öne fırlayan Federer seti 6-2'lik skorla bitirdi ve Flushing Meadows'ta oynadığı üst üste 34'üncü maçtan da galibiyetle ayrıldı.

cnn
------------



ohhh bee :coold: nihayet yani uzun bir aradan sonra. ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt