"Federasyon şike yok dedi"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
"Federasyon şike yok dedi"


[h=2]Fenerbahçe'nin efsane ismi, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen çarpıcı açıklamalar yaptı.[/h]
Fenerbahçe'nin efsane ismi Rıdvan Dilmen, Zaman Gazetesi'ne verdiği röportajda birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Dilmen'in söyledikleri...


Aykut Kocaman'ın Alex'i kadro dışı bırakmasıyla ilgili tutumunu eleştirdiğiniz için Aziz Yıldırım'la aranızın bozulduğu söyleniyor.

Böyle bir durum yok, tamamen yalan.

Her şey yolunda diyorsunuz yani...

Aziz Başkan'la da Aykut hocayla da, hiçbir problemimiz yok.

Aykut hocanın özellikle kritik maçlarda Alex'i kadroya almamasını nasıl yorumluyorsunuz?

Bu teknik direktörün tasarrufundadır. Baktığınızda yalnızca Moskova maçında oynamadı. İlk dokuz maç itibariyle en çok görev alan oyunculardan biridir Alex. Kadroda var, oynuyor. Hiç oynatılmıyormuş gibi muamele gördü. Ama Moskova maçındada oynatılmadığı için bundan sonraki zorluk derecesi yüksek maçlarda dinlendirilecek gibi gözüküyor.

Taraftardan ve medyadan gelen baskı nedeniyle kadroya alındığı düşünülüyor ama...

Aykut Kocaman'ı doğruluğuna inanmadığı bir konuda Allah'tan başka kimse yönlendiremez.

Peki, onun doğrularının doğru olduğunu düşünüyor musunuz?

Onun doğrusu bana, benim ki de ona yanlış gelebilir. Sonuçta o, oyuncularla birlikte yaşıyor.

Alex'in Twitter'da yaptığı açıklamaların profesyonelliğe yakışmadığını söylemiştiniz. Kulübün cevap vermesi profesyonel bir yaklaşım mıydı?

Alex'in yaptığı doğru değildi. Ama Fenerbahçe'den çıkan bilgiler, soyunma odası konuşmalarının basınla paylaşılması tehlikeli.

Bu kriz patlak verdiğinde Aziz Yıldırım'ın mikrofonu eline alarak taraftara seslenmesini garip karşılayanlar da oldu, sempatik bulanlar da.


Aziz Yıldırım, böyle sevilen bir adam. İçi dışı bir olduğu için öyle davrandı. Başkan'ın Alex olayına müdahale etmesi kadar doğal bir şey yok.

"Fenerbahçe şike yapmışsa ve mahkeme Aziz Yıldırım'ı suçlu bulursa yorumculuğu bırakırım." şeklinde bir söyleminiz olmuştu. Aziz Yıldırım ceza aldı. Söylediğiniz sözün arkasında durmadığınız düşünülüyor.


İşimi bırakırım demedim. Aziz Yıldırım şike yaptıysa ben işimi niye bırakayım? Deli miyim? Çoluk çocuğum var sonuçta. Aziz Yıldırım'la olan ilişkimi keserim dedim. Ama baktım ki Federasyon şike yapmamış demiş. Ben de dostluğuma devam ediyorum.

Başkan'a 'tam desteğiniz' Fenerbahçe sevgisinden mi yoksa Aziz Yıldırım'a duyduğunuz yakınlıktan mı kaynaklanıyor?


Fenerbahçe'yle ilgili medyanın bu kadar yüklenmesi, hakaret edercesine davranması yanlıştı. Sonuçta Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü başkanıdır. Benim de başkanımdır. Ama buradaki olay sadece Aziz Yıldırım olayı değil. Aynı durum Galatasaray'ın ya da Beşiktaş'ın başına da gelse aynı yorumları yapardım.

NTV'yi Fenerbahçe TV2 gibi kullandığınıza yönünde eleştiriler var. Yaptığınız yorumların objektif olmadığı düşünülüyor.

Lig TV, 15 gün önce 16 milyon dolar teklif etti. Şu anda NTV'den ayrılsam 15 tane kanal transfer teklifi yapar. Demek ki bilgime, tecrübeme ve yaptığım yorumlara inanıyorlar. Tamam Fenerbahçeliyim, tarafım ama objektifim. Fenerbahçe'de oynamışım, kaptanlık yapmışım, antrenör olmuşum, bu kulüpten ekmek yemişim... Taraf olmamam mümkün mü? Tarafım ve bundan da hiç rahatsız olmam.

Fenerbahçe'nin sportif direktörlüğüne getirilmenizle ilgili yorumlar yapılıyor.

Ne Fenerbahçe'nin böyle bir teklifi ne de benim bir böyle bir beklentim var. Böyle bir kamuoyunu "Rıdvan Dilmen yorumculuğunda tarafsızlığını kaybetmiştir." imajı yerleştirmek için oluşturdular. Sekizinci yılımdayım. NTV'de çok mutluyum. Bir gün "Artık senden memnun değiliz" derlerse buna da saygı duyarım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt