Federasyon Guus Hiddink'i gözden çıkardı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Federasyon Guus Hiddink'i gözden çıkardı
Futbol federasyonu, Hiddink'ten 1 yıllık ücretini isteyip vedalaşacak




Federasyon yönetimi, Chelsea'yle görüşen Guus Hiddink'i tamamen gözden çıkardı. A Milli Takım'ı yarı yolda bırakması nedeniyle, ayrılık için kalan 1 yıllık ücretini getirmesi şart koşulacak. Aksi halde FIFA'nın kapısı çalınacak!

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Chelsea ile flört eden A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in ayrılmaya karar vermesi halinde izlenecek yolu belirledi.
Hollandalı teknik adama "Getir 4 milyon Euro'yu, yolun açık olsun" denilecek. Federasyon yönetimi, milli maç sonrası yine net konuşmayan ve "Söyleyeceğimi söyledim. İlerleyen günlerde durumum belli olacak" şeklinde açıklama yapan Guus Hiddink'i tamamen gözden çıkardı.

1 yılı sabit, 2 yılı opsiyonlu 3 yıllık daha sözleşmesi bulunan Hiddink'in tavrını ağır şekilde eleştiren federasyon yetkilileri, başladığı işi yarıda bıraktığı için Hollandalı hocadan tazminat alınmadan yolların ayrılmamasını kararlaştırdı. Ancak taraflar arasında yapılan sözleşmede tek taraflı fesih halinde istenecek tazminat konusunda herhangi bir miktar yer almıyor.
İLK SIRADA DENİZLİ
Hiddink'ten yıllık 4 milyon Euro üzerinden yapılan anlaşma doğrultusunda, kalan 1 yıllık ücreti talep edilecek ve iyi niyetle ayrılık için bu şart koşulacak. Eğer Hiddink ya da Chelsea, bu rakamı getirirse, sorun çıkartılmadan vedalaşılacak. Ama Hiddink bu duruma sıcak bakmazsa konu FIFA'ya havale edilecek.

Tazminat konusundaki kesin kararı da FIFA verecek. Böylesi bir durumda FIFA'nın asgari 2 milyon Euro tazminat rakamı belirleyeceği hesap ediliyor. Önümüzdeki ay başında yapılacak federasyon genel kurulu sonrası Hiddink'in yerine gelecek yeni isim de belirlenecek. Guus Hiddink'in yerine büyük olasılıkla Mustafa Denizli getirilecek. Denizli'nin bu teklife sıcak baktığı öğrenildi.
HTSPOR
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Kingmortall
Cevap
2
Görüntüleme
354
DiaBLoS
Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
506
Kingmortall
Kingmortall
Cevap
2
Görüntüleme
492
India
Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
491
Kingmortall


Üst Alt