FB-chelsea maçının ingiliz basını yorumu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
schumici

schumici

Üye
    Konu Sahibi
FB-chelsea maçının ingiliz basını yorumu
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea’ye bu sezon ilk yenilgisini tattırması ve tur için avantaj yakalaması İngiliz basınında büyük yankı uyandırdı.
Daily Express gazetesi, Fenerbahçe’nin Chelsea’yi “şaşkına çevirdiğine” dair bir başlıkla haberi okurlarına duyururken, bu sonuçla Chelsea’nin Şampiyonlar Ligi umudunun “hassas bir dengeye oturduğunu” yazdı.
Sheffield United’ın eski oyuncusu Colin Kazım’ın sonuçtaki önemli etkisine dikkat çekilen haberde, Chelsea’nin Deivid’in kendi kalesine attığı golle galip duruma geçtiği hatırlatılırken, “Eğer Kazım 54. dakikada sahneye girmeseydi bu galibiyet daha da katmerli hale getirilebilirdi” denildi.
The Daily Mail gazetesi de maç sonucuna geniş yer verdi ve “düzgün bir ilk yarı sonucundan sonra tam bir felaketin yaşandığını” yazdı. Chelsea’nin ilk yarıda “yenilemez” bir görüntü sergilediğini, harika olduğunu kaydeden Mail, özellikle Michael Ballack’ın topu savunmadayken atağa geçirmekte büyük bir ustalık sergilediğini belirtirken, “Ancak ikinci yarıda adeta kayboldu. Üstelik kaybolan sadece o değildi” diye yazdı.
Chelsea’nin daha fazla hata yapma lüksü bulunmadığı da kaydedilirken, “Grant, Chelsea’nin geleceğini belirleyecek maç için gaza basarken, hiç hata payı olmayacak. Chelsea’nin, ligi, Manchester United’ı filan bir tarafa bırakması ve başarı için tek şansları olan bu maça kilitlenmesi lazım. Ancak Chelsea’nin yarı finaldeki yeri artık garanti değil” yorumları yapıldı.
The Daily Telegraph gazetesi de Fenerbahçe’nin, Chelsea’yi serseme çevirdiğini yazdı ve maçın sonucunda Colin Kazım’ın önemli etkisine dikkat çekti.
Chelsea’nin, Şükrü Saracoğlu’nda Türk futbol seyircisinin “geleneksel” karşılamasına tabi tutulduğu da kaydedilirken, “Allah’tan Deivid’in kendi kalesine attığı golle bir ara sustular. Bu noktadan itibaren Chelsea rahatladı ve oyunun hakimiyetini ele aldı, ancak buna ikinci bir gol ekleyemediler. Bir ara Essien buna yaklaştı, ama olmadı” ifadelerine yer verildi. Haberde Chelsea’nin Kazım’ın oyuna girmesiyle o dakikaya kadar sergilediği hovardaca tutumun bedelini ödediği belirtilirken, Kazım’ın zekice ataklarıyla Chelsea defansını böldüğü kaydedildi.
Kazım’ın imajının yeni çevresinde yeniden oluştuğu, genç futbolcunun Fenerbahçe’nin başarısını parlattığı ve ilk golün de sahibi olduğu ifade edildi. Deivid’in golüyle Chelsea’nin gelecek salı günü oynanacak rövanşın hiç de kolay olmayacağını anladığı da belirtilirken, “Gelecek salıya kadar Chelsea’yi uykusuz geceler bekliyor” denildi.Chelsea acı bir ders aldı
The Independent gazetesi de Avram Grant’ın, ihtişamlı bir sonuca ulaşmak konusunda gördüğü tatlı rüyanın Kazım tarafından yerle-bir edildiğini yazdı. Kazım’ın İngiltere’deki spor geçmişine dikkat çeken Inpependent, genç futbolcunun Doğu Londra’daki Leytonstone semtinden Boğaz kıyılarına yaptığı muhteşem yolculukta yeni bir sayfa yazdığını vurguladı.
The Times gazetesi de Chelsea’nin, Fenerbahçe’den acı bir ders aldığını belirten bir başlıkla haberi yayımladı.
Avram Grant’ın yenilginin sebebini izah etmekte zorlandığını da kaydeden gazete, “Grant, kendi suçu olup olmadığına bakmaksızın yanlış giden her şeyi şansa yükledi. Oysa iyi bir menajer kaybetmesi gereken maçı bile kazanmanın yolunu bulan kişidir. Zavallı olanları ise kazanmaları gereken maçları bile kaybeder” diyerek Chelsea’nin teknik direktörünü ağır bir dille eleştirdi.
Başlangıçta Chelsea’nin yeterli güvene sahip olduğunu, hatta kendine fazla güvenmesinin en büyük sorunu olduğunun bile söylenebileceğini kaydeden gazete, Fenerbahçe’nin taraftarlarının da desteğiyle iki gol attığına dikkat çekti. Haberde, Şampiyonlar Ligi’nin Chelsea’de bu sezon ikinci menajerin kafa derisini de tehlikeye sokabileceğini öne sürdü.
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Kardeş bu konuları hepsi bir arada acsan daha uygun ve mantıklı olur..Böylelikle kirlilik ortadan kalkar..Dikkat edelim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt