"Fatih Terim'e teşekkür ederim"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
"Fatih Terim'e teşekkür ederim"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, takımın bugün yaptığı antrenmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim'in görevini bırakma kararıyla ilgili düşüncelerini dile getirdi.



Fatih Terim hakkında her zaman olumlu konuştuğunu, bundan sonra da öyle olacağını ifade eden Daum, "Fatih Terim, hem kulüple kazandığı kupalarla, hem de Türk Milli Takımı'yla elde ettiği başarılarla Türk futbolu için yurt dışında büyük bir reklam yaptı. Her zaman büyük bir sevinçle hatırlıyorum, 42 yıl sonra Fatih hoca Türkiye'yi 1996'da yapılan Avrupa Şampiyonası'na götürdü. Tabii ki güzel hatıralar. Fatih Terim, Türk futbolu için çok şey yaptı. Sadece milli takım için değil, kulüpte de çalıştığı zaman büyük bir destek yaptı. Bu durumda bugün Fatih hocaya teşekkür etmek istiyorum. Her şey için, Türkiye futboluna destek verdiği için teşekkür etmek istiyorum. Türk futbolcuların gelişmesi için büyük çaba gösterdi. Birçok Türk futbolcusunun Avrupa'da oynayabilmesi için büyük destek oldu. O, futbolcular için de sadece hoca değil, baba, ağabey, zaman zaman arkadaş gibiydi. Fatih hoca büyük bir hoca. Umarım futbolda kalır, çünkü onsuz da futbol olmaz diye düşünüyorum" dedi.
Christoph Daum, A Milli Futbol Takımı'nın çarşamba günü Ermenistan ile yapacağı maçla ilgili ise şunları söyledi: "Bu maça rahat çıkılabilir. Birincisi, Ermenistan ile olan dostluğumuzu, arkadaşlığımızı sürdürüp daha da iyiye doğru götürebiliriz. İkincisi, tabii ki Fatih hocayla ilgili. Güzel bir veda maçı olur diye umuyorum. Fatih hoca büyük alkışlar hak etti. Umarım dostluk çerçevesi içinde güzel bir maç olur."
"Hem Fenerbahçe'yi, hem de Türk Milli Takımı'nı çalıştırmak ister misiniz?" şeklindeki soruya ise Daum şu yanıtı verdi: "Çarşamba günü son maçı. Bu maçtan önce, gelecek hocayla ilgili konuşmak istemiyorum. Ne gelecek hocayla, ne de adayla ilgili konuşmak istemiyorum. Çünkü bu saygısızlık olur. Son maçını oynasın, ondan sonra tabii konuşulur."
Belçika'daki taraftarların Fatih Terim'e yönelik tepkisiyle ilgili bir soruya ise Alman teknik adam, "Oradaki durumu düşünün. Türkiye kupaya gidemedi. Büyük bir hayal kırıklığına uğradı taraftar. Gurbetçi üzüldü. Duygusal bir andı. Onun için fazla abartmamak lazım. Taraftarın çoğu benim gibi Fatih hocaya teşekkür etmek isterdi diye düşünüyorum. Olayı abartmamak lazım" yanıtını verdi.
Milli takımda kupaya gidememenin üzüntüsünü yaşayan önemli oyuncuları bulunduğunun hatırlatılması üzerine de Daum, bu futbolcuların motivasyonu konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünmediğini ifade ederek, "Bu konuda aslında fazla bir büyük bir sıkıntım yok. Zaten kupaya gitme şansı çok küçüktü, yüzde 10 gibi. Çünkü her şey Bosna-Hersek'in maçına kalmıştı. Gerçekçiydik zaten. Gerçekçi olmak lazım. Bu konuda sıkıntım yok, futbolcularım iyi bir şekilde döneceklerdir. Belki şimdi farkında değiliz, ama büyük hayal kırıklığını Dünya Kupası oynandığı zaman görecekler. Bosna-Hersek'i gördükleri zaman 'Keşke biz olsaydık' diyeceklerdir. Ama şimdi bir sıkıntı yaşamayız" diye konuştu.

 


Breakinq

Üye
emeğe saygı
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Daum adeta bir Türk gibi konuşuyor. Buda beni büyülüyor doğrusu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt