Fatih Terim'den çarpıcı açıklamalar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
Fatih Terim'den çarpıcı açıklamalar

[h=4]Terim, Şampiyonlar Ligi hedefleri, Braga maçı, oynadıkları futbol, sakatlıklar, defans hattı ve daha bir çok konuda konuştu.[/h]"UEFA Kupası dördüncü senede geldi" diyen Fatih Terim Şampiyonlar Ligi hedefleri Braga maçı, oynadıkları futbol, sakatlıklar, defans hattı ve daha bir çok konuda konuştu..

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Braga maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

İşte Terim'in sözleri.
.
''GALATASARAY TARAFTARI KENDİNİ HATIRLATACAK''
"Son maçlara kadar hiçbir şeyin belli olmadığı, ikincinin son maça kadar belli olmadığı bir şampiyona. Her maçımızı ciddi şekilde oynayarak pes etmeden sonuna kadar bu turdan, bu gruptan çıkmayı deneyeceğimiz bir gerçek. Burada belirli bir müddet aradan sonra, dünyanın hele hele Avrupa'nın önde elen seyircilerinden Galatasaray seyircisinin kendini hatırlatacağına inanıyorum. Dünyanın en özel seyircilerinden, belki de en önde seyircilerinden Galatasaray seyircisinin takımını taşıması, desteği ve takıma katkısıyla, güzel tezahüratı ve desteğiyle özel şekilde kendini yeniden hatırlatacağını düşünüyorum".

-HEDEF HERZAMAN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KATILMAK-
"Şampiyonlar Ligi'ni çok önemsiyoruz ama en önemlisi sebeplerden birisi, mümkünse her zaman Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek. Devamlı burada olmak her takıma çok avantajlar getirmiş, getirmeye de devam ediyor. Devamlı katılan kulüpler var bunların da bulunduğu konumlar çok açık. Biz de sayın başkanımız ve değerli yöneticilerimizle birlikte Şampiyonlar Ligi'nde olmanın öneminin çok fazla olduğunu ifade ediyoruz. İstikrar bir çok kulübü bir yere götürüyor. Antrenör oyuncuyönetici davranışını sayabiliriz ama Şampiyonlar Ligi'nde bunların hepsi ön planda geçiyor. Ümit ederim ki hep Şampiyonlar Ligi'nde oluruz ve ekonomik manada kulübümüzü o noktalara çekebiliriz. Planımızda bunlar var".

''HER GEÇEN GÜN DAHA İYİYE GİDİYORUZ''
"Hiç eksiğimiz olmasın diyemiyor hiçbir takım. Biz de de oldu eksikler ama her geçen gün daha iyiyi gidiyoruz. Hep daha iyisi istenir, bunun sonu yok. Manchester maçını herkes değerlendirdi ve G.Saray'ı gözlerinde koymak istedikleri yere koydular. Çok iyi mücadele ettik, Galatasaraylıların gurur duyacağı bir takımdı ama 3 puan kaybettik. Oyuncularımız bunu idrakı içinde. Braga da grubumuzun iyi takımlarından birisi hatta Avrupa'nın da. Cluj maçını kaybettiler ama o maçı izlersek; maç öyle bitmezmiş. Futbol böyle bir şey. Ciddi ve önemli bir rakip. Cluj'un kazanması da puanları herkesin düşüncesi dışına itti. Son maçlarını 2-0 kazandılar, burada çok mücadeleci ve zor bir maç geçecek".

-FATİH TERİM'E HAMİT VE ELMANDER SÜRPRİZİ-
"Hamit'in durumu sürpriz oldu. Oynama ihtimali yok gözüküyor. Elmander bizimle kalacak ama az önce baygınlık geçirmiş, doktor kontrolünde olacak. Gıda zehirlenmesi olmuş. Sonuçta hazırız, seyircimizle birlikte kazanmak için elimizden geleni yapacağız".

-İDDİALI SÖZLERİN SEBEBİ-
"Bizi iddialı konuşmaya futbolcularım itiyor. Onlardan aldığım ışık ve enerjimi sesli okuduğumda sizemesaj olarak geçiyor. Olayın bilincindeler, nasıl oymaları gerekiyorsa öyle olacak. Kazanırken futbolun göze hoş gelmesini çok isterim. 3 puan çok önemli ama futbolun güzelliklerini kenara atmayacağız. Zaman zaman bunu başaramıyoruz, Ordu maçında olduğu gibi. 7-8 pozisyona girmemize rağmen, oyun kontrolü yüzde 100 bizde olmasına rağmen beğenmiyoruz. Bundan çok daha iyi bir G.Saray olacaktır. Güveniyorum oyuncularıma. Şampiyonlar Ligi seviyesinde sonuçta her şey olabilir ama bu formalarımızın en son damlasına kadar terlediği zaman olur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın"..

''BEKLENTİLERE CEVAP VERMEYE ÇALIŞIYORUM''
"Hiçbir görevimi hatırlamıyorum ki zor olmasın, insanlar bir şey beklemesin. Bilerek bunu yapıyoruz. Bizde belki biraz daha fazla baskı ve yük var ama bunu hepimizi biliyoruz. Her maçın baskısı vardır ama şuanda bunları düşünecek durumda değiliz. Yeter ki mantık ve nezaket kurallarında olsun, bu kimseyi acıtmaz. Ama bu yükleri gerilimleri sorumluluk olarak addediyorum o zaman daha kolaykarşılayabiliyorsunuz. Çok büyük sorumluluk var camiaya karşı. İnsanlar eğer sizden bir şey bekliyorsa bir şey yapıyorsunuz demektir. Ben böyle pozitif bakıyorum. Dünyada her teknik adamın sırtında bu yük vardır ve olacaktır da maalesef, bu ülke futbolu ile ilgili biraz da.. Bizde daha ağır geçiyor. Umut ediyorum bunu daha tadında yapmaya özen gösteririz. Ben alıştım ve beklentilere cevap vermeye çalışıyorum".

-ENGİN'İN CEZA DURUMU-
"Engin'in az değil, bayağı bir cezası var. Düşüneceğim tabii ki Engin'i. Manchestar'da da vardı. Bugün kalabalık da gireceğiz kampa. Aksaklıklar olunca düşünmek zorundayız. O nedenle emin bizle olabilir, kamp kadrosunda olabilir. Handikabımız; ligde oynamayıp ara vermeni nasıl dezavantaj yarattığı.. Bu da tespit edilecek bir şey değil. Engin bunu yenmeye çalışıyor, çalışmasını aksatmıyor. Ben ne görev vereyim her futbolcumun ellerinden gelen her şeyi yapacaklarından eminim, hiç şüphem yok."

''MELO VE SELÇUK'TAN MENNUNUM''
"Futbolcular her dakika aynı futbolu oynayamaz, performansı gösteremezler. Olağanüstü bir yıl geçirdikleri için Melo ve Selçuk'tan beklentiler fazla oldu. Hepsi çok büyük yük çekiyorlar. O yüzden bir mağlubiyet dahi kafalarda başka soruları getiriyor. Beklentilerin çok olduğu yerde bunlar olabiliyor. İkisi de çok önemli, sahadaki durumları olumsuz ve olumlu etkileyebilecek kadar önemli futbolcular.. Ben Melo ve Selçuk'tan çok memnunum"..

-NEDEN ROTASYON YAPIYOR?-
"Cris bizim her dakika hizmetine başvuracağımız oyunculardan birisi. Bu sene 3-4 oyuncuyu bir 3-4 gün sonraki oyuna hazırlamak için rotasyon yapıyoruz, görev değiştiriyoruz. Zaman zaman bunlar olacaktır. Ben ilk 11'i açıklama niyetiyle buraya gelmiştim ama Hamit'in ve Elmader'in durumu olunca olmadı. Ancak savunmada yarın Dany ile Semih oynayacak".

''A, B VE C PLANI OLAN BİR TAKIMIZ''
"Futbolcularımız dizginlemeyi düşünmüyorum. İleride oynamayı seviyoruz ileride sıkıştırmayı baskıyı, presi seviyoruz. Kalemizden uzakta.. Bunu Manchester'da da yaptık penaltı pozisyonları oldu. Bunu değiştirecek değilim. Eğer değişik bir şey yapmz, sıradışı olmazsak çok yol alamayız.. Herkes bir şeyler oynuyor. 1,5 senedir beraberiz, yeni gelenler de adapte oldular, oyun tarzımız bu. Muhakkak ki baskı yapmak isteyen takımın açık verecektir, doğaldır. Bazı maçlarda pozisyon da vermiyoruz ama bunu göze almış durumdayız. Yarın vazgeçmeyeceğiz. ama aktif dinlendirme dediğimiz, biraz daha sakin ve dinlenmeye dönük futbol olmasını da istiyoruz. 90 dakika o baskıyı yapacak bir fizik gücü zaten yok. Bildiğimizi yapmaya devam ederken futbolun şartları değişirse, B ve C planı olan bir takımız. Umuyorum seyircilerimizle birlikte son 1-2 maçı çıkartırsak bu güzel gidişatımızı devam ettireceğiz".

''GEÇEN SENEKİ ŞAMPİYONLUK ZOR VE ANLAMLI''
"Ben şunu yaparsak başarısız, bunu yaparsak başarılı oluruz gibi bir skala tutmadım ama geçen sene yeni takımla başarılı olduk. İyi top oynayarak başarılı olduk. Şampiyonlar Ligi, kupa ve lig ayrı bir statü. Başarıyı neye göre adlandırdığımıza bağlı ama Şampiyonlar Ligi kolay bir lig değil. Öyle sözlerle olacak şeyler de değil. Bunun için de sayın başkan 'bu sene buradan çıkmak hedef' dedi. Cluj'un yenmesi de grubun her şeye açık olduğunun göstergesi. Her an her şey olabilir demek bu. Herkes için başarı kriteri çok değişik. UEFA dördüncü senede geldi. Beraberce taşıdığımız oyuncularla geldi. Nitekim geçen seneki takımla devam ediyoruz. Geçen seneki şampiyonluğun zor ve anlamlı olduğu da ortada. Öyle bir durumdan gelmek kolay olmadı. Herkesin katkısı vardı, tüm camiaya teşekkür ederiz. Ama Galatasaray'ın başarı kriteri, girdiği kupalarda yarışmalarda en yükseğini hedeflemektir. Bugünkü şartlarda hedefi koyalım sonra bakarız dedik. Uzun yıllar ara verdikten sonra bu beyan daha temkinli oldu ve doğrusu da buydu. Her geçen gün bu başlıklar daha iddialı duruma gelebilir. Daha realist davrandığımız kanaatindeyim."

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt