Fastboot Kullanarak Bootloader Kilidi Açma Rehberi (ADB)

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 777448

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Fastboot Kullanarak Bootloader Kilidi Açma Rehberi (ADB)
ADB'nin ne olduğunu bilmeyenler, işlemler öncesinde bu rehbere bakmalıdır. İşlem aslında heyecanlanmazsanız çok basit bir işlem. Ama her telefonda bu işlem uygulanamayabiliyor. Bazı cihazların yazılımı çok özelleştirilmiş olabiliyor. Dolayısıyla yapacağınız işlemler basitten öte zaman yiyecek haller alabiliyor. Ama MT8163 işlemcili cihazımda bizzat yapmış olduğum bir işlem olduğu için rehberini yapıyorum. ADB, kilidi açmamız için gerekiyor. Bu işlem, bazı Root atılamayan cihazlar için ve bazı ROM'ların stabil çalışabilmesi amacıyla yapılır genelde. Bu kilit açıldığında cihazınızın var olan garantisi gider. Kilit açma işlemi cihazınızın içerisindeki dosyaların silinmesine ve verilerinizin kaybına yol açar. Bunu yapacak olanlar mutlaka yedek almalıdır. Ayrıca her açılışta cihazın artık daha güvensiz olduğu, yazılımının bütünlüğünün doğrulanamadığı ve cihazda hassas verilerinizi saklamamanız gerektiği söylenir. Bu işlemlerde olacak herhangi bir cihaz bozulması durumundan ben sorumlu değilim. Şarj seviyenizin de düşük olmadığından emin olduktan sonra işlemi yapmaya başlayabilirsiniz.


Cihazı bağladıktan ve ADB'yi CMD ile açtıktan sonra önce cihazı tanıyıp tanımadığına bakmakla başlayalım. Şu kodu yazın:

adb devices

Cihazı tanımışsa aşağıdaki gibi bir görüntü sizleri bekliyor olacak.


Bunun gibiyse durum artık harbi işimize bakalım. Sonraki yazmamız gereken şey "adb reboot bootloader" kodu. İşte bu kod ile telefon kapanacak ve bootloader modunda başlayacak. Şimdi ise " fastboot oem unlock" komutu ile kilidi açacağız. Bazılarının cihazına bu işlem için onay gelecek. Çoğu cihazda tuşlarla bunu onaylıyoruz. Benim MT8163 olan cihazda + tuşu ile seçenekler arasında geziyordum, - tuşu ile onaylıyordum. Bundan sonra kilidin açılma süreci başlayacak. Çok sürmese gerek. Cihazın içerisindeki veriler silinmeye başlayacak aynı zamanda. Bu işlemin ardından cihaz önyükleyici modunda yeniden başlar. "fastboot reboot" komutu ile cihazı normal şekilde yeniden başlatmamız gerekecek. Cihaz yeniden başlarken fabrika ayarlarına dönme işleminden geçecek ve cihaz sıfırlanacak. En son sistem kendine gelecektir ve işlem bitmiştir. Eğer videolu bir anlatım istiyorsanız onu da bırakalım alta. Şimdiden kolay gelsin.

NOT: Her cihazda çalışmamaktadır. Ama çoğu cihazda yöntem işe yarıyor.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2643147


MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Nokia 6'ya şifre koymuşlar açamıyorsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2643147 ve Silinen Üye 777448

Silinen Üye 777448

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2643147

Benzer Konular

    • Beğen
    • Sevdim
Cevap
1
Görüntüleme
1K
MAERKEK
Cevap
0
Görüntüleme
601
Cevap
8
Görüntüleme
2K
gonyalı


Üst Alt