Farklı sitelerden alıntı yaptığımız konularda kaynak belirtme zorunluluğu getirilsin.

Sponsorlu Bağlantılar

kaynak belirtilsin mi ?

• gerek yok

Kullanılan: 2 20.0%
  • son derece gerekli

Kullanılan: 6 60.0%
  • kararsızım.

Kullanılan: 2 20.0%

• Kullanılan toplam oy
    10
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Farklı sitelerden alıntı yaptığımız konularda kaynak belirtme zorunluluğu getirilsin.
FARKLI SİTELERDEN ALINTI YAPTIĞIMIZ KONULARDA KAYNAK BELİRTME ZORUNLULUĞU GETİRİLSİN.

bizim emek vererek açtıgımız konular başka forumlara kopyalandıgında her ne kadar üzülüyorsak, alıntı yaptıgımız içeriği hazırlayan kişide o kadar üzülüyordur.

ben her alıntı yaptıgım konunun altına içeriği nereden aldıgımı yazıyorum.

bu yüzden bu kanıya vardım.

bunun için;

ctrl+v yaptıgımız anda "kaynak belirtin" penceresi açılması çok iyi olur.

eğer bu zor bişeyse bunun yerine forum kurallarına eklenebilir veya her bölüme bu uyarı üst konu yapılabilir.

görüşlerinizi yazmadan önce ankete katılınız.

Necmati

Necmati

Üye
çok yerinde bir konu kanka ama yönetim neder bilinmez.

• Beğen
Tepkiler: Burak
Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
Maxicep için çok gerekli bir uygulama :evet::evet:

• Beğen
Tepkiler: Burak ve Necmati
EroL

EroL

Emekli Yönetici
Bunu bir zorunluluk haline getirirsek bazıları inadına bu kurallara uymamakta ısrar eder. Kaynak belirtmeyi destekleyen sizler, açtığınız her konu altında kaynak siteyi belirtip böyle bir moda, akım başlatabilirsiniz. Böylelikle sizin açtığınız konular bir örnek teşkil eder, konu açanlar size özenip makalenin sonuna kaynak belirtebilir. Ama kimseyi bunu yapması için zorlayamayız.

Kaynak:MaxiCep

• Beğen
Tepkiler: Necmati, ChavRash, Burak ve 1 kişi daha

OğuzcanAbi

Üye
şimdi biz yapıcaz ama maxiden çalanlar yapmıcak

• Beğen
Tepkiler: Burak

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Bunu bir zorunluluk haline getirirsek bazıları inadına bu kurallara uymamakta ısrar eder. Kaynak belirtmeyi destekleyen sizler, açtığınız her konu altında kaynak siteyi belirtip böyle bir moda, akım başlatabilirsiniz. Böylelikle sizin açtığınız konular bir örnek teşkil eder, konu açanlar size özenip makalenin sonuna kaynak belirtebilir. Ama kimseyi bunu yapması için zorlayamayız.

Kaynak:MaxiCep

ben herzaman öyle yapıyorum :oke:

Burak

Üye
    Konu Sahibi
güncelll

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Üyelere bu tür bir zorlama getirmeyi hoş görmüyorum açıkçası. Her ne kadar paylaşımın kaynağına saygımız olsa da, forumda açılan konuların sorumluluğu konuyu açan üyededir. Bu nedenle üyenin kaynağı içinden geldiği haliyle belirtmesi daha uygun olur diye düşünüyorum.

Sizleri nasıl paylaşmanız için zorlamıyorsak, paylaşımın kaynakçası için de zorlayamayız.

• Beğen
Tepkiler: OğuzcanAbi

^^Positive^^

Üye
Üyelere bu tür bir zorlama getirmeyi hoş görmüyorum açıkçası. Her ne kadar paylaşımın kaynağına saygımız olsa da, forumda açılan konuların sorumluluğu konuyu açan üyededir. Bu nedenle üyenin kaynağı içinden geldiği haliyle belirtmesi daha uygun olur diye düşünüyorum.

Sizleri nasıl paylaşmanız için zorlamıyorsak, paylaşımın kaynakçası için de zorlayamayız.
+1 :oke:

Consul9

Consul9

Üye
kardeş bak ben zamamnında epey emek harcayarak buraya bir upload yapmıştım sabah açtığım konuyu google a arattırdım baktım pluscep.com da biri benim konuyu almış (bende konunun altına alıntı olduğunu belirterek paylaşabilirsiniz yazmıştım) gel gör ki eleman ctrl+v yapmış.Çok sinirlenmiştim direk üye oldum siteye başta o konuya bir iki sitem mesajı yazdım alıntı olduğunu niye belirtmedin diye filan...Sonra forumun yöneticisiyle temasa geçtim o da zaten ozan abiyi tanıyomuş yönetici ceza falan verdi, konunun bana ait olduğunu falan yazdı neyseee gelelim konunun özüne ben bu olaydan sonra alıntı yaptığım çoğu paylaşımı belirtmedim, ki zaten insanların çoğusuda alıntı yapıyor yani alıntıyı alıntı yapmak saçma olur.Sadece bazı özel siteler var mesela türkçe spiker diye bir site var adamlar paylaşımlarının alıntı yapılacaksa belirtilemesini istiyor, bunun dışındaki sitelerde belirtmeye gerek yok diye düşünüyorum.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Dünyada milyonlarca site var arkadaşlar ve emin olun bu sitelerin %80'i kopyala yapıştır ürünü. Bunların içerinsinde kaynakça belirteni de sayılıdır. :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt