Fanım çok ses çıkarıya lüften yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gizemlirap

gizemlirap

Üye
    Konu Sahibi
Fanım çok ses çıkarıya lüften yardım
arkadaşlar bilgisayarım fanı çok ses çıkarıyo fanımı temizledim ses azaldı duyguğuma göre speed fan diye bir program varmış bu programda fan ayarlarını ayarlayabilirmisiz bu programın sayesinde fanımız ses çıkarmıyamız bilen arkadaş varsa bu programı ayrıntılı bir şekilde anlatmasını istiyorum bide bu programın fana zararı olurmu onu öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkürler....

Perfect!

Üye

link:

bu programı kullanabilirsin fan ayarı için
ses konusnda temizlediğinde ses kalmaz genelde ama daha ses çıkartıyorsa işlemci fanı iyi sabitlenmemiştir ve fan çalışırken sallandığı için ses yapar.

gizemlirap

gizemlirap

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler bişey daha bu program bilgisayarıma hiçbir zarar vermez demi

Perfect!

Üye
vermez ama ses konusunda fanın sabit olduğunu kontrol et yada tam temiz eğer sabit değise vidalarını sık yada değiştir

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Eğer işlemcinin fanından bahsediyorsan fanın ayarlarıyla hiç oynama , tavsiye etmem.Fanı temizle ve macunu tazele.Birde kablo filan temas etmediğinden emin ol.Eğer sorun devam ederse yeni bir fan al.Dediğim gibi , ayarlarıyla oynama , sesi azaltırsın ama işlemci elinde kalır sonra.

ctn.snc

ctn.snc

Üye
Aynı sorum bendede oldu pc nin içini açtım bir baktım kabolar fan a deymiş içini aç bak bi belki ondan kaynaklanıyodur.

Burak

Üye
nedved herzamanki gibi haklı.

konyarapp

Üye
bendede aynı sorun wardı.Ekran kartının üzerindeki fan çok ses yapıyordu.temizledim olmadı elektrkli süprge fln tuttum olmadı olmadı olmadı :s bende kablosunu iptal ettim şu anda çalışmıyor ekran kartının fanı? bir zararı olur mu sizce arkadaşlar ?

x1bc

x1bc

Üye
bendede aynı sorun wardı.Ekran kartının üzerindeki fan çok ses yapıyordu.temizledim olmadı elektrkli süprge fln tuttum olmadı olmadı olmadı :s bende kablosunu iptal ettim şu anda çalışmıyor ekran kartının fanı? bir zararı olur mu sizce arkadaşlar ?

eline sağlık hemen 150 200 lira ayır bir kenara yarın birgün lazım olacak.arkadaşlar o fandenilen dönen alet grafik işlemciyi ve bilgi işlemciyi soğutmak için var.eğer soğumazsa ne olur yanar.eğer durumunuz iyi ise su soğutucu sistem kurun.yada fanların üzerindeki o yuvarlak bandrolü hafif kaldırın bir iki damla ince yağ akıtın sonra o bandrolü iyice yapıştırın ki yağ dökülmesin ok.fan ayarları ile de oynamayın cıs olur.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
konyarapp ; Evet zararı olur.Yeterince soğumadığı için önce stabil çalışmaz ve yavaş yavaş eriyip gider.

x1bc ; Fanlar için böyle bir çözüm üretmek pek te yararlı değil.Önce fan için katkısı vardır ama yağ damlaları haliyle yerinde duramayıp altlara inerse , bu donanımlar için iyi bir sonuç vermez.

x1bc

x1bc

Üye
bende o yuzden dedim sadece 1-2 damla damlat diye ve bandrolü iyi yapıştırın diye.bu arada sesten rahatsız olmak istemezseniz bir yolu daha var.ses seviyesi 16db den daha düşük fan alın hem kaliteli ve uzun ömürlü olur hemde sessiz:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt