Eskiden yüksek performansta çalışmazdı bu daha yeni olan bi olay 3 gündür var güç tasarrufuna aldığım zaman yavaşlıyor ama eskiden her güç planında aynı çalışırdıkomik bir mevzu var ortada
fan durmamasının 1. sebebii.
sogutma sistemi yeterli gelmediği için sürekli çalışma ihtiyacı duyuyor olabilir..
2. sebep ve komik olan ise.
yüksek performans modunu seçtiysen fan durmaz zaten
güç tasarrufu modunda "% 75 lik zaman diliminde" durur aralıklarla "% 25 lik zaman dilimi" çalışır
dengelide ise "% 50-% 50" düşünebilirsin.
Çok saol fark edilir derecede yavaşladı ilgilendiğin için teşekkür ederim ama hala biraz çalışıyor var bunda bi anormallikkardeş ilk yapman gereken başlat çalıştır kısmına msconfig yazıp orada açılışta yüklenen programlar var. Onlardan gereksiz olanları kı microsoft hariçinde hangisi varsa onların hepsini iptal et sistemin yükü bayağı azalır. Bir adobe reader yükleyince iki üç tane arka planda çalışan programı var mesela. Hepsini iptal et. Sonra kaydet yeniden başlat sistemin yükü düşer. Fan in ayarları var bios da devredişi bırakılabilir yada dönüş miktarı azaltılabilir ama ömermiyorum oralarla uğraşma git kendime kaliteli bir laptop soğutucusu al her konuda rahat et

bacaklarımla göğüs kafesimin arasına alıyorum yaslanıyorum öyle kullanıyorumArkadaşlar problemi hep yazılımsal kısımda aramışsınız. Birazda donanım tarafından düşünsek?
Böyle bir durumda genelde sorduğum ilk şey "dizüstü bilgisayarınızı nerede kullanıyorsunuz?" oluyor. Neden mi? Düz zeminde kullaılmayan dizüstü bilgisayarların en büyük düşmanı olan, fan ve heatsink arasına zamanla birikerek soğutmaya engil teşkil eden tozlanma mevcut olur. Önce bunu çözmek gerek. Yazılımsal boyutu kolay.

bacaklarımla göğüs kafesimin arasına alıyorum yaslanıyorum öyle kullanıyorum![]()

elektrik süpürgesiyle temizleme işlemini yaptım ama nafile sıcak sıcak üflüyo havayı kafayı yiycem
Recovery kolay onu yaparımda servise göndersem ne kadar süre beklerim?
abi o 30 gün değişti diye duydum sanki 20 güne inmişti sanki ?casper servisleriyle ilgili deneyimim olmadi fakat 30 isgunu icinde teslim etmek zorundalar. Etmezlerse degisim hakkin dogar.
abi o 30 gün değişti diye duydum sanki 20 güne inmişti sanki ?