Fan hiç durmuyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Waveman

Waveman

Üye
    Konu Sahibi
Fan hiç durmuyor!
Arkadaşlar laptopumun fanı hiç durmadan çalışıyor sıcak sıcak hava üflüyor şu yaz günlerinde hiç çekilmiyor valla gece bilgisayar oynamak işkence oldu lütfen yardım marka/model lazımsa onuda yazayım Casper Nirvana CN.BMC2430C

Hakanmtn54

Hakanmtn54

Üye
aynı sorun bendede var hiç durmadan çalışıyor kış yaz farketmiyor dell inspiron 1564 var bendede....

codblackops2

codblackops2

Üye
Bilgisayarda çok işlem yapıyorsan mecburen çalışcak yahu bundan daha doğal bişi var mı?

Hakanmtn54

Hakanmtn54

Üye
çok işlem falan yaptıgım yok ki daha yeni kurdum sayılır

Waveman

Waveman

Üye
    Konu Sahibi
aynen bende çok işlem falan yapmıyorum sadece facebooka giriyorum bütün programları kaptsam dahi çalışmaya devam ediyor

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
komik bir mevzu var ortada :D

fan durmamasının 1. sebebii.
sogutma sistemi yeterli gelmediği için sürekli çalışma ihtiyacı duyuyor olabilir..

2. sebep ve komik olan ise.
yüksek performans modunu seçtiysen fan durmaz zaten :aha:
güç tasarrufu modunda "% 75 lik zaman diliminde" durur aralıklarla "% 25 lik zaman dilimi" çalışır
dengelide ise "% 50-% 50" düşünebilirsin.

omerynd

omerynd

Üye
kardeş ilk yapman gereken başlat çalıştır kısmına msconfig yazıp orada açılışta yüklenen programlar var. Onlardan gereksiz olanları kı microsoft hariçinde hangisi varsa onların hepsini iptal et sistemin yükü bayağı azalır. Bir adobe reader yükleyince iki üç tane arka planda çalışan programı var mesela. Hepsini iptal et. Sonra kaydet yeniden başlat sistemin yükü düşer. Fan in ayarları var bios da devredişi bırakılabilir yada dönüş miktarı azaltılabilir ama ömermiyorum oralarla uğraşma git kendime kaliteli bir laptop soğutucusu al her konuda rahat et

SENAMA

Üye
Arkadaşlar kesin windows kullanıyorsunuz. linux'un Zorin os kurun kuraraken windows hiç silmeden kurulumda Windows yanına kur seçin .memnun kalmazsanız disk yönetiminden zorin os kurduğunuz yeri biçimlendirirsiniz windows hiç bişey olmaz ..
aynı problem bende de vardı.
neden windows güncellemeleri arka planda kontrol eder. Antivirüs programı. güncel olmayan yazılım.görsel efektler.birde zorin os windows arayüzü var . wine ile windows programı da çalışır.kullanım kolay..çözüldü

Waveman

Waveman

Üye
    Konu Sahibi
komik bir mevzu var ortada :D

fan durmamasının 1. sebebii.
sogutma sistemi yeterli gelmediği için sürekli çalışma ihtiyacı duyuyor olabilir..

2. sebep ve komik olan ise.
yüksek performans modunu seçtiysen fan durmaz zaten :aha:
güç tasarrufu modunda "% 75 lik zaman diliminde" durur aralıklarla "% 25 lik zaman dilimi" çalışır
dengelide ise "% 50-% 50" düşünebilirsin.
Eskiden yüksek performansta çalışmazdı bu daha yeni olan bi olay 3 gündür var güç tasarrufuna aldığım zaman yavaşlıyor ama eskiden her güç planında aynı çalışırdı

- - - Eklendi - - -

kardeş ilk yapman gereken başlat çalıştır kısmına msconfig yazıp orada açılışta yüklenen programlar var. Onlardan gereksiz olanları kı microsoft hariçinde hangisi varsa onların hepsini iptal et sistemin yükü bayağı azalır. Bir adobe reader yükleyince iki üç tane arka planda çalışan programı var mesela. Hepsini iptal et. Sonra kaydet yeniden başlat sistemin yükü düşer. Fan in ayarları var bios da devredişi bırakılabilir yada dönüş miktarı azaltılabilir ama ömermiyorum oralarla uğraşma git kendime kaliteli bir laptop soğutucusu al her konuda rahat et
Çok saol fark edilir derecede yavaşladı ilgilendiğin için teşekkür ederim ama hala biraz çalışıyor var bunda bi anormallik :hmmm

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Arkadaşlar problemi hep yazılımsal kısımda aramışsınız. Birazda donanım tarafından düşünsek?

Böyle bir durumda genelde sorduğum ilk şey "dizüstü bilgisayarınızı nerede kullanıyorsunuz?" oluyor. Neden mi? Düz zeminde kullaılmayan dizüstü bilgisayarların en büyük düşmanı olan, fan ve heatsink arasına zamanla birikerek soğutmaya engil teşkil eden tozlanma mevcut olur. Önce bunu çözmek gerek. Yazılımsal boyutu kolay.

Waveman

Waveman

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar problemi hep yazılımsal kısımda aramışsınız. Birazda donanım tarafından düşünsek?

Böyle bir durumda genelde sorduğum ilk şey "dizüstü bilgisayarınızı nerede kullanıyorsunuz?" oluyor. Neden mi? Düz zeminde kullaılmayan dizüstü bilgisayarların en büyük düşmanı olan, fan ve heatsink arasına zamanla birikerek soğutmaya engil teşkil eden tozlanma mevcut olur. Önce bunu çözmek gerek. Yazılımsal boyutu kolay.
bacaklarımla göğüs kafesimin arasına alıyorum yaslanıyorum öyle kullanıyorum :)

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
bacaklarımla göğüs kafesimin arasına alıyorum yaslanıyorum öyle kullanıyorum :)

Böyle bir ilgi neticesinde bu tip solunum yolları enfeksiyonu olması doğal karşılanmalı. :D

Kasayı açmadan temizlemek istersen;

-elektrik süpürgesini çalıştır alt tarafta fanın olduğu yere güzelce emiş yapacak şekilde tut. sonra dizüstü bilgisayarının sağ yada sol tarafında yer alan hava çıkışına kuvvetlice üfür. bir çok kez tekrarla.

Ya da

- yakınlarında kompresör bulunan bir yer varsa al bilgisarını oraya git, rica et. Önce hava tabancasını avucuna sık bir kaç kere bak ki sıvıyla karışık hava üflemesin(kompresör içinde sıvı birikir zamanla)
baktın sağlam ve sağlıklı üfürüyor hava tabancası ile havayı bilgisayarının hava çıkışlarından ver bolca ve heatsinklere olabildiğince yakından. Böylelikle biriken tozları geriden fan tarafından dışarı atabilirsin.

Waveman

Waveman

Üye
    Konu Sahibi
elektrik süpürgesiyle temizleme işlemini yaptım ama nafile sıcak sıcak üflüyo havayı kafayı yiycem

Waveman

Waveman

Üye
    Konu Sahibi
4 ay oluyor galiba

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
benzer sikayetler var bence bir servise goster. Yada tekrar sistem recovery yap cozum olmazsa servise yolla.

Waveman

Waveman

Üye
    Konu Sahibi
Recovery kolay onu yaparımda servise göndersem ne kadar süre beklerim?

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Recovery kolay onu yaparımda servise göndersem ne kadar süre beklerim?

casper servisleriyle ilgili deneyimim olmadi fakat 30 isgunu icinde teslim etmek zorundalar. Etmezlerse degisim hakkin dogar.

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
casper servisleriyle ilgili deneyimim olmadi fakat 30 isgunu icinde teslim etmek zorundalar. Etmezlerse degisim hakkin dogar.
abi o 30 gün değişti diye duydum sanki 20 güne inmişti sanki ?

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 14714

Üst Alt