Facebook'tan İtiraflar...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Facebook'tan İtiraflar...







Rumpus'ta yayınlanan bu röportaj bazı korkutucu bilgiler içeriyor. Facebook üzerinde bilgilerin ele geçirilmesinin ne kadar kolay olduğunu ortaya koyuyor. Biz de bu röportajdan önemli noktaları bu haberimizde sizlere aktarıyor, Facebook'un çalışanını kullanarak yine ve bu kadar kötü bir şaka yapmadığını umarak takdiri sizlere bırakıyoruz.
Rumpus: Daha önceden bir ana şifreden bahsetmiştiniz, bu artık kullanılmıyormuş.
Çalışan: Ne zaman bitti bilmiyorum ama böyle bir şifremiz vardı. Bu şifre ile ID'si yazılan herhangi bir kullanıcının hesabına girmek mümkündü. Size şifreyi vermeyeceğim ama telaffuzu aşağı yukarı "Chuck Norris" gibiydi. Oldukça fantastikti.
Rumpus: Bunu herhangi bir Facebook çalışanı kullanabiliyor muydu?
Çalışan: Teknik olarak evet ama pratikte kullanımı orijinal mühendislerle kısıtlıydı. Sadece onlar biliyordu, yani insan kaynaklarından rastgele biri girip profillere bakamıyordu. Bu özellik mühendislik amaçlı olarak vardı.

Dini inançları değişirse!

Bu anonim çalışan Facebook çalışanlarının, nereye bakacaklarını bildikleri takdirde istedikleri bilgiye erişebildiklerini belirtiyor. Bundan yararlananlar olmuş hatta bir çalışan, bir hesaptaki dini inançlar kısmını değiştirdiği tespit edilince işten kovulmuş.
Çalışanın anlattığına göre bütün veriler veritabanı içinde saklanıyor. Mesajlar silinseler de, silinmeseler de veritabanında kalıyor. Veritabanında araştırma yaparak kimsenin hesabına girmeden istenilen bilgiye erişilebilir. Ayrıca Facebook yapılan her hareketi kaydediyor. Birinin fotoğrafına baktığınızda yorum yazdığınızda, özel mesaj attığınızda hepsi kaydediliyor.
Facebook yetkilileri bu tür olaylara karşı çalışanları denetleyen özel bir iç mekanizma oluşturmuş, işe bir şef gizlilik yetkilisini atamış.

Nasıl insanlar bu Facebook çalışanları?

İnternette kişisel bilgileri paylaşırken dikkatli olmakta fayda var. Facebook yetkilileri önlem alsa da sonuçta şirkette çalışan herkes insan.
Facebook çalışanlarına gelince, bu gizemli çalışan, özellikle mühendisler ile ilgili ilginç detaylar aktarıyor. "Çok zeki ancak bir o kadar da garip" şeklinde tanımlanan çalışanlardan birisi örnek olarak veriliyor. Bu çalışan çok zeki bir programcı ve neredeyse bütün siteyi kendi başına yeniden yazıyor.
PHP ile kodlanan siteyi yeni baştan HPHP yani Hyper-PHP ile kodluyor. Adını daha önce duymamış olabilirsiniz çünkü bu çalışan Hyper-PHP'yi oluşturuyor, yani bir programlama dili oluşturuyor. Bunun sebebi ise standart script tabanlı PHP'de komutların yukarıdan aşağıya sırayla uygulanmasının verimsiz oluşu. Compile edilebilen, yani derlenebilen bir programlama ile site çok daha hızlı çalışacak.
Bu başarılı programcı ile havadan sudan konuşmak pek mümkün değilmiş. Basketboldan konu açılınca susan, ama teknolojiden ya da basketbolun ardındaki matematikten bahsedildiğinde heyecanla konuya dahil olan biri olarak tanımlanıyor.
 


relaxensar

relaxensar

Üye
İçimiz dışımız Facebook oldu adamlar herşeyi biliyorlar desene :D
 
Amedly Fatih

Amedly Fatih

Kapalı Hesap
bu facenınde b... cıktı walla
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

hikmet366
Cevap
0
Görüntüleme
459
hikmet366
EneSinan
Cevap
2
Görüntüleme
512
EneSinan
Marco Laren
Cevap
9
Görüntüleme
5K
Bruce Lee QQ
Necmati
Cevap
0
Görüntüleme
589
Necmati
Cevap
4
Görüntüleme
900
'Davut
Takipçi Satın Al


Üst Alt