Facebook'tan 'inci'ler!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Facebook'tan 'inci'ler!
Facebook anasayfası bugün şok bir manzarayla açıldı.
Sayfanın en alt bölümüne bakanlar oldukça çirkin küfürlerle karşılaştı.

İnci Sözlük tarafından düzenlendiği iddia edilen bu eylemin İnci Sözlük'çüler tarafından ortaya çıkarılan bir çeviri sayfası açığı olduğu belirtildi . İddialara göre bu eylemin gerçekleşmesini sağlayan Facebook'un pek çok farklı dilde hizmet vermesi. Cnet'in haberine göre Facebook bu dil hizmetlerini de bir çeviri sayfasıyla sürekli geliştirmeyi ve güncel tutmayı hedefliyor. Kullanıcılar çeviri önerilerini sisteme yükleyebiliyor. Yüklenmiş öneriler diğer kullanıcılar tarafından oylanıyor ve böylece en doğru çeviri sayfaya yansıtılmış oluyor. Bu sistemde bir hata yapan programcılar belli bir oy sayısını aşan çeviri önerilierini doğru kabul edip herhangi bir onay mekanizmasına sokmadan yayına alınmasını sağlamışlar. Bu açığı fark eden İnci Sözlük yazarları organize bir şekilde çalışarak pek çok Türkçe çeviriyi küfürlü içerikle değiştirmeyi başarmış durumda.
Facebook'un her yerine yayılmış olan küfürlü ve değiştirilmiş linklerin bir kısmı halen yayında duruyor. Büyük tepki toplayan bu eylem Facebook'taki önemli bir açığı ortaya çıkarmış oldu.

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
bikerede tüm herkesın profıllerını msjlarını acmıstı tüm kullanıcılara arkadasın olsa da olmasada..bu facebook sıyırdı iyice ..kafasına estıgı gbı davranıyo

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
onlar güvenlik açıkları kapansın diye yapılmıştı ama herkesin profili açıldı :ehe

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
:kop:

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
:ehe oluyor işte arada

Yağmur

Üye
açıklama için sağolun ya... :ehe özellilkle duvar yazıları tövbe tövbe... bende korktum noluyo diye... hemen kaldırdım bağlantıları... arkadaşlar demese farketmiyordum... :)

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
evet bazıları çok kötü oluyor gerçekten dikkat etmek lazım

Revengeful

Emekli Yönetici

Mertolozzi

Mertolozzi

Üye

Revengeful

Emekli Yönetici
karşılaşmıştımda ondan xD

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
:ehe benim başıma gelmedi ama kötü durum

Aziz™

Aziz™

Üye
kötü bir durum evet..dikkat etmek lazım..

hrn_07

hrn_07

Üye
bunların yaptığı çok ayıp ve hiç etik değil..:nono:

--------------- Ekleme ---------------

bi de facebook a giriş yaparken mailinizi yazdığınız yerin altında inci vs. falan yazıorsa girmeyin hackliyorlarmış :nono::bann:

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
düzeltilir ya geçiçi sorun bunlar ama iyice sıktı

Kingmortall

Kingmortall

Üye
:ehe:ehe

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
sorun bitti artık sanırım :ehe

Kingmortall

Kingmortall

Üye
facebook aştı kendini millet artık bütün gününü burda harcıyo fake üyelikler falan bende artık arada bi giriyorum iyice sıkıldım son nokta

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
:ehe aynen bakmam çok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt