Facebook'ta Veri Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Facebook'ta Veri Tasarrufu Nasıl Yapılır?




Sosyal medya platformlarının veri tüketimi konusunda ne kadar kötü olduğunu biliyoruz. Görselliğin ön plana çıktığı çağımızda sadece platformları suçlamakta haksızlık olur. Öte yandan yaşanılan çevrede Wi-Fi kullanımı yaygınsa bir sıkıntı da teşkil etmiyorlar. İletişim teknolojilerinde aşmış ülkelerde sıkıntılı bir durum yok, ancak gelişmekte olan veya gelişmemiş ülkelerde hücresel ağların fiyatları hala yüksek. Dolayısıyla uygulama bazında tedbirler alınmasında fayda var. Bu blogda, dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook'ta veri tasarrufu nasıl yapılır konusunu inceleyeceğiz.

Şimdi, Facebook'ta veri tasarrufu yapmanın iki yöntemi olduğunu söyleyerek başlayalım. Yüksek çözünürlüklü resimler veya otomatik oynatma videolarına çok güzel çözüm geliştirmişler. Bazı ayarlarla oynayarak Facebook'ta veri tasarrufu yapabilirsiniz. Özellikle iPhone veya iPad kullanıyorsanız biraz sonra önereceğim klasik yöntemi kullanmakta fayda var. Çünkü "Veri Tasarruf Modu" bu cihazlarda henüz aktifleşmedi.

Klasik Yöntem (iOS)


iOS için Facebook uygulamasına girdikten sonra sağ altta yer alan ayarlar menüsünden "Hesap Ayarları" kısmına giriyoruz. Daha sonra "Videolar ve Fotoğraflar" menüsüne tıklıyoruz. Sağdaki fotoğrafta görüldüğü üzere, videoları ve fotoğrafları HD yükle modundan çıkarıyoruz. Aynı zamanda videoların sadece Wi-Fi bağlı iken açılmasını istiyoruz. Bu sayede önemli ölçüde veri tasarrufu yapabilirsiniz.

Facebook Veri Tasarruf Modu (Android)


Android için Facebook uygulamasına girdikten sonra sağ üst köşede bulunan Ayarlar bölümüne giriyoruz. Burada biraz aşağı indikten sonra Veri Tasarruf Modu adını taşıyan bir menü göreceksiniz. Buraya girdikten sonra sağda bulunan görseldeki tikler kapalı olacak. Bunu aktif hale getirerek Facebook'ta veri tasarruf modunu aktif hale getirebilirsiniz.
>>> <<<
>>> <<<
>>> <<<
 


Üst Alt