"Facebook'ta hayatımı çaldılar!"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
"Facebook'ta hayatımı çaldılar!"
İngiltere'de yaşayan 26 yaşındaki televizyon yapımcısı ve sunucu Carolyn Owlett, Facebook'un kendisine cehennemi yaşattığını söylüyor.
Metro istasyonunda trenin gelmesini beklerken yanına gelen tanımadığı bir adam onun ismini fısıldayıp, ona olan aşkını ve onunla olmak istediğini söyleyince dehşete düşen Carolyn, kendisini trene zor attı.
"Dehşete düşmüştüm. O adam ismimi söylüyor ve hakkımda bildiklerini bağırıyordu. Bense onun kim olduğunu bile bilmiyordum." diyen Carolyn, sözlerine şöyle devam ediyor:
"Belçika'dan, İngiltere'ye benimle olmak için geldiğini söylüyordu. Çok korkmuştum ve ona benden uzak durması için bağırdım. Kalbinden vurulmuşa döndü."
Kısa süre içerisinde Carolyn, 21 yaşındaki Belçikalı bir kadının, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden kendi kimliğini çaldığını keşfetti.
Kadın, Carolyn adına bir e-posta adresi almış ve Facebook profili hazırlamıştı. İnternet üzerinden bulduğu fotoğraflarıyla kendisini Carolyn gibi göstermiş ve onun arkadaşlarını hatta ailesini bile Facebook üzerinden "arkadaş" olmaları için inandırmıştı.
Sahte Carolyn, gerçeğine ait bilgi ve fotoğrafları kullanarak, Regis Remacle adlı adamla 17 ay boyunca bir "sanal ilişki" sürdürmüştü. Gerçek Carolyn'e metroda yaklaşan adam da Regis Remacle'ydi.
Gerçek yavaş yavaş ortaya çıktı ve 21 yaşındaki Belçikalı kadının, Kristella Erbicella olduğu, Carolyn'in 2004 yılında üyesi olduğu The 411 adlı müzik grubuyla onu tanıyıp, hayranı olduğu öğrenildi.
Erbicella, kendisini çok kötü hissettiği bir gün Facebook profiline Carolyn'in fotoğrafını koydu ve çevresinden aldığı olumlu tepkilerle, işi daha da büyütmeye karar verdi.
Facebook'ta Carolyn olarak neredeyse iki yıl boyunca yaşayan Erbicella, bu süre içerisinde erkeklerle sanal seks yaptı, Regis Remacle ile sanal ilişki yaşadı hatta Carolyn'in fotoğraflarını değiştirerek, onu Regis ile gerçekten sevgiliymiş gibi gösterdi.
Tüm yaşananlardan sonra kadına ulaşmayı başaran Carolyn, kadının kendisinden özür dilediğini, "Yaptığım herşey için özür dilerim. Sana saygı duyuyorum. Her zaman benim idolümdün. Herşey için özür dilerim, seninle bir sorunum olsun istemiyorum." dediğini söylüyor.
Sahte hesabı kapatıp, "gerçek" sanal kimliğine kavuşan Carolyn, yaşadıklarının şokundan çıkamadığını söylüyor ve ekliyor: "İnsanlar, internet üzerinden paylaştıkları fotoğraflara ve bilgilere çok dikkat etmeliler. Hiçbir zaman kimin bunlara eriştiğinden emin olamazsınız. Ben bunu zor yoldan öğrendim."
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt