Facebook'ta bu tuzağı sakın düşmeyin

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
Facebook'ta bu tuzağı sakın düşmeyin
[h=4]Facebook'ta son günlerde hızla yayılan sahte bir uygulama, kullanıcıların kişisel bilgilerini çalıyor.

Kullanıcılar, uygulamaya erişim izni vererek bu tuzağa düşüyor.

Facebook'ta güvenilir olmayan uygulamaların sayısı hızla artıyor. Son günlerde kullanıcıların birbirine gönderdiği "Takvimime" uygulaması, kullanıcıların kişisel bilgilerini çalıyor ve daha şimdiden Türkiye'den 2.8 milyon kullanıcı bu uygulamayı hesabına indirdi.

Facebook'un desteklemediği Takvimime isimli bu uygulama, prensipte kullanıcıların arkadaş listesindeki kişilerin doğum günlerini girmenizi istiyor ve bu şekilde size bir takvim oluşturmanıza yardımcı oluyor. Ancak tüm bunları yapabilmek için önce uygulamaya "izin" vermeniz gerekiyor. Gerekli izni sizden alan uygulama ise tüm kişisel bilgilerinize erişim hakkını eline alıyor.

Bu uygulamaya üye olduğunuzda arkadaş listenizdekiler de otomatik olarak sizden bu uygulamayla bağlantılı davet alıyor ve bu konuda dikkatli davranmayan kullanıcılar uygulamaya yetki vererek bu sahte uygulamanın yaygınlaşmasına sebebiyet veriyor.[/h]KAYNAK:

lolaman

lolaman

Üye
Anam daha bana bugün geldi aynısı takvimimime diye ciddiyim he kabul etcektim nerdesye son anda iptal ettim.

Mücahit G

Mücahit G

Üye
Bana bişey gelmedi şükür :)

lolaman

lolaman

Üye
Arkadaşıma gelmiş o kabul etmiş :D ama yaklaşık 1 saat sonra kaldırdık uygulamayı çalmışlarmıdır acaba :D

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Ben sadece yazışmak için kullanıyorum ama zaten kaç kişi internet ve uygulamalarını bilinçli ve yerinde kullanıyorki sonra şifrem çalındı kim aldıysa geri versin gibi selzenişlerde bulunuyorlar.Haber için sağol arkadaşım.

spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
önemli değil maxicep ailesi bilgilensin yeterki :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt