Facebook sık sorulan sorular ve çözümleri

Sponsorlu Bağlantılar

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Facebook sık sorulan sorular ve çözümleri
[h=3]Facebook’ta giriş ve sonrasında yaşanan en sık Yardım Tartışma Konuları[/h] facebook açılmıyorsa, sorun varsa, giriş yapamıyorsanız, çözümleri…



[h=4]Hesabımı nasıl kalıcı olarak silerim?[/h] Hesabınızı sayfanızdan , profiliniz ve profilinizle ilişkili tüm bilgiler Facebook hizmetinden anında kaybolur. Facebook’taki kişiler aramalarda sizi bulamaz veya bilgilerinizi göremez.
İleride Facebook’a isteme ihtimalinize karşı, profil bilgilerinizi (arkadaşlar, fotoğraflar, ilgi alanları vs.) saklarız; böylece geri döndüğünüzde hesabınız aynen bıraktığınız gibi görünür. Birçok insan hesaplarını geçici nedenlerle kapatmakta ve Facebook’a geri döndüklerinde profillerini bıraktıkları gibi bulmayı beklemektedir.
Facebook’u bir daha kullanmayı düşünmüyorsanız ve hesabınızın silinmesini istiyorsanız, hesabınızı yeniden etkinleştiremeyeceğinizi, eklediğiniz içerik ve bilgilerin hiçbirinin geri getirilemeyeceğini unutmayın. Hesabınızın kurtarma seçeneği olmadan kalıcı olarak silinmesini istiyorsanız, hesabınıza giriş yaptıktan sonra .
Hesabınıza şu anda erişemiyorsanız, giriş yapmak için şifrenizi yenilemeniz gerekecektir. Bunu yapmak için normalde şifrenizi girdiğiniz alanın üstünde beliren “Şifreni mi unuttun?” bağlantısına tıklayın. Şifrenizi yenilemeye yönelik talimatları izleyip giriş yapabilir duruma geldikten sonra, yukarıda anlatılan adımları kullanarak hesabınızı dondurabilir veya silebilirsiniz.


Hesabınızı dondurmak için:

  1. Hesap açılır menünüzden “Hesap Ayarları”nı seçin.
  2. Ayarlar sayfanızın alt kısmında “dondur”a tıklayın.
  3. Bir sonraki sayfada, bir dakikanızı ayırarak bir neden girin ve sahip olduğunuz içerik ve ayarlarla ilgili ayarları gözden geçirin.
  4. “Onayla” düğmesine tıklayın.

Hesabınızı dondurduğunuzda, profiliniz ve profilinizle ilişkili tüm bilgiler Facebook hizmetinden anında kaybolur. Facebook’taki kişiler aramalarda sizi bulamaz veya bilgilerinizi göremez.

[h=4]Hesabımı dondurdum. Nasıl yeniden etkinleştiririm?[/h] Hesabınızı dondurduysanız, giriş e-posta adresiniz ve şifrenizle giriş yaparak istediğiniz zaman kolayca yeniden etkinleştirebilirsiniz.
Şifrenizi hatırlamıyorsanız, yenileyebilirsiniz.
Facebook’a giriş yapmak için kullandığınız e-posta adresini hatırlamıyorsanız, tıklayın.
İpucu: Hesabınız güvenlik nedenleriyle veya Facebook’un Hak ve Sorumluluklar Bildirimi’nin ihlal edilmesi nedeniyle kapatıldıysa, hesabınıza yeniden erişebilmek için bizimle iletişime geçmeniz gerekebilir.

[h=4]Facebook’a giriş yapmak için kullandığım e-posta adresini hatırlamıyorum.[/h]
  1. Bir kullanıcı adı kaydettirdiyseniz, kullanıcı adınızı ve şifrenizi kullanarak deneyin. Kullanıcı adı, kişiselleştirilmiş Facebook internet adresinizdir ve profilinizi görüntülediğinizde tarayıcınızın adres çubuğunda kısmından sonra görünür. Giriş yaptıktan sonra, giriş yaparken kullandığınız e-posta adresini bulmak için Hesap sayfasının sekmesine gidin.
  2. Cep telefonu numaranızı ve şifrenizi kullanarak giriş yapmayı deneyin. Hesabınızda onaylanmış bir cep telefonu numaranız varsa, cep telefonu numaranız ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Cep telefonu numaranızı girerken, ülke kodunu eklediğinizden ve öndeki sıfırları ve sembolleri kaldırdığınızdan emin olun.
  3. sayfasında hesabınızı bulmayı deneyin.
    İpucu: Hesabınızı seçeneklerden biriyle bulamazsanız, hesabınızı bulmak için diğer seçenekleri kullanmayı deneyin.
  4. Facebook arkadaşlarınızın birinden profilinize bakıp hesabınızda kayıtlı e-posta adresini size göndermesini isteyin.
    • Bunu yapmak için, arkadaşınızdan Profil sayfanızdaki “Bilgiler” sekmesine tıklamasını ve “İletişim Bilgileri” kısmına inmesini isteyin.
    • Bu bilgiyi aldıktan sonra, o e-posta adresiyle deneyin.
  5. Yukarıda belirtilen adımları izlediyseniz ve hesabınıza hala erişemiyorsanız, tıklayın.


[h=2]Facebook Bilinen Hatalar ve çözümleri[/h] Facebook sayfalarımın üst tarafıyla örtüşen bir reklam bandı var. Yorumlar örtüşüyor veya garip görünüyor. Hesap Ayarlarımla ilgili sorunum var. Paylaş bağlantısına tıkladığımda, hiçbir şey olmuyor. Profilimin Bilgiler sekmesinde Sayfalar kısmını görmüyorum. Bir üçüncü şahıs uygulamasını (örn. Hedefler, Growing Gifts, vb.) kullanırken veya bu uygulamaya erişirken zorluk yaşıyorum. Digsby uygulamasını kullanırken yeni Duvar gönderileri hakkında yanlış bildirimler alıyorum. Arkadaşımın hesabı Duvarıma spam gönderiyor, ancak bunu arkadaşım yapmıyor. Duvarım doğru formatta görünmüyor. Arkadaşlarım Duvarımın yok olduğunu veya Duvarımın olmadığını söylüyor. Daha eski Duvar yazılarını görmeye çalıştığımda, hiçbirini silmediğim halde daha eski Duvar yazılarımın olmadığı belirtiliyor. Flickr haberleri artık Duvarıma aktarılmıyor. Gizlilik ayarlarım birisinin Duvar yazılarımı görmesini kısıtlıyor, ancak ben o kişi olarak hesabıma baktığımda Duvar yine de görüntüleniyor.Sohbet mesajları gönderme sınırına yaklaştığımı belirten bir mesaj aldım. Ne yapmalıyım? Internet Explorer 8 kullandığım halde, Sohbet tarayıcımı Internet Explorer 6′dan yükseltmemi istiyor. Sohbet bağlantım sürekli kesiliyor.Arkadaşlarım çevrimiçi oldukları halde çevrimdışı görünüyor.Sohbet menüsü genişletilmiyor. Facebook sohbette mesaj aldığımda uyarı sesini duymuyorum. Arkadaşımın hesabı bir başkasının eline geçti, şifresi çalındı veya spam gönderiyor. Gizlilik ayarlarım değişiyor mu? Bölgesel ağım nereye gitti? Arkadaşlarımı yaşadıkları yere göre nasıl aratabilirim? Reşit olmayanlar için gizlilik nasıl çalışır? Bu değişiklikler kullandığım uygulamalara nasıl yansıdı? Hangi bilgiler herkese açık bilgiler olarak kabul edilir? Gizlilik ayarlarıma nereden erişebilirim ve bu ayarları nasıl düzenleyebilirim? Genel hesap ayarlarına nereden erişebilirim ve bu ayarları nasıl düzenleyebilirim? Bildirim ayarlarına nereden erişebilirim ve bu ayarları nasıl düzenleyebilirim? Sosyal Reklamlar için ayarlar nerededir? Belirli bir uygulama için gizlilik ayarlarımı nasıl düzenlerim? Facebook’ta yaptığım ödemelerle ilgili bilgilere nereden erişebilirim ve bu bilgileri nasıl yönetebilirim? İletişim bilgilerimi kimlerin görebileceğini nasıl kontrol edebilirim? Duvarımı kimler görebilir? Kendi Duvarımda veya bir arkadaşımın Duvarında paylaştığım içeriğin görünürlüğünü nasıl kısıtlarım? Kendi Duvarımda veya bir arkadaşımın Duvarında paylaştığım içeriğin görünürlüğünü nasıl kısıtlarım? “Beni Arkadaş Olarak Ekleme” ve “Bana Mesaj Gönderme” bağlantıları için varsayılan ayarları nasıl düzenlerim? Bilgilerim artık herkese açık arama motorlarının dizinlerinde mi yer alıyor? Belli haberlerin profilimde gözükmesini nasıl önlerim? Kötüye kullanımı nasıl şikayet ederim? Bağlantılara tıkladığımda sürekli siteden çıkarılıyorum. Şifremi yeniliyorum ancak tekrar giriş yaptığımda çalışmıyor. Hesabımdan gönderilmiş olan mesajlar ve gönderiler var ama onları ben göndermedim
Yorumlar örtüşüyor veya garip görünüyor.
Bu sorunu gidermek için, lütfen aşağıdaki adımları izleyin:
1. IE8 görev çubuğunuzda “Sayfa” menüsüne gidin.
2. Uyumluluk Ayarları’nı seçin
3. facebook.com’un yanındaki “Ekle” seçeneğine tıklayın
4. Tarayıcınızı yeniden başlatın
Paylaş bağlantısına tıkladığımda, hiçbir şey olmuyor.
Sorununuz büyük olasılıkla internet tarayıcınızdan kaynaklanmaktadır. İnternet tarayıcınızı yükseltmek veya önbelleğini ve çerezlerini temizlemek için, lütfen izleyin. Bu işlemi yaptıktan sonra sorun yaşamaya devam ederseniz, bu sorun bilgisayarınıza yüklediğiniz virüsten koruma programıyla ilişkili olabilir. Bu yazılımı geçici olarak kapatmanızı ve sorunun çözülüp çözülmediğine bakmanızı öneririz. Sorun yaşamaya devam ederseniz, virüsten koruma yazılımınızın adını lütfen bize gönderin. Daha detaylı bilgiler, sorunu daha fazla araştırmamıza yardımcı olacaktır.
Arkadaşımın hesabı Duvarıma spam gönderiyor, ancak bunu arkadaşım yapmıyor.
Arkadaşınızın bilgisayarına kötü niyetli bir yazılım indirilmiş olabilir ya da giriş bilgileri profillerinden spam gönderme amacıyla çalınmış olabilir. Bu sorunu daha ayrıntılı şekilde incelemek isteriz, ancak ne yazık ki bir kullanıcının hesabı konusunda hesap sahibinden başka kimseye bilgi veremiyoruz. Lütfen arkadaşınızdan Facebook Yardım Merkezi’ni ziyaret ederek isteyin.
Arkadaşlarım Duvarımın yok olduğunu veya Duvarımın olmadığını söylüyor.
Duvarınız büyük olasılıkla profilinizde gizlenmiştir. Duvarınızın yeniden görüntülenmesi için:
1. Gizlilik sayfasının Profil kısmına gidin.
2. “Duvar Yazıları”nın yanındaki açılır menüden, “Hiç kimse” veya “Sadece Ben” dışındaki herhangi bir ayarı seçin.
3. “Arkadaşlarım Duvarıma yazabilir”in yanındaki kutuyu işaretleyin.
Gizlilik ayarlarım birisinin Duvar yazılarımı görmesini kısıtlıyor, ancak ben o kişi olarak hesabıma baktığımda Duvar yine de görüntüleniyor.
Birisinin Duvar yazılarınızı görmesini kısıtladığınızda, oluşturduğunuz gönderileri, bunlarla ilgili yorumları ve Duvarınızda beliren Yakınlardaki Etkinlikler haberlerini görmeye devam eder.
[h=4]Facebook’ta görünürlüğü kontrol etme[/h]
İletişim bilgilerimi kimlerin görebileceğini nasıl kontrol edebilirim?
İletişim bilgilerinizi kimlerin görebileceğini kontrol etmek için, şu adımları izleyin:

  1. Herhangi bir Facebook sayfasının sağ üstündeki Ayarlar açılır menüsünde “Gizlilik Ayarları” seçeneğine tıklayın.
  2. “İletişim Bilgileri”ni seçin.
  3. “Ayarları Değiştir”e tıklayın. Şifrenizi isteyen bir iletişim kutusu açılacaktır.
  4. Şifrenizi girin.
Buradan, tüm iletişim bilgilerinizin gizliliğini tek tek ayarlayabilirsiniz.
Duvarımı kimler görebilir?
Duvarınızda üç tür içerik bulunur ve bunları kimlerin görebileceğini Gizlilik sayfanızdan kontrol edebilirsiniz.

  • Arkadaşlarınızın bıraktığı gönderiler. Arkadaşlarınızın Duvarınıza bıraktığı fotoğraflar, gönderiler ve diğer içerikler “Arkadaşların Gönderileri” ayarıyla kontrol edilir.
  • Sizin oluşturduğunuz gönderiler. Sizin paylaştığınız durum güncellemeleri, fotoğraflar, bağlantılar ve diğer içerikler “Gönderilerim” ayarlarıyla kontrol edilir.
  • Yakınlardaki Etkinlikler. Oluşturduğunuz gönderileri görebilen herkes, gruplara katılmanız ve arkadaş eklemeniz gibi haberleri görebilir. Örneğin, Duvarınızı yalnızca arkadaşlarınızın görmesini istiyorsanız, hem “Arkadaşların Gönderileri” hem de “Gönderilerim” için “Sadece Arkadaşlarım” ayarını seçmeniz yeterlidir.
Kötüye kullanımı nasıl şikayet ederim?
Facebook, tüm kullanıcıları kötü amaçlı içerik bulduklarında “Şikayet Et” bağlantılarını kullanmaya teşvik eder. Çoğu kez, içeriğin altında bir “Şikayet Et” bağlantısı bulacaksınız. Bu bağlantıyı seçmeniz, sizi kötüye kullanımın türünü belirtip detaylı bir rapor oluşturabileceğiniz bir forma götürür. Facebook, bu şikayetleri inceler ve içeriğin sitede kalıp kalmaması gerektiği konusunda bir karara varır. Facebook’a yapılan tüm kötüye kullanım şikayetleri gizli tutulur.
Sitede bu bağlantıları kullanarak şikayet edemediğiniz bir kötüye kullanımla karşılaştıysanız, lütfen Facebook’a detaylı bilgi verin.,
Hesabımdan gönderilmiş olan mesajlar ve gönderiler var ama onları ben göndermedim.
VİRUS TEMİZLİĞİ YAPIN, ŞİFRENİZİ YENİLEYİN, ŞÜPHELİ BAĞLANTILARA TIKLAMAYIN!

Hala profilinize erişemiyorsanız, lütfen konuyu araştırmamız için bize sorunla ilgili daha fazla bilgi gönderin. Lütfen şikayetinizi iletin.


Facebook hesabım birden acmış oldugum sayfa ismi oldu her face ye girdiğimde yani e-mail ve parolamı yazdıgımda acmıs oldugum sayfa ismi cıkıyor hiç bir şekilde normal ismime geşiş linki veya facebook hesap linki gözükmüyor sebeni ne olabilir ?
[h=4]Facebook’u yönettiğim Sayfanın adıyla nasıl kullanırım?[/h] Facebook’u yönettiğiniz Sayfanın adıyla kullanmak için:
Facebook’un sağ üst köşesinde bulunan Hesap açılır menüsüne tıklayın.
Açılan menüden “Facebook’u Sayfanın Adıyla Kullan”ı seçin.
Adıyla giriş yapmak istediğiniz Sayfanın yanındaki “Geçiş Yap” düğmesine tıklayın.
Facebook’u Sayfanızın adıyla kullanırken yaptığınız tüm işlemler, Facebook’ta Sayfanız tarafından yapılmış olarak gözükecektir. Örneğin, Serden Facebook’u yöneticisi olduğu Özlem Salamları Sayfasının adıyla kullanırken bir fotoğrafa yorum yaparsa, o yorumun sahibi Serden’in kendisi yerine Özlem Salamları olarak gözükecektir.
örnek resim :::

[h=4]Facebook’u yönettiğim Sayfanın adıyla kullanırken neler yapabilirim?[/h] Sayfanızı beğenen yeni kişiler hakkında kırmızı renkli site bildirimleri alabilirsiniz.
Sayfanızda paylaşımda bulunan ve yorum yapan kişiler hakkında kırmızı renkli site bildirimleri ve e-posta bildirimleri alabilirsiniz.
Sayfanızın Haber Kaynağını görebilirsiniz. Bu Haber Kaynağında Sayfanız ve Beğendiğiniz diğer Sayfalar hakkında haberler yer alacaktır.
Diğer Sayfaları beğenebilirsiniz ve bu Sayfaların gönderileri hakkında yorumlar yapabilirsiniz.

Facebook’u yönettiğim Sayfanın adıyla kullanırken farklı bir e-posta veya şifre kullanabilir miyim?

Şimdilik hayır. Facebook’u Sayfanızın adıyla kullanabilmek için öncelikle kişisel profilinize giriş yapıp Hesap açılır menüsünden “Facebook’u Sayfanın Adıyla Kullan”ı seçmelisiniz
[h=3]facebook’u sayfanın adıyla kullanırken iptal etmek ve tekrar Adınızla Kullanmak[/h]
Facebook’u Kendi adınızla kullanabilmek için öncelikle kişisel profilinize giriş yapıp Hesap açılır menüsünden “Facebook’u kendi Adınla Kullan”ı seçmelisiniz.

[h=3]Facebookta Paylaştığım Videolar Görünmüyor?[/h] Facebook ta paylaşılan videolar görünmüyorsa
UYGULAMA AYARLARI / BAĞLANTILAR / AYARLARI DÜZENLE / OTOMATİK OLARAK İZİN VER
facebookta profilimde paylaşmış olduğum video,söz vb şeyler ana sayfada yayınlanmıyor.sadece profilde gözüküyor.
UYGULAMA AYARLARI / BAĞLANTILAR / AYARLARI DÜZENLE / ek izinler / Publish to streams seçeneği seçili olsun
 


Üst Alt