Facebook Profilini Aramalara Kapatmak

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Facebook Profilini Aramalara Kapatmak
Bir milyardan fazla insan tarafından kullanılan ve her geçen gün üye sayısını arttıran sosyal medya devi Facebook şuanda yüz milyonlarca insanın detaylı bilgisini elinde bulunduruyor. Her gün çeşitli durumlar, fotoğraflar ve videolar paylaştığımız Facebook ne yazık ki verileri silsek bile elinde tutmaya devam ediyor. Bu durumdan kullanıcılar rahatsız olsa da şuan için yapacak pek bir şey bulunmuyor.

Facebook Profili Gizleme

Facebook hesabınızı kapatmak alternatif bir çözüm olsa da diğer taraftan istemediğiniz insanların size ulaşmasını engellemek de sizin elinizde bulunuyor. Aşağıda size kısaca Facebook profili aramalara nasıl gizlenir ? Göstereceğim. Öncelikle bilmeyenler için isim soy isim, telefon numarası ( eğer Facebook hesabına kayıtlı numara varsa ) veya mail adresi ile Facebook üzerinde arama yapılabiliyor. Diğer taraftan Google, Yahoo, Bing ve Yandex gibi arama motorlarında da bu tarz aramalar yaptığınız zaman kişilerin Facebook profillerine kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Öncelikle mevcut Facebook hesabınıza tarayıcı üzerinden giriş yapın. Daha sonrasında sağ üst tarafta yer alan küçük ok tuşuna basın. Bu sayede farklı seçeneklerin yer aldığı ufak bir pencere karşınıza çıkacaktır. Buradan ayarlar butonuna basın. Sonrasında karşınıza gelen detaylı ayarlar menüsünün sol tarafında yer alan seçenekler arasından gizlilik menüsüne girin.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Daha sonrasında görselde işaretlediğim kısımda bulunan kayıtlı e-posta adresi ile arama, kayıtlı telefon numarası ile arama ve Facebook dışındaki arama motorları ile arama gibi özellikleri sadece arkadaşlar olarak değiştirebilir veya tamamen kapatabilirsiniz. Bu sayede arama motorları üzerinden sizin profilinize kimse ulaşamayacak. Ayrıca e-posta adresinizi yazarak sizin profilinizi kimse bulamayacak. Diğer taraftan eğer kayıtlıysa telefon numaranız ile de sizin profiliniz bulunamayacak. Kısacası Facebook profil gizleme yaparak yabancı kişilerin sizin profilinize ulaşmasını engellemiş olacaksınız.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: PALA.


Üst Alt