Facebook Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Facebook Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır ?
Dünya üzerinde 1 milyardan fazla insan tarafından kullanılan ve dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook bildiğiniz üzere her geçen gün büyümeye devam eden ve insanlar üzerinde bağımlılık yapan türden bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Sahip olduğu video, fotoğraf ve yazı paylaşma özelliklerinin yanı sıra grup ve sayfa özellikleri ile de insanların girdikleri zaman çıkmalarına engel olan çok sayıda özelliği barındıran Facebook özellikle de video tarafında kullanıcılara birçok özellik sunuyor.

Facebook Otomatik Video Oynatma Kapatma

Geçtiğimiz yıllarda Facebook tarafından getirilen bir özellik olan Facebook otomatik video oynatma özelliği birçok kullanıcının canını sıkmaya başladı. İstemedikleri çok sayıda videonun ekranda birden açılarak sesli bir şekilde oynamaya başlaması bazı kullanıcıların başına bela olabiliyor. Müsait olmayan bir ortamda sesli bir şekilde Facebook videolarının oynatılması pek hoşunuza gitmez diye düşünüyorum.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Rahatsız olan kullanıcılar için Facebook otomatik video oynatma kapatma işleminin nasıl yapılacağını basit bir şekilde göstereceğim. Bu sayede Facebook ana sayfanızda gezerken karşınıza gelen videolar otomatik olarak oynatılmayacak. Sadece siz tıklarsanız oynatılacak. Otomatik video oynatma özelliğini kapatmak için öncelikle Facebook hesabınıza giriş yapın.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Sonrasında yukarıdaki görselde yer aldığı gibi sağ üst tarafta yer alan açılır menüye tıklayın. Ardından ayarlar butonuna tıklayın. Karşınıza aşağıdaki ekrana benzer sol tarafta farklı kategoriler olan bir detaylı ayarlar menüsü ekranı çıkacaktır. Bu sol tarafta yer alan açılır menü üzerinde bulunan Video kısmına tıklayın. Bu sayede Facebook video ayarları yer alan yeni bir sayfaya geçiş yapacaksınız.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Burada yer alan videoları otomatik oynat seçeneğini kapalı hale getirerek bu can sıkan özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar



Üst Alt