Facebook, Google (tercüme), Wikidipedia bir sitede toplanabilirmi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OnePartizan

OnePartizan

Üye
    Konu Sahibi
Facebook, Google (tercüme), Wikidipedia bir sitede toplanabilirmi?
Öncelikle bu yazımın burada yayınlanmasına izin veren sevgili Negative teşekkür ediyorum. Ayrıca konu ile alakalı olarak arkadaşların ve web masterlerin yorumlarına çok değer verdiğimi belirtmek isterim,şimdiden yorum yazan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim.. Zira düşünceleriniz bizim için çok önemli.

Proje Adresimiz :

DUDU Nedir?
, dünya uygarlıkları arasındaki dil bariyerlerini kaldıran sosyalleşme ağıdır. , üyelerine, kendi ana dillerinde iletişim kurma, dünyadaki insanlarla hayatlarını paylaşma yeteneği sağlar. Dudunun fotoğraf, resim paylaşımı, sosyalleşme, kültürler arasındaki farkları öğrenme ve dünyaki olayları paylaşma dahil daha başka birçok uygulama vardır. Site kullanıcılara ücretsiz olup internet bağlanıtısı olan herkes Dudu’ya üye olabilir ve güvenli bir ortamda diğer Dudu kullanıcılarıyla iletişime geçebilir.
Dudu, ismini Mesneviye (1) ve şarkılara konu olan Türkçe’de ‘‘Güzel Konuşan Papağan’’dan alır.
Kuruluşu
Dudu 2009 yılında imkansıza karşı meydan okuma tutkusu olan, genç ve yetenekli küçük bir mühendis grubu tarafından hayata geçirildi. Düşüncenin temelinde olan şey, bütün dil bariyerlerini ortadan kaldıracak sosyalleşme sitesi kurmak fakat bunu yaparkende kullanıcıların lokal kültürel motiflerini koruyup, kendlierini ana dillerinde ifade etmek. Hedef, hem genel, hemde lokal olarak insanların hayatlarını paylaşmaya, kendilerine ve işlerine dikkat toplamaya imkan sağlamaktır.
Amaç
Bariyersiz İletişim:İnternet kullanıcılarının en büyük handikablarından biri olan dil bariyerlerini ortadan kaldırmayı kendine amaç edinen Dudu, böylece her ırktan, her dilden, her yaştan ve her sosyal sınıftan insanları,güvenilir bir ortamda bir araya getirerek kendi ana dillerinde birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlamayı hedefleyen ilk sosyal ağdır.
Sınırsız ve süresiz iletişim: Mevcut sosyalleşme siteleri dil bariyerleri yüzünden asıl fonksiyonunu yerine getirememektedir ve bu siteler sosyalleşmeyi kullanıcının kendi dilini bilen kişilerle sınırlandırmışlardır. Fakat bu durum Dudu’da söz konusu değildir. Dudu sistemini kişinin sosyal çevresini durmadan genişletme eğilimi üzerine kurmayı amaç edinmişdir.
Dudu kullanıcılarına sunulan diğer bir ayrıcalıkda, zahmetli bir süreçten sonra oluşturduğunuz sosyal çevrenizle olan iletişiminiz , belli bir süre sonra dil yetersizliğinden dolayı, yavaşlama veya durma noktasına gelmek. Tam tersi Dudu kullanıcıları sosyalleşme noktasında sürekli aktif kalacakdır. Bunu yanısıra veri bankasındaki cümleler %90 doğru olduğu için iletişim esnasında yanlış anlaşılmalarda minimum hale indirmeyi hedeflemişdir..

Site Özellikleri
Dudunun kullanıcılarına sunduduğu en önemli uygulama, anlık mesajlaşmalarda başkasıyla konuşurken tamamen kendi anadilinde konuşma imkanı sağlaması.%99 doğru tercüme yapabilmek için Yapay Zekanın birkaç yönünü kullanan eşsiz bir algoritma yarattık. Öyleki, insanlar konuşurken karşı tarafın başka bir dilde konuşduğunun farkında bile olmayacaklar.

Dudu anasayfası, kullanıcıların sitede yapılan faaliyetleri zorluk çekmeden takib edebilecek ve bu faaliyetlere katılabilecek şekilde tasarlanmışdır. Sitedeki faaliyetlerinizi arkadaşlarınızla paylaşabilir, onların onların paylaştıkları video, resim gibi konulara yorum yapabilirsiniz. Aynı sayfada bulunan butonlar aracılığıyla sitedeki, Dünyam, Ben,Arkadaşlarım,Mesaj Kutusu, Gezegenim, Tercümelerim, Smart Chat, Dudu Öyküleri , Videolar ve Topluluklara rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Smart Chat: Smart chatda, kullanıcı mesajını yazmaya başladığında, daha önceden %99 doğru olarak konuşma arkadaşının diline tercüme edilmiş olan veri bankasındaki cümleler ,ekranda belirir ve kullanıcıya sadece bu cümleyi seçip arkadaşına göndermek kalır.Bu sistem kullanıcılarını dil bilmek gibi büyük bir dertten kurtardığı gibi , cümleyi komple yazma zahmetindende kurtarır.
Dünyam: Bu sayfada kullanıcılar videolarını, resimlerini ve ne yaprıklarını yazarak arkadaşlarıyla paylaşabilirler ve onların açtıkları konulara yorumlar yazabilirler.
Ben: Ben sayfası tamamen kullanıcılara özeldir. Burada kullanıcılar kişisel bilgilerini, albümlerini, videolarını sürekli güncelleyebilir ve istedikleri zaman değişiklik yapabilirler.
Arkadaşlarım: Arkadaşlarım sayfası, tüm arkadaşlarınızın listesini, online olan arkadaşlarınızı ,o gün üye olan ve sizi en son ekleyen arkadaşlarınızı görmeyi sağlar.
Gezegenim ve Dudu Öylüleri: Bu sayfamız daha çok kültürel içeriklidir. Dudu kullanıcılarının ziyaret ettikleri ülkelerde, ilgilerini çeken yerleri, olayları ve o ülkenin ilginç kültürel özelliklerini anlatan kısa hikayeler ve diğer dillere tercümeleri vardır. Dudu hikayeleri bölümünde kısa bir dünya turuna çıkarken, farklı kültürler ve ülkeler hakkında çok otantik bilgilere ulaşabilirsiniz.Bütün bunların yanında dil öğrenen kullanıcılar için bu uygulama eşsiz bir kaynakdır.
Yabancı dil seçeneği : Dudu ilkdefa İngilizce ara yüzle yayın hayatına başladı daha sonra,Türkçe,Rusça,Arap dillernde ara yüzler eklendi.

Faydaları ve Farkları
Dil bilimcilere ve öğrencilere kaynak : Bu hizmetlerden, bilgisayarı olan herkes faydalanabileceği gibi, dil üzerinde araştırma yapan veya çalışma sürdüren, öğrenciler, akademisyenler veya uzmanlar, Dudu’nun sağlayacağı servisleri kullanarak faydalanabilecektir.
İnsan tercümesi ve onayı: Dudu, farklı kaynaklardan ve kendi tercümanları aracığıyla oluşturduğu milyonlarca cümleyi insanlar tarafından onayladıktan sonra, her iki dil çifti için özel olarak kontrol edilmiş bir veri bankası oluşturmuş ve zaten insanlar tarafından tercüme edilip onaylanmış olan %99 doğru cümleleri kullanıcılarına sunarak, istatistiki çevirinin, daha önce öğrendiği tercümeleri yapamaması durumunu tamamıyla ortadan kaldırmıştır.
Sonuç olarak, Dudu, makineler veya programlar tarafından değil insanlar tarafından tercüme ve kontrol edilen cümlelerleri kullanıcılarına sunmaktadır.

Hedef
Eminizki, yakın bir zamanda Dudu çok konuşulan ve şimdiye kadar hiçbir sosyalleşme sitesinin başaramadığı kadar büyük bir sosyal topluluk olacak.Bizler amacımıza ulaşmaya ve kullanıcılarımızın kendilerini dünyaya en iyi şekilde ifade etmeleri için gerekli en iyi teknolojiyi sağlamaya kararlıyız.


Bize zaman ayrıdığınız için teşekkürler.
 


Ozan

Ozan

Admin
Umarım başarılı olur.
Facebook a ciddi rakip olabilecek bir proje zira her zaman yararlı birkaç olguyu birlestirip, tek olgu haline getiren projeler tutmustur.
 
OnePartizan

OnePartizan

Üye
    Konu Sahibi
Native yorumun için teşekkürler. İnşallah daha yeniyiz ama inanıyorum kısa zamanda eksiklerimizide giderip adımızdan sözettireceğiz. Yorum için tekrar teşekkürler
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Twitter gibi biraz karışık geldi ama, bir iki kurcalamayla alışılacak bir sistem. Başarılar..
 
OnePartizan

OnePartizan

Üye
    Konu Sahibi
Twitter gibi biraz karışık geldi ama, bir iki kurcalamayla alışılacak bir sistem. Başarılar..


ChavRash, yorumun için teşekkürler kardeşim. Kesinlikle haklısın. Bu noktada çok fazla eleştiri oldık bu yüzden arayüzü tamamen yeniden yazma kararı aldık ve buna 3 hafta önce başladık. Yılbaşına yetiştirmeye çalışacağız o zaman sayfanın görüntüsü ve kullanımı çok daha sade ve basit olacak inşallah
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Bütün olguların bir araya toparlanması benim ilgimi çekti doğrusu. Böyle giderse ciddi bir rakip olacağınızı düşünüyorum.
 

researcher

Üye
bu arayuzler icin kullandıgınız ozel bi program var mı?
 
OnePartizan

OnePartizan

Üye
    Konu Sahibi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt