Haber Face ID, iPhone X'in şarjı yüzde 10 altındaysa çalışmıyor

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Face ID, iPhone X'in şarjı yüzde 10 altındaysa çalışmıyor
iPhone X'lerini düşük güç modunda kullananlar ile şarjı yüzde 10'un altında olanlar, cihazlarını Face ID isimli yüz tanıma teknolojisiyle açamayacak.


Apple tarafından geliştirilen çerçevesiz OLED ekran destekli iPhone X modeli, kimi zaman muhteşem detaylarla kimi zaman ise üzücü haberlerle birlikte karşımıza çıkmaya devam ediyor. Uzun bir süredir sektörde konuşulan iPhone X modeli, 3 Kasım itibariyle son kullanıcıya ulaştırılması sebebiyle birçok eksiği ve önemli özelliği daha sık gündeme gelir oldu.

Apple tarafından bu modelde parmak izi okuyucusu yerine yüz tanıma sistemi olan Face IDkonumlandırılırken, bu teknolojinin kandırılması için de birçok farklı çalışma yapılmıştı. Ancak bir türlü kandırılamayan ve oldukça başarılı şekilde yoluna devam eden iPhone X'in yüz tanıma sistemine ait yeni bir detay daha kamu oyunda yer almaya başladı.

iPhone X modelinin şarjı yüzde 10 yada daha aşağıdaki bir seviye de ise telefonun Face ID teknolojisinin çalışmadığı belirtilirken, bunun nedeni olarak ise cihazın düşük güç modunda sistemi kapatması olarak gösteriliyor. Eğer sizde düşük güç modun da bir iPhone X modeli kullanıyorsanız, cihazın kilidini açmak için manüel olarak parola girişi yapmanız gerekecek.

Ayrıca her cihazı açık kapattığınız daha önce Touch ID teknolojisinde olduğu gibi Face ID teknolojisinde de, ilk olarak sizlere parola soruluyor. Ayrıca cihazınız hiç kapanmasa bile Apple yüksek önlem almak adına en az 48 saatte bir, cihazlara yeniden parola girilmesini zorunlu olarak gösteriyor.

Son olarak ise Face ID teknolojisini kullanarak iPhone X kilidini açmak istiyorsanız ve cihaz beş defa yüzünüzü tanımadıysa, yüz eşleştirme girişimi bu yöntemle bloke ediliyor. Bu yöntemlerle birlikte Apple'ın cihazlarda daha üst düzey güvenlik sağladığı söyleniyor.
 


turancen

turancen

Üye
Yine milletin canı yanacak desene :)
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
O kadar paraya kıyıp alındıktan sonra düşük güç modunda kullanmam açıkcası :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve TheNightMare.
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Apple kullananlar alışık böyle kısıtlamalara sorun olmaz onlara.
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve TheNightMare.


Üst Alt