Ezeli Rekabette 326. Randevu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mert

Mert

Üye
    Konu Sahibi
Ezeli Rekabette 326. Randevu

Ezeli Rekabette 326. Randevu


Futbol Takımımız, Turkcell Süper Ligi'nin 30. haftasında yarın (18 Nisan) Fenerbahçe'ye konuk olacak. Taraftarlar bu maçla birlikte 326. randevuya çıkacak. HAKEM HÜSEYİN GÖÇEK
FB Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak olan zorlu mücadeleyi Hüseyin Göçek yönetecek. Hüseyin Göçek’in yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ve Serkan Gençerler yapacak. Serkan Çınar ise dördüncü hakem olarak derbide görev alacak.
EZELİ REKABETTE 326. RANDEVU
Ezeli rakipler Beşiktaşımız ile Fenerbahçe, yarınki Turkcell Süper Lig maçıyla birlikte 326. kez karşı karşıya gelecek.
İki ekip arasında 28 Kasım 1924 tarihinde, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 86 yıllık ezeli rekabette, Fenerbahçe'nin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek yapılan 325 maçta Beşiktaşımız 120 galibiyet ise Fenerbahçe 121 galibiyet elde etti. 84 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.
Ezeli rekabette Beşiktaşımız'ın 412 golüne Fenerbahçe toplam 440 golle karşılık verdi. 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise taraflar bugüne dek 105. kez karşılaştı.
Ligde geride kalan maçlarda, Beşiktaşımız 35, Fenerbahçe 37 galibiyet alırken, ezeli rakipler 33 maçta eşitliği bozamadı. Siyah-Beyazlılarımızın ligdeki toplam 114 golüne, sarı-lacivertliler 105 golle karşılık verdi.
Sezonun ilk yarısında BJK İnönü Stadı'nda yapılan lig maçını Beşiktaşımız 3-0 kazandı.
DERBİ MAÇTAKİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Derbi maçta olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maç öncesi, sırası ve sonrasında sıkı güvenlik önlemleri uygulanacak.
Derbi maçta 2 bin 266 polis, 950 özel güvenlik olmak üzere toplam 3 bin 216 görevli güvenliği sağlayacak. Ayrıca, 184'ü stat, 25'i polis kamerası olmak üzere 209 kamera ile tespit yapılacak.
Maçta 2 bin 525 kişilik bölüm ayrılan konuk Beşiktaşlı taraftarlar stada toplu organizasyonlarla gelemeyecek.
Derbi için emniyet tedbirleri saat 14.00'ten itibaren alınacak ve stat kapıları saat 15.00'te açılacak.
DERBİDE 265 BASIN MENSUBU
Derbi mücadelesine basın mensuplarının ilgisi de büyük oldu.
Türkiye Spor Yazarları Derneği'nden (TSYD) alınan bilgiye göre, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki dev maçta toplam 265 basın mensubu görev yapacak.
Karşılaşmayı, İslam Çupi Basın Tribünü'nde 175 gazeteci, saha içinde ise 90 foto muhabiri takip edecek. Derbiyi izlemek için akredite yaptıranlar arasında 3 de yabancı gazeteci bulunuyor.
NİSAN'DA BEŞİKTAŞIMIZ ÜSTÜN
Beşiktaşımız'ın, Nisan aylarında oynanan karşılaşmalarda ezeli rakibi Fenerbahçe'ye karşı galibiyetlerde 3 farkla üstünlüğü bulunuyor.
İki takım arasında bugüne dek Nisan aylarında toplam 31 maç yapıldı. Bu karşılaşmaların 13'ünde Siyah-Beyazlılarımız, 10'unda sarı-lacivertliler sahadan galip ayrılırken, 8 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.
Nisan aylarındaki maçlarda Beşiktaşımız 39, Fenerbahçe ise 38 gol attı.
TARİHİ MAÇTAN BİR GÜN SONRA YİNE KADIKÖY'DEYİZ
Tarihler 17 Nisan 2005’i gösterirken Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Beşiktaşımız’ı ağırlıyordu. Maça hızlı başlayan taraf Siyah-Beyazlılarımız'dı, Tümer Metin’le öne geçen Beşiktaşımız, Luciano’nun golüne engel olamıyordu. John Carew’le skoru 2-1’e taşıyan Siyah-Beyazlılarımız'a yanıtı Alex de Souza veriyordu: 2-2... Beşiktaşımız, İbrahim Akın’ın müthiş vuruşuyla bir kez daha öne geçerken, 81. dakikada Tuncay ile Cordoba’nın mücadelesinde hakem penaltı noktasını gösterdi. Bu kararı beğenmeyen kalecimiz Cordoba’a da protestoları nedeniyle kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Beşiktaşımız 3 değişiklik hakkını da yapmıştı. Elini kaldırıp, “Ben kaleye geçerim” diyen Daniel Pancu, efsaneler arasına adını yazdıracak ilk adımı attı.
PANCU KURTARDI, KORAY ATTI!
Verilen 8 dakika uzatmayla birlikte tam 16 dakika kalesini koruyan Pancu, daha ilk pozisyonda Alex’in penaltısına karşı koyamadı, ancak gerçekten inanılmaz kurtarışlar yaptı. Ali Güneş’in pasında ceza alanı dışından çok sert bir vuruş yapan Koray, tarihi maçın skorunu belirlemişti: 4-3.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
11
Görüntüleme
459
Baydırman
DiaBLoS
Cevap
1
Görüntüleme
437
Doğuş Pertez
Baydırman
Cevap
4
Görüntüleme
478
Baydırman
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
387
DiaBLoS


Üst Alt