Eze Eze Değil Şov Yapa Yapa Şampiyon FENERBAHÇE

Sponsorlu Bağlantılar

'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
Eze Eze Değil Şov Yapa Yapa Şampiyon FENERBAHÇE


Şampiyon Fenerbahçe: 76-51

Beko Erkekler Basketbol Ligi Playoff final serisi altıncı maçında Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Efes Pilsen'i konuk etti. Rakibini 76-51 ile farklı mağlup eden Fenerbahçe Ülker seriyi 4-2 üstün noktaladı ve bir sezon aradan sonra tarihindeki 4. şampiyonluğunu elde etti.
İki takım da maça beklenen ilk beşleri ile başladılar. Taraftarının coşkulu desteği altında maça başlayan ev sahibi Fenerbahçe Ülker maça, Roko Ukic, Ömer Onan, Tarence Kinsey, Semih Erden ve Gasper ilk beşi ile sahada yer alırken konuk Efes Pilsen ise Ender Arslan, Sinan Güler, Charles Smith, Preston Shumpert ve Mario Kasun ilk beşi ile sahada yer aldı.
Maça Fenerbahçe Ülker özellikle hücumda iyi başladı. Neredeyse her hücumda rakip potada etkili olan sarı lacivertliler, savunmada da rakibine ilk iki dakika sayı atma imkanı vermedi ancak Kasun ile ilk sayılarını bulan konuk Efes Pilsen, hücumdaki sıkıntıyı atlattı ve ilk beş dakika 12-7 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle geçildi.
Alınan moladan sonra Fenerbahçe Ülker, Vidmar ve Ukic'in basketleriyle farkı 9 sayıya çıkardı. Igor Rakocevic'in bir pozisyonda yaptığı top kaybı sonrası pozisyona itiraz eden Ergin Ataman'ın teknik faul alması, ardından da Ender'in bir başka pozisyonda teknik faulle cezalandırılması ve bu iki olaya, Fenerbahçe Ülker'in harika isabet yüzdesi ve etkili savunması eklenince ilk çeyrek 32-10 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle sona erdi.
Sarı lacivertliler ilk çeyrekte 8/14 iki sayı isabeti ve 3/3 üç sayı isabetiyle oynarken Ukic 9, Mirsad ise 7 sayıyla ev sahibi ekibin en skorer isimleri oldular.
Efes Pilsen ise, önceki maçlarda olduğu gibi yine pota altına girmekte zorlandı ve dış atışlara yönelmek zorunda kaldı. İlk çeyrekte sadece 3 ikilik deneyen ve bunlardan birinden isabet bulan lacivert beyazlılar, üç sayılık atışlarda ise 2/7 isabet yüzdesi tutturdu.
STRESE BOYUN EĞDİLER
İlk çeyrekte, taraftar baskısı ve aleyhlerine çalınan düdükler Efes Pilsen cephesini çok kolay oyundan düşürürken farkın açılmasını sağlayan etkenler arasında yer aldı.
İkinci çeyreğin ilk beş dakikası karşılıklı basketlerle 40-17 geçildi. Sarı lacivertlilerin şut yüzdesindeki düşüş, farkın daha da artmasını engellerken Efes Pilsen'de Charles Smith ve Igor Rakocevic, farkın erimesi için en gayretli isimler olarak gözüktüler.
Mirsad ve Ukic önderliğinde hücumda potaya gitmekte zorlanmayan Fenerbahçe Ülker, tam aksine pota altında duvara çarpıp dışarı püskürtülen Efes Pilsen karşısında ikinci çeyrekte farkı daha da açtı ve rakibini ikiye katlayarak devreyi 48-24 önde bitirdi.
Dokuz oyuncusunun sayı bulduğu Roko Ukic 11 sayı, Mirsad Türkcan 10 sayı, Semih Erden 7 sayı ve Tarence Kinsey 6 sayı, 5 ribaunt ile oynadı. Sarı Kanaryalar, iki sayılık atışlarda 12/22, üç sayılık atışlarda 5/10 ve serbest atışlarda 9/13 ile çok başarılı yüzdeler tutturdu. Bu da ilk yarıda 48 sayının gelmesini sağladı.
Efes Pilsen'de ise 7 sayı atan Charles Smith takımının en skorer ismi oldu. Lacivert beyazlılar iki sayılık atışlarda 4/9, üç sayılık atışlarda 3/11 ve serbest atışlarda 7/12 ile vasat yüzdeler tutturdu. Bu yüzdelerde, Fenerbahçe Ülker'in etkili savunmasının da önemli rolü vardı.
Fenerbahçe Ülker ribauntlarda Efes Pilsen'e 18-10, asistlerde ise 8-4'lük üstünlük kurarken Efes Pilsen'in 9 top kaybına karşılık sadece 4 top kaybı yaptı.
İlk 20 dakikayı psikolojik olarak özetlemek gerekirse, Fenerbahçe Ülker'in taraftarıyla bütünleşip gösteriği hırsl mücadele ve maçı erkenden kopartacak yüksek yüzdesiyle farkı giderek açmasına, Efes Pilsen karşılık veremedi ve bir iki oyuncusu dışında "teknik ekibi dahil" maçı erkenden bırakmış bir görüntü çizdi.
ÇİFT UZUNA DÖNÜŞ! AMA NAFİLE!
İkinci yarıya Efes Pilsen, Kaya ve Kasun'u ilk beşte oynatarak başladı ve pota altında kaptırdığı üstünlüğü dengelemek istedi ancak Semih ve Mirsad ile başlayan Fenerbahçe Ülker, dışarıda da oynayabilen Mirsad'ı iyi kullandı ve hücumda kaldığı yerden devam etti.
İyice oyundan düşen ve açılmaya devam eden farkın yarattığı baskı altında ezilen Efes Pilsen, tecrübesine ve oyuncu kalitesine yakışmayacak hatalar yapmaya devam edince 27. dakika 60-30 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle geçildi.
Oyun disiplininden iyiyden iyiye kopan Efes Pilsen, bilinçsiz hücumlarla üst üste atışlar kaçırdı ve 10 dakika içinde sadece 8 sayı attı ve son çeyreğe 65-32 Fenerbahçe Ülker önde girdi.
İlk çeyrekte 32 sayı atan Fenerbahçe Ülker'in bu sayısına Efes Pilsen 30 dakika sonunda ulaşabildi. Bu bile maçın bu noktalara gelmesinin tek cümleyle açıklanabilen nedeni idi.
Şampiyonluğa 10 dakika uzakta olan Fenerbahçe Ülker, farkın da verdiği rahatlıkla tempoyu düşürdü. Efes Pilsen ise en azından farkı eritip ezeli rakibi karşısında farkın daha da artmasına engel olmak istedi. Maçta artık son iki dakikaya girilirken iki takım da yedek oyuncuları sahaya sürdü ve karşılaşma 76-51 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle noktalandı. Böylece Sarı Kanaryalar, son 4 sezondaki 3. şampiyonluğunu elde etti.
Fenerbahçe Ülker'de Mirsad Türkcan 16 sayı, Roko Ukic 15 sayı, 4 asist Semih Erden 13 sayı, 6 ribaunt ve Tarence Kinsey 11 sayı, 8 ribaunt, 3 asist ile maçın yıldızları oldular. Sarı Kanaryalar, iki sayılık atışlarda 22/38, üç sayılık atışlarda 6/18 ve serbest atışlarda 14/21 ile çok başarılı yüzdeler tutturdu. Ertuğrul Erdoğan'ın ekibi, özellikle pota altı üstünlüklerinden maksimum fayda sağladılar.
Efes Pilsen'de ise 15 sayı atan Charles Smith dışında sayı kategorisinde çift hanelere çıkabilen oyuncu olmadı.
Lacivert Beyazlılar, iki sayılık atışlarda 11/23, üç sayılık atışlarda 5/26 ve serbest atışlarda 14/29 ile çok kötü bir maç çıkardılar.
Fenerbahçe Ülker ayrıca toplam ribauntlarda Efes Pilsen'e 36-25, asistlerde ise 16-6'lık üstünlük kurdu.
HABER: Sedat BALCI
 


Lacrymosa

Üye
Helal olsun size... :yavrum:
 
'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
İyi güzelde o smileyi pek anlamadım...
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
süper bir maç ve süper bir şampiyonluk oldu..
 
'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
Maçı 3. periyotda bitdi...

Son periyotta sadece formaliteydi....:ehe
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
çok güzel bir maçtı..bir ara 33 sayı fark vardı..
 
'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
3.periyotda fark dedğin gibi abi 33 farka çıkmıştı...Efes pilsen aradaki fark kadar sayı bulamamıştı...

Çok inandık kazandık... Tebrikler Fenerbahçeme...
 

Benzer Konular



Üst Alt