Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Eyvallah Sözcüğü
Sponsorlu Bağlantılar
Joker.
Üye
Konu Sahibi
Eyvallah Sözcüğü
Birisi eywallah olarak yazıyo sebebi ise arapçada v harfi w olarak yazılıp w olarak telaffuz edilirmiş.Doğrumu bu , biz arap değilizki öyle yazalım hep dilimizde bir çok farsçadan filan geçen sözcük var onları neden öyle yazmıyoruz
Emrgncy
Üye
Bizdeki v arapçadaki v nin yerini karşılar, sadece okunuş yani mahreç olarak arapçadaki v biraz kalın okunur o kadar... oraya w koyunca arapçadaki v nin yerini tutmuyor maalesef...
Joker.
Üye
Konu Sahibi
Yani söyleyen kişi yanlış bilgi vermiş
Metin MF
Üye
bi arkadaşım vardı metin2'de vs değil ws dendiğini savunurdu onu hatırladım
Maalesef yanlış bilgilere ulaşmışsın çünkü arapça vav diye bir harf vardır ve o harfin verebileceği ses değeri ancak w ile karşılanır ve de bunu hem ben hem de IPA söylüyor bir de şu var ki hami sami dillerindeki tüm v ler w ile gösterilmek zorundadır. Çünkü mahreçte farklı olan yazımda da farklıdır.
Bunu dedi ?
-efşan
Üye
Danışmak gerek bu hususu. Lâkin w değil diye biliyorum.
Metin MF
Üye
Türkçe'de w yok ki
haydaravısyon
Üye
arapcada dört tane s var iki tane h iki tane k kaf kef yanı
öz türkcemizde yumuşak N harfi vardı istanbul lehcesi yanı istanbul dili ile kibar konuşacaz diye
öz türkcenin içine edildi eski edebiyat eserlerini araştırısanız daha iyi anlarsnız
italyanlar gibi gırtlaktan çıkartılan harfler yer alıyordu
arapcada dört tane s var iki tane h iki tane k kaf kef yanı
öz türkcemizde yumuşak N harfi vardı istanbul lehcesi yanı istanbul dili ile kibar konuşacaz diye
öz türkcenin içine edildi eski edebiyat eserlerini araştırısanız daha iyi anlarsnız
italyanlar gibi gırtlaktan çıkartılan harfler yer alıyordu