Eyvallah Sözcüğü

Sponsorlu Bağlantılar

Joker.

Joker.

Üye
    Konu Sahibi
Eyvallah Sözcüğü
Birisi eywallah olarak yazıyo sebebi ise arapçada v harfi w olarak yazılıp w olarak telaffuz edilirmiş.Doğrumu bu , biz arap değilizki öyle yazalım hep dilimizde bir çok farsçadan filan geçen sözcük var onları neden öyle yazmıyoruz

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Bizdeki v arapçadaki v nin yerini karşılar, sadece okunuş yani mahreç olarak arapçadaki v biraz kalın okunur o kadar... oraya w koyunca arapçadaki v nin yerini tutmuyor maalesef...

Joker.

Joker.

Üye
    Konu Sahibi
Yani söyleyen kişi yanlış bilgi vermiş :(

Metin MF

Metin MF

Üye
bi arkadaşım vardı metin2'de vs değil ws dendiğini savunurdu onu hatırladım :D

- - - Eklendi - - -

türkçede w harfi yok o neyin kafasını yaşıyor :ehe

Joker.

Joker.

Üye
    Konu Sahibi

- - - Eklendi - - -

türkçede w harfi yok o neyin kafasını yaşıyor :ehe
:d: Doğruu

- - - Eklendi - - -

Bu işte

- - - Eklendi - - -

Maalesef yanlış bilgilere ulaşmışsın çünkü arapça vav diye bir harf vardır ve o harfin verebileceği ses değeri ancak w ile karşılanır ve de bunu hem ben hem de IPA söylüyor bir de şu var ki hami sami dillerindeki tüm v ler w ile gösterilmek zorundadır. Çünkü mahreçte farklı olan yazımda da farklıdır.

Bunu dedi ?

-efşan

-efşan

Üye
Danışmak gerek bu hususu. Lâkin w değil diye biliyorum.

Metin MF

Metin MF

Üye
Türkçe'de w yok ki

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
arapcada dört tane s var iki tane h iki tane k kaf kef yanı

öz türkcemizde yumuşak N harfi vardı istanbul lehcesi yanı istanbul dili ile kibar konuşacaz diye
öz türkcenin içine edildi eski edebiyat eserlerini araştırısanız daha iyi anlarsnız
italyanlar gibi gırtlaktan çıkartılan harfler yer alıyordu

Metin MF

Metin MF

Üye
arapcada dört tane s var iki tane h iki tane k kaf kef yanı

öz türkcemizde yumuşak N harfi vardı istanbul lehcesi yanı istanbul dili ile kibar konuşacaz diye
öz türkcenin içine edildi eski edebiyat eserlerini araştırısanız daha iyi anlarsnız
italyanlar gibi gırtlaktan çıkartılan harfler yer alıyordu

kaf kef :D

Takipçi Satın Al

Üst Alt