Eylüle kadar buradayım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Eylüle kadar buradayım
Gençlerin öncülüğündeki milyonların katıldığı isyanın 8. gününde artık dayanacak gücü kalmayan Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek geri adım attı. Ülkeyi 30 yıldır yöneten Mübarek dün gece halka seslenerek Eylül ayında yapılacak seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Ancak Mübarek’in çekilmesini bekleyen muhalefet karara sert tepki gösterdi. Mübarek konuşmasını yaparken hepsi bir ağızdan dakikalarca “Kahrolsun Hüsnü Mübarek”, “Git Mübarek”, “Eğer sen inatçıysan bu halk senden daha da inatçı” diye haykırdılar.

Mübarek, dün geceki konuşmasını yapmadan önce ABD Başkanı Barack Obama’nın özel temsilcisi Frank Wisner ile buluştu. Özel temsilcinin, Obama’dan Mübarek’e “iktidarın sistemli bir şekilde değişimine hazırlanılması gerektiğiyle” ilgili bir mesaj ilettiği bildirildi. New York Times da Obama’nın Mübarek’ten Eylül seçimlerinde aday olmaması yönünde mesaj gönderdiğini duyurdu. Mübarek’in açıklamasının ardından bir Amerikalı yetkili “Önemli ancak yetersiz bir adım” yorumunu yaptı.

Tüm ülkede protesto gösterileri devam ederken Mübarek’in geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine atadığı Ömer Süleyman’ın yakın yardımcılarıyla uzun bir toplantı yaptığı haberi geldi. Bu arada yeni Başbakan Ahmed Şefik, gençleri dinlemedikleri için özür dileyerek göstericilere zeytin dalı uzattı.


‘Burada öleceğim’

Mübarek ekranlara çıktığında olay çıkaranları “ateşe benzin dökenler” diye eleştirdi. “Olaylar kargaşa ile istikrar arasında seçim yapmamızı farz ediyor” diyen Mübarek, kendisinin silahlı kuvvetlerden gelen birisi olduğunu ve devlet başkanlığını çok zor dönemde üstlendiğini hatırlattı. Bir daha aday olmak istemediğini, emanetin barışçı bir şekilde teslim edilmesini sağlamak için anayasal düzenlemelerin sağlanması için çalışacağını ifade etti. Mübarek “Ben bu ülkede doğdum bu ülkede öleceğim. Hakkımda kararı tarih versin” dedi.

Muhalefet, protestoların devam edeceğini ve gelecek cuma gününün “gidiş cuması” olacağını açıkladı. Mısır’ın en güçlü muhalefet hareketi olan Müslüman Kardeşler de Eylül ayına kadar beklemek gibi bir lükse sahip olmadıklarını söyledi.

Obama: Değişim hemen olmalı
ABD Başkanı Obama, Mübarek ile telefonda görüştü. Obama, görüşmenin ardından şunları söyledi: “Mısır’da olanları yakından izliyoruz. Bu değişmenin barışçı olmasını istiyoruz. Telefonda değişim konusunu ele aldık. Sayın Mübarek de bir değişimin gerekli olduğunun altını çizdi, bunun farkında olduğunu söyledi. Mısır halkı da değişime ihtiyaç duyulduğunu tepkileriyle gösteriyor. Ben de bu değişimin barışçı olmasını ve bir an önce başlamasını öneririm.”
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
276
gonyalı
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
267
Selim Baltaci
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
439
TheNightMare.


Üst Alt