Ey İnsan !...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Ey İnsan !...
Ey insan!
Kim fakir oluşuna üzülerek geceyi geçirirse, o, bana karşı düşman bir kimse olarak sabahlamış olur.
Kim kendisine gelen bir musibetten şikayet ederse, o, benden şikayet etmiş olur.

Ey insan!
Kanaat eden zengin olur. Kıskançlığı bırakan rahat eder. Haram şeyleri terk edenin dini tertemiz olur. Gıybeti bırakan kimse başkaları tarafından sevilir, güzel amelleri çoğalır.

Ey insan!
İçi kapkaranlık olan bir evi, dışarıda yakılan kandiller nasıl aydınlatmazsa, kötü işler yapmaya devam ederken söylediğiniz aldatıcı ve güzel sözlerin de size hiçbir faydası olmayacaktır.

Ey insan!
İş ve ibadetlerinizi Allah için yapınız. Karşılığını da sadece Allah'tan isteyiniz. Çünkü Allah istenen şeylerin en iyisini ve en üstününü verendir.

Ey insan!
Dünya sevgisini kalbinden çıkar, at. Çünkü ben, ebedi olarak bir kalbde dünya sevgisiyle, kendi sevgimi birleştirmem

Ey insan!
Bana olan ihtiyacınız kadar ibadet ediniz. Çünkü cehennem ateşine sabır ve tahammülünüz azdır. Kabirlerinizde kalacağınız kadar, kabir için hazırlanınız. Zira kabir, amellerinizin evidir. Tehir edilen ecelinize, mevcut rızklarınıza ve gizli işlediğiniz günahlarınıza aldanarak zamanınızı boşa harcamayınız. Çünkü benden başka her şey yok olup gidecektir. Baki kalacak olan da, hüküm verecek olan da benim, dönüşünüz de ancak banadır.

Ey insan!
İzzet ve celalime yemin ederim ki, gece gündüz namaz kılan ihtiyarlar, huşu ile namaz kılan gençler, emzikli çocuklar ve otlaklarda dolaşan hayvanlar olmasaydı, üstünüzdeki semayı demir, altınızdaki yeri bakır, toprağı kül haline getirir, gökten bir damla yağmur indirmez, yerden bir tek tane bitirmez ve başınıza nice belalar yağdırırdım.

Ey insan!
Nice abid vardır ki, ameline güvenmek onu mahvetmiştir. Nice kandiller vardır ki rüzgar söndürmüştür. Nice fakir vardır ki kendilerini fakirlikleri çürütmüştür. Nice zenginler vardır ki zenginlikleri onları bozmuştur. Nice sağlıklı insan vardır ki sıhhatleri felaketlerine sebep olmuştur. Nice alimler vardır ki ilimleri yüzünden bozulmuşlardır.

Ey insan!
Kendinizin yapmaya devam ettiği şeylerden insanları niçin men ediyorsunuz? Yapmadığınız şeyleri niçin emrediyor ve yemediğiniz şeyleri niçin biriktirip duruyorsunuz? Ölümden kurtulmanın bir yolunu mu buldunuz? Yoksa cehennemden kurtuluş belgesi mi elde ettiniz?

Ey insan!
Cennetime, büyüklüğüm karşısında tevazu gösterenler, günlerini beni anarak geçirenler ve benim için nefislerinin isteklerinden vazgeçenler girecektir.

Ey insan!
Daha ne zamana kadar kitabımı hafife alacaksın? Halbuki ben, gücünün yetmeyeceği bir şeyi sana yüklemem.

Ey insan!
Gece gündüz uyuyarak kalbinin açılmasını nasıl isteyebilirsin? Hem dünyayı sevip hem de Allah'tan korktuğunu nasıl söyleyebilirsin? Onca günahına rağmen Allah'ın rızasını nasıl ümit edebiliyorsun? Cimrilik yüreğine işlemişken başkalarının seni beğenmesini nasıl bekleyebiliyorsun? Başkalarından sevgi ve övgü beklerken nasıl Allah'ın rızasını ümit edebiliyorsun? İlimsiz irfansız ahiret saadetini nasıl isteyebiliyorsun?

• Beğen
Tepkiler: .:Imperior:., TuRkiShCowboy, Penelope ve 2 diğerleri

CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
konu için teşekkürler Adem abi

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Ben teşekkür ederim kardeşim.

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Güzel paylaşım. Sağol

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Sende sağol Recep kardeşim

Candy

Candy

Üye
Güzel nasihatlar.. Teşekkür ederim.

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Ben teşekkür ederim Burcu

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
süpersin abi içim rahatladı :ehe

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
sağol kardeş...

.:Imperior:.

Üye
Harika paylaşım. Teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt