External sd kart nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Quyik

Üye
    Konu Sahibi
External sd kart nedir?
Merhaba arkadaşlar, birkaç hafta önce bir samsung tablet aldım ve tablete 8 GB'lık bir sd kart taktım. Kart ismi External sd kart idi. Bu kartta android/data ve android/obb dosyaları yok. Nedir bu external sd kart ve nasıl kullanılır lütfen yardım!
 


Superfan

Superfan

Üye
O senin taktığın hafıza kartı. External "dışarıdan" anlamından gibi düşün. Yani sonrada taktığın için. Bir tane internal var. O internal da işte o 8GB 'ın bir kısmı sdkart diye ayrılıyor. İşte bu da internal storage "dahili hafıza" gibi bir anlama geliyor.

Şimdi o internal storage dediğim şeyi depolama bölümünden sdkartın bağlantısını kes ile kaldırabilirsin sanırsam. Öyle yaptıktan sonra o diğer sdkartı tak. O zaman android, dcim felan klasörler kurulur gibime geliyor.

Belki root olsa bu daha kolay olabilir ama bilmiyorum.
 

Quyik

Üye
    Konu Sahibi
SD kartı çıkarıp baktım ama internal storage ile hiçbir yerde karşılaşmadım. Zaten tableti aldığımda da öyle bir şey yoktu yani sadece tabletin kendi hafızası vardı.
 
Superfan

Superfan

Üye
İşte o. Tabletin kendi hafızası. Normalde tabletin tek bir hafızası var. 8GB. Bu hafıza bölünmüş. Bir kısmı root olarak, bir kısmı da dahili hafıza olarak. Root dediğim data cache system felan..Dahili hafıza ise içinde sanki sdkart takılıymış gibi gözüken ve çalışan bölünmüş hafıza.
 

Quyik

Üye
    Konu Sahibi
tamam şimdi anladım. İyi de peki nasıl kullanacağım bu kartı uygulama indirirken obbye atmam söyleniyor bu yüzden dahili hafızaya atmak zorunda kalıyorum.
 
Superfan

Superfan

Üye
evet. Bak o hafıza bölümünde Android klasörü kendiliğiden olmalı. Büyük ihtimalle data da olmalı. obb olmyabilir. obb diye bir klasör aç onun içine at.
 

Quyik

Üye
    Konu Sahibi
Başlıkta belirttim, hiçbiri yok. Sadece LOST.DIR adında bir dosya var ve içi boş.
 

HereİsJohnny

Üye
samsung cihazların hepsinde dahili=internal harici=external. obb klasörünü hafıza kartına taşımak için root falan gerekli hele samsungsa hafıza kartına taşımak tam bi karın ağrısı
 

ermantopay

Üye
Samsung SM-T110 tabletim var. 32 GB'a kadar MicroSD kart destekliyor. Kingston Class10 32 GB hafıza kartı almayı düşünüyorum. Ancak kart MicroSDHC diye geçiyor ve herhangi bir hata ile karşılaşırmıyım bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevirim :)
 


Üst Alt