Evlilik üzerine bir çift kelam...

Sponsorlu Bağlantılar

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Evlilik üzerine bir çift kelam...
Selamun aleyküm.. 2 haftalık evli biri olarak bu konu hakkında bir çift cümle sarfetmek istiyorum..

Evvela söylemek gerekir ki, gerçekten evlilik anlatılmaz bir duygudur. Malesef ülkemiz de her ne kadar çocuk yapmaya teşfik edilsede halk, evlilik üzerine pek bir destekleme yapılmıyor. Başka bazı ülkeler de evlenen çiftlere 4 yıl ücretsiz kalacakları evler gibi evliliği teşvik edici kanunlar varken bizim ülkemiz de bu tür şeylerin olmaması üzücü. Evlenmeyenlerin veya evliliği düşünmeyenlerin çoğu maddiyat yüzünden bu fikirlerden soğumakta, ve evliliğin vereceği hazzı gayri meşru ilişkiler de tatmin etmektedirler.

Her ne kadar evlilik sıkıntılı, stresli bir dönem olsa da evlilik hayatına başladığınız da tüm bu sıkıntıları unutuyorsunuz... tüm samimiyetimle söyleyebilirim... ben HUZUR kavramının gerçek anlamını evlendikten sonra anladım.. ayet ne güzel de ifade etmiş.. :"Kendileri ile huzur bulasınız diye size kendi (cinsi)nizden eşler yaratması ve aranıza sevgi ve merhamet var etmesi de O'nun (varlığının ve rahmetinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır. (Rum Suresi 21. Ayet)

Evliliğin önemini daha fazla idrak etmek istiyorsanız, Nureddin YILDIZ hocaefendinin sohbetlerini, yazılarını, makalelerini size önerebilirim... Evlilik gibi helal bir kapı varken, zina gibi ateş kapılarını aralamayalım.... ve son olarak kesinlikle evlilik sadece cinsi duyguları bastırmak için yapılan bir söz akidesi değildir. Eşiniz yeri geldiğin de en iyi dostunuz, yeri geldiğin de arkadaşınız, yeri geldiğin de sırdaşınız, yeri geldiğin de karınız... velhasıl.. tüm hayatınızı beraber geçireceğiniz bir yol arkadaşınız... Bu karmaşık dünya hayatın da yola bir arkadaşla çıkmak, tek başına yol almaktan çok daha kolaylaştıracaktır yolumuzu...

Rabbim gönlünüzdekileri size hayırlı kılsın... dualarda unutulmamak dileğiyle..
 
  • Beğen
Tepkiler: çaminci, PrisonerMacTavish ve OttomaN TigeR


KayraBey

KayraBey

Üye
Mutlu musun?
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Çok güzel bir konu olmuş, yüreğine sağlık.
 
  • Beğen
Tepkiler: mehsevim
zombaka

zombaka

Üye
sana mutluluklar

ama benim siloganım şu yanlız yaşa yanlız öl nede olsa kokmaya başladınmı belediye bulur
 
PrisonerMacTavish

PrisonerMacTavish

Üye
Elinize sağlık hepsini okudum güzel konu :)
 
  • Beğen
Tepkiler: mehsevim


Üst Alt