Evlilik sözleşmesi maddeleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Evlilik sözleşmesi maddeleri
Evlilik sözleşmesindeki maddeler
Evlilik sözleşmesine hangi maddeler konulur

Evlilik hazırlığı yapanlar, modaya uyup evlilik sözleşmesi yapmak isteyenler bu yazıyı okumadan imza atmasınlar.

Evlilik sözleşmesi evlenmeden önce veya evlendikten sonra noter huzurunda yapılan anlaşmadır. Bu anlaşma ile eşler arasında özellikle mal paylaşımı ve edinilmiş malların hakları ile ilgili tarafların istekleri veya edinilmiş mallarda hangi tarafın hukuki açıdan sorumlu olacağı belirtilmektedir.

Medeni kanununda bulunan maddeler ile mal paylaşımı belirli bir şekilde düzenlenmektedir fakat bu paylaşımda tarafların mağduriyet yaşaması durumu ortaya çıkabildiğinden evlilik sözleşmesi yapılması oldukça mantıklı ve her iki taraf için de avantajlı görülüyor.

Evlilik sözleşmesine eklenecek maddeler eşlerin birlikte ortak karar alabileceği maddelerdir. Evlilik sözleşmelerinin her iki tarafında lehine olabilmesi için bir avukata başvurularak gerekli bilgiler alındıktan sonra avukat aracılığı ile hazırlanması en doğrusudur.

Medeni kanunda yer alan yeni yasal değişiklikler ile birlikte mal paylaşımı ve edinilmiş mallar üzerindeki hakların maddeler halinde belirtilmesinin dışında eşler sözleşmeye çeşitli maddeler ekletebilirler.

Örnek vermek gerekirse erkeğin kadını aldatması durumunda veya kadının erkeği aldatması durumunda aldatan tarafın aldatılan tarafa tazminat vermesi talep edilebilir, eşlerden birinin yaşayacağı mağduriyet sonrası mal paylaşımında mağdur olan tarafın lehine olacak şekilde düzenlenebilir, çiftlerin birbirlerinden beklentileri maddeler halinde sıralanabilir ve uyulmadığı taktirde evlilik birliğinin bitmesi ile birlikte oluşacak mal paylaşımının nasıl yapılacağı bu sözleşme ile birlikte kesin sonuca bağlanabilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt