Evli kalmak için 7 Önemli sebep

Sponsorlu Bağlantılar

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Evli kalmak için 7 Önemli sebep
Boşananların tecrübelerine dayanarak ulaşılan, insanların evli kalmaları
için mantıklı sebepler:

1. Bütün kadınlar ve erkekler hemen hemen aynıdır. Hiçbir kadın veya erkek diğerinden daha akıllı veya iyi değildir.

2. Tek başına çocuk yetiştirmek zordur ve insanın eşiyle beraber çocuğunu yetiştirmesi daha iyi ve sağlıklıdır.

3. Boşanmak maddi olarak sarsıcıdır. Eşlerden yüksek gelirli olan, nafaka ve çocuğun maddi sorumluluğunu daha çok yüklenmek durumunda kalırken, daha az gelirli olan, boşanma sonrası daha düşük gelirli bir hayata devam etmek zorunda kalır.

4. Boşanan kişilerin evlenebileceği kişilerin çocuklu olma ihtimali daha yüksektir. Yeni partnerinin önceki evliliğinden olan çocuğuyla iyi ilişkiler geliştirebilmek, aşılması gereken önemli engellerden biridir.

5. Yeni birisiyle yeni bir hayata başlamak ve eski eşle görüşmek her zaman zorlayıcı olacaktır. Başından bir evlilik geçmiş olan kimse, artık bir flört devresi yaşayamaz. Ayrıca, boşanan kişi çocukluysa, evlenmeyi düşündüğü kişiyle olan ilişkisine bütün dikkatini veremeyecektir.

6. Tek yaşayan kadınlar için geceler daha zor geçebilir. Evlilik hayatından sonra, evliyken önemsenmeyen çıtırtı veya patırtı sesleri, uyku
düzenini olumsuz yönde etkileyebilir.

7. Evlilik bir beraberlikten daha fazlasıdır. İki kişi hayatı paylaşırken aslında daha önce var olmayan bir uyumu üretir.

Bu yüzden mevcut evliliği devam ettirmeye gayret etmek, boşanıp yeni biriyle evlenmekten çok daha mantıklı, iyi ve sağlıklıdır. Tabi istisnalar kâideyi bozmaz.

Son olarak: Evli bir insan yeni tanıştığı ya da evlendiği bir kimse ile hayatı boyunca eski eşiyle kıyas halinde olacaktır (Eski eşim yemeği şöyle yerdi bak bu böyle yiyor, eski eşim bana daha fazla önem gösterirdi bu beni çok önemsemiyor gibi) Yani sürekli eski eşte olan tüm güzellikler yeni eşle beraber gün yüzüne çıkacak ve kafanızda sürekli bir karşılaştırma olayı başlayacaktır, bu yüzden iyi yada kötü evlilik kutsaldır ve devam ettirilmelidir..
 


hikmet366

hikmet366

Üye
Aynen Teşekkürler
 
boyabatlı

boyabatlı

Üye
Güzel bilgiler teşekkürler
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim :)
 
zer kalov

zer kalov

Üye
Biz evlenmek için kadın bulamıyoruz millet boşanıyor :)
 

Benzer Konular

Cevap
29
Görüntüleme
733
gonyalı
halukgta
Cevap
0
Görüntüleme
349
halukgta
Cevap
0
Görüntüleme
746


Üst Alt