Evinize ışıltı ve lüks katmanın pratik yolları

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Evinize ışıltı ve lüks katmanın pratik yolları
Evinize ışıltı ve lüks katmanın pratik yolları

Parlayan ve ışık yayan mobilyaların, aksesuarların, kumaşların vazgeçilmeyen cazibesi dönem dönem moda olmuştur. Pullu yastıklar, payetli yatak örtüleri, kristal boncuklarla bezenmiş abajurlar ve duvarlarda ışık oyunları yaratan aydınlatmalar belki herkesin dekorasyon anlayışına uymuyor, ancak dozunda ve özenle seçilerek kullanıldığında salonunuzda ya da yatak odanızda, hatta banyonuzda vazgeçemeyeceğiniz bir cazibe yaratır. Örneğin şarap kırmızısı parlak kadife kumaştan bir yatak başı ve atmosferi zenginleştirecek kadife bir yatak örtüsü ile yatak odanızda lüksü yaşayabilirsiniz.
Parlak mobilyalar günümüzde de çok moda, siz de çay sehpanızı ya da büfenizi parlak lake boyatarak kullanabilirsiniz. Ayrıca ayna kaplanmış minik objeler de mekanda ışık yaratır. Metalik tonlarda iri çiçek desenleri, parlak ve simli geometrik çizgiler duvarda ya da perdelerde parlaklık vurgusunu yoğunlaştırabilir. Döşemelik kumaşlarınızda da bu tarz efektleri seçebilirsiniz. Berjerleriniz için parlak saten, tafta kumaşları, koltuk ve kanepeleriniz için jakarlı ya da kadife kumaşları tercih edebilirsiniz. Farklı desen ve renkte kumaşları birbiri ile kombinleyerek kullanmaktan çekinmeyin, böylece evinizde olduğundan daha lüks bir hava yaratırsınız.
Eğer tüm evinizi yeniden elden geçirmek istemiyorsanız ışıltılı ve parlak aksesuarlar kullanarak da böyle bir tarz yakalayabilirsiniz.
Işıltı ve lüksü yansıtmak için dilerseniz zıt stilleri bir arada kullanmayı deneyebilirsiniz. Çok modern bir salonda kullanacağınız altın varaklı bir ayna ya da kristal aplikler farklılığınızı daha çok vurgulayacaktır.

UNUTMAYIN
Desenlerinizi kombinleyin. Aynı çiçek deseninin iri ve küçük olanlarını birlikte kullanabilir ya da çiçeklilerle çizgilileri kullanarak kontrast yaratabilirsiniz.
Farklı kumaş türleri kullanın. Satenlerle pırıltılı ve taşlılar, kadifelerle şönilleri kombinleyerek salonunuzda gerçekten fark edilesi bir hava yakalamanız mümkün.
Aydınlatmayı unutmayın. Kristal avizeler, lambaderler ve boncuklu abajurları bir arada kullanmak ortama dinamizm katar.
İnce dokunuşlar. Kenarları boncuk işlemeli koltuk örtüleri, pul işlemeli püsküllü kırlentler, payetli lambalar... Hepsi ışıltı ve lüks hissini daha çok vurgulamak için.
Aşırıya kaçabilirsiniz. Bu tarz aslında biraz abartılı olmayı da berberinde getirir ve bu kimseye zarar vermez. Lüks ve parıltı için siz de biraz aşırıya kaçabilirsiniz.

İNCE DETAYLAR

* Kenarları ya da uçları boncuk ve payet işlemeli aksesuarlar ışıltıyı artırır. Özellikle bu tarz kırlentler ve koltuk örtülerini tercih edebilirsiniz.
* Püsküller ve kenar süsleri çoğu zaman zengin gösterir. Örneğin simli kordonları abajur şapkalarınızın kenarlarına yapıştırabilir ya da perde sopalarınızın uçlarına iri kristal boncuklar bağlayabilirsiniz.



Ayna, kristal ve taşlar.... pırıltı katmanın 3 kolay yolu


PARLAK BOYALAR
Mekanlara ışıltılı bir hava ve lüks katan bazı renkler vardır. Duvarlarınız için seçeceğiniz bu renklerle ortamınızı bir anda değiştirebilir ve hoş yansımalar yakalayabilirsiniz. Ayrıca döşemelik ve perdelik kumaş seçiminizle bu havayı destekleyebilirsiniz.

RENKLER GELECEK...

IŞILTILI DUVAR KAĞITLARI
İri desenli ve metalik renklerde duvar kağıtları evinize çekicilik katmanıza yardımcı olur.

DUVAR KAĞITLARI GELECEK...

ZARİF VE ŞIK DESENLER
Parlak desenli kumaşlar ortamda aydınlık ve ferahlık hissini artırır.

KUMAŞLAR GELECEK...

ALTIN YANSIMALAR
Yaşadığınız mekanlara ışık katmanın en kolay yolu metalik yansımalı renkler kullanmaktır. Örneğin boğuk ve fazla göz alıcı olmayan bir ortamda kullanacağınız dore kumaş kaplı bir kanepe salonun bir anda parlamasını ve ihtişamlı görünmesini sağlayabilir. Dekorasyonu tamamlamak için yine doreli aksesuarlar, altın ışıltılar saçan boncuklu abajurlar kullanabilirsiniz.

KIRMIZI VE BORDO TONLARI
Bir iki renk darbesiyle her mekan ışıldayabilir. Özellikle kırmızı ile bordo lüks ve ihtişamın renkleridir. Parlak kırmızı bir vazo, işlemeli bordo çerçeveler, boncuktan yapılmış yapma çiçekler belki basit detaylar ama yaratmak istediğiniz havayı destekleyebilir.

SATEN, KADİFE VE TAFTA
Renkler ya da boncuklar sizin tarzınız olmayabilir, ama siz evinizde ışıltı bir hava yaratmak istiyorsanız bunu yapmanın en kolay yolu ışığı yansıtan kumaşlar kullanmak. Kadife ve saten gibi yumuşak dokulu ve parlak kumaşlar bulundukları ortama farklı bir şıklık katar. Örneğin baş kısmı kadife kumaşla kaplanmış bir yatakta saten örtüler ve nevresim takımları odanızda tahmin demeyeceğiniz yansımalar ortaya çıkarır. Tafta ve parlak şönil karışımları da aynı efektleri yaratacaktır. Bu tarz kumaşları döşemelik olarak da kullanabilirsiniz.

SİZDE DENEYİN
Svarowski kristalinden minik bibloları kestireceğiniz bir ayna tablanın üzerine yerleştirerek kullanırsanız daha çok yansımasını ve parlamasını sağlarsınız.
 

Benzer Konular

Marco Laren
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Marco Laren
eZeL634
Cevap
0
Görüntüleme
862
eZeL634
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
999
x-scarface


Üst Alt