Eve gelin, PC niz açılsın!

Sponsorlu Bağlantılar

yakamoz1319

Üye
    Konu Sahibi
Eve gelin, PC niz açılsın!

Eve geldiğinizde PC’niz otomatik açılsın!

Bilgisayarınız, siz eve geldiğinde kendisi açılsın ister misiniz? Bu minik araç ile mümkün!

Android’li bir telefonunuz varsa, eve geldiğinizde bilgisayarınızın otomatik olarak açılmasını bir uygulama yardımıyla sağlayabilirsiniz.

PCAutoWaker adlı uygulamadaki Wake-on-LAN özelliği,
ağınızda bulunan birkaç PC’yi de uyandırabiliyor.
Bunun için WiFi ağınızın kapsama alanına girmeniz yeterli.
İhtiyacınız olan ise kablosuz erişim noktanızın SSID’si ve
uyandırmak istediğiniz PC’lerin MAC adresleri. MAC adresini

router’ınızın durum sayfalarında veya komut satırında ipconfig
/all yazarak görebilirsiniz (12 karakterlik fiziksel adresi
arayın).

Uygulamayı kurduktan sonra bilgisayarızını uyku moduna alıp
uygulama ile uyandırmayı deneyebilirsiniz. Eğer çalışmıyorsa
bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girip Internal Network Adapter
boot’u etkinleştirmeniz ve Windows Aygıt Yönteticisinden ağ
kartınızın sisteminizi uyandırmasına izin vermeniz gerekebilir.

Uygulamayı indirin..
Android Market bağlantısı

Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
teşekkürler
olm deneyim derken bilgisayarı çökerttim:stres: (kullanıcı kaynaklı)

• Beğen
Tepkiler: @@DiAbLo@@

yakamoz1319

Üye
    Konu Sahibi
Mantık uyku modundan uyandırmak. Bu sebeple olmama ihtimali düşük. Kapalı bir cihazı hiçbir program/uygulama açamaz. Fiziksel güç veya komutu harekete çeviren yazılımlar dışında.
Bu sebeple olmama ihtimali düşük ve denemekten zarar gelmeyeceğini düşünüyorum. Deneme fırsatım yok şu an benim. Denedigim an paylaşacağım.

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Mantık uyku modundan uyandırmak. Bu sebeple olmama ihtimali düşük. Kapalı bir cihazı hiçbir program/uygulama açamaz. Fiziksel güç veya komutu harekete çeviren yazılımlar dışında.
Bu sebeple olmama ihtimali düşük ve denemekten zarar gelmeyeceğini düşünüyorum. Deneme fırsatım yok şu an benim. Denedigim an paylaşacağım.
Denemeni dört gözle bekleyenlerden biriyim şu anda

yakamoz1319

Üye
    Konu Sahibi
Tamam yarın deneyip paylaşacağım

• Beğen
Tepkiler: @@DiAbLo@@
aslls

aslls

Üye
Kapalı pc modeme kablo yolu ile ise açılabilir ben bilgisayarcıyım kardeşim defalarca denemesi yapıldı. Bios da ayarlarını görürsün fakat her anakart için desteklemez.

yakamoz1319

Üye
    Konu Sahibi
Kapalı pc modeme kablo yolu ile ise açılabilir ben bilgisayarcıyım kardeşim defalarca denemesi yapıldı. Bios da ayarlarını görürsün fakat her anakart için desteklemez.
Alıntı yaptığın yorumumda zaten kapalı pc nin açılamayacağından bahsediyorum. Uykudaki bilgisayarı uyandırmak amaç. Bu sebeple olmama ihtimali düşük. Bunu kastediyorum.

Hasand.

Hasand.

Üye
teşekkürler

Üst Alt