Euroleague'de Torbalar Belirlendi

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Euroleague'de Torbalar Belirlendi
2014-15 sezonu Turkish Airlines Euroleague'de eleme maçları ve normal sezon grup aşaması için çekilecek kuralar öncesi torbalar belli oldu.

Beko Basketbol Ligi finalisti Galatasaray Liv Hospital çeyrek final yaptığı geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sene de dördüncü torbada yer alacak. Dördüncü torbada yer alan Galatasaray birinci, ikinci, üçüncü, beşinci ve altıncı torbadan gelecek birer takımla eşleşerek normal sezon gruplarından birini oluşturacak.

Son üç sezonda Avrupa kupalarındaki performansa göre yapılan değerlendirmeyle belirlenen kulüp puanına göre oluşan torbalar şu şekilde:

1. Torba
CSKA Moskova (Rusya)
FC Barcelona (İspanya)
Olympiakos (Yunanistan)
Real Madrid (İspanya)

2. Torba
Maccabi Electra (İsrail)
Panathinaikos (Yunanistan)
Valencia Basket (İspanya)
Anadolu Efes (Türkiye)

3. Torba
Unicaja Malaga (İspanya)
Fenerbahçe Ülker (Türkiye)
Laboral Kutxa (İspanya)
Zalgiris Kaunas (Litvanya)

4. Torba
Alba Berlin (Almanya)
Galatasaray Liv Hospital (Türkiye)
Emporio Armani Milano (İtalya)
Nizhny Novgorod (Rusya)

5. Torba
Crvena Zvezda (Sırbistan)
Cedetiva Zagreb (Hırvatistan)
FC Bayern Münih (Almanya)
Dinamo Sassari (İtalya)

6. Torba
PGE Turow (Polonya)
Neptunas (Litvanya)
Limoges (Fransa)
* Eleme Turnuvasından Gelecek Takım

* Eleme turnuvası oynayacak sekiz takım; Unics Kazan, VEF Riga, Hapoel Jerusalem, ASVEL Lyon, CEZ Nymburk, Telenet Ostend, Stelmet Zielona Gora ve Strasbourg olarak açıklandı.

Aynı ülkeden iki takımın aynı normal sezon grubunda yer alamaması sınırlamasından ötürü takımımız Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker ile eşleşmeyecek. Ayrıca aynı şehir/salon sınırlamasından ötürü Galatasaray'ın iç sahada oynadığı hafta Efes deplasmanda mücadele edecek, takımımızın dış sahada oynadığı hafta Efes iç sahada rakiplerini ağırlayacak.

2014-15 sezonunun yarışma formatı geçen sezonun aynısı olacak. Eleme turunda sekiz takım tek maç eliminasyon turnuvası oynayacak ve buradan gelecek tek takım Euroleague normal sezona kalacak. Normal sezonda dört grupta altı takım 10'ar maç yapacak. Gruplarında ilk dörde giren 16 takım tur atlayacak ve Top 16'da iki grupta sekiz takım 14'er maç yapacak. Bu tura geçemeyen sekiz takım Avrupa macerasına Eurocup'ta devam edecek. Euroleagu Top 16 gruplarında ilk dörde giren 8 takım playofflara kalacak ve eşleşmelerinde üç galibiyet alan dört takım 2015 Turkish Airlines Euroleague Final Four oynayacak.
 


Üst Alt