EURO 2016 Ülkemizdeki Stad Projeleri

Sponsorlu Bağlantılar

ouSahin

ouSahin

Üye
    Konu Sahibi
EURO 2016 Ülkemizdeki Stad Projeleri
YENİ ANKARA STADYUMU
Yeni Ankara Stadyumu mevcut stadın yerini alarak, batısındaki yeni tamamlanan basketbol salonu ve güneyindeki Gençlik Parkı'yla tam bir spor ve faaliyet alanı haline gelecek.

Çarpık bir küp şeklinde olacak stat, estetik ve işlevsellik açısından şehrin yapısına oldukça uygun bir yapıda olacak. Dışı ise, Türk mozaik sanatının ve mimarisinin esintilerini taşıyan geometrik şekillerle kaplanarak son halini alacak. Net 41,000 kişilik seyirci kapasitesiyle Türkiye'nin başkentinin kalbinde yer alacak stat, ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'nu tarafından eğitim merkezi olarak da hizmet verecek.



YENİ ANTALYA STADI

Şehrin kuzeydoğusunda, Antalya Uluslararası Havaalanı'nın yanına yapılması planlanan Yeni Antalya Stadyumu, inşa edileceği bu yeni bölgenin ve çevresinin cazibe merkezi olacak.

Akdeniz deniz kabuğu şeklinde, benzersiz ve sembolik bir yapıda tasarlanan Yeni Antalya Stadyumu, şehre tepeden bakacak olan konumuyla, Akdeniz Riviera'sının simgesi olacak.



ATATÜRK OLİMPİYAT STADI

1995 yılında açılan Atatürk Olimpiyat Stadı, Türkiye'nin en büyük stadıdır. UEFA'nın Elit stadyumları arasında olan stat, 2005 yılındaki, Liverpool FC ile AC Milan arasında oynanan unutulmaz Şampiyonlar Ligi Finali'ne ev sahipliği yapmıştır.

Stadın net seyirci kapasitesini 60,000'in üzerine çıkarmak ve diğer gereklilikleri sağlamak için statta büyük değişikler yapılarak, seyircilerin Euro 2016'nın açılış maçının, final maçının ve oynanacak diğer 6 maçın keyfini dünyanın en büyük kapalı tribününe sahip stadında çıkarması için kapasite 90,000'in üzerine çıkarılacak.



YENİ BURSA STADI

Yeni Bursa Stadı, Bursa'nın merkezindeki Kültür Park'ın bir parçası olarak inşa edilecek. Mevcut Bursa stadyumu ve çevresindeki binalar tamamen yıkılarak, yeni Bursa Stadyumu'nun aynı bölgeye yapılabilmesi için gerekli alan açılacak.

30,000 kişilik stadyum ve etrafında kafeteryaların bulunacağı alanın üstü, güneş ışığının yumuşak bir şekilde iç mekana girmesini sağlayacak altıgenlerden oluşan bir tavanla kapatılacak. Bu altıgen tavan ise Bursa'nın en önemli tarihi değerlerinden biri olan Bursa Yeşil Cami'nin İslami mimarisinden esinlenerek hayata geçirilecek.



YENİ ESKİŞEHİR STADI

Yeni Eskişehir Stadyumu yeni sporların, ekonominin ve Eskişehir'in kuzeyinde yapılması planlanan yeni üniversite alanının gelişiminin en büyük öncüsü olacak.

Eskişehir'in ünlü ve benzersiz Lületaşı (Manyezit), çevre üzerinde önemli bir etki bıraktığı gibi stadyumun dış cephesine de ilham kaynağı olacak. Stadyumun iç duvarlarının bir kısmı ise maksimum saydamlığı sağlamak ve stadın gece de yaşayan bir karakter olduğunun vurgulanması için serigrafik camdan yapılacak.



YENİ İZMİR STADI

Yeni İzmir Stadyumu, diğer adıyla “Ege'nin Gözbebeği”, İzmir Körfezi'nin kuzeyindeki bir tepenin üzerine inşa edilecek. Minimum 40,000 koltuk kapasiteli olacak olan stadyumun eğimli camla kaplı dış cephesi ve temeli, tarihi Roma arenaları gibi görünürken, üstü ise Helenistik bir amfi tiyatronun modern bir yorumu olacak. Üst kısmı güneye doğru açık bir at nalı şeklinde olacak stat, ziyaretçilerine, körfezden harika bir şehir manzarası sunacak.



KAYSERİ KADİR HAS STADI

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Kayserispor'un maçlarını oynadığı Kayseri Kadir Has Stadyumu 2009 yılının başında kapılarını açtı.

UEFA Euro 2016 yönetmeliğine ve turnuvanın gereksinimlerine göre yenilenen Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda görüş açısı tüm koltuklar için ideal değerine getirilecek, VIP alanları genişletilecek, medya tesisleri güncel hale getirilecek ve umumi tuvaletlerde iyileştirmeler yapılacak.



YENİ KONYA STADI

Yeni Konya Stadı, içinde yeni bir çok amaçlı spor salonunu, bir atletizm stadyumunu, bir bisiklet yarış pistini ve farklı spor alanlarını barındıran büyük bir kompleksin bir parçası olarak inşa edilecek.

Yeni stadyumun tasarımı Konya bölgesine, tarihine, geleneklerine ve halkına bir saygı göstergesi; Semazenlerin Dansı'nın (Sema Gösterisi) bir alegorisi olarak ve Konya'nın Bisiklet Şehri unvanı göz önüne alınarak yapıldı. Dalgalanan çember şeklindeki tribünler Semazenler'in dansını andırırken, stadın üstü ise “Bisiklet Tekerleği” şeklinde bir tasarıma sahip olacak.




İSTANBUL TÜRK TELEKOM ARENA

İnşasına 2009 yılında başlanan, İstanbul'un merkezine çok yakın bir konumda olan ve 2010 yılının Ekim ayında tamamlanması planlanan Türk Telekom Arena, çok az bir çalışmayla UEFA EURO 2016 stadyum kriterlerine uygun olarak net 50,000 seyirci kapasitesine getirilebilecek.

Stat tamamlanmasının ardından, uluslararası başarılara sahip İstanbul takımı Galatasaray'ın maçlarına da ev sahipliği yapacak.






Kendi yorumum...

Hepsi çok güzel tasarımlar olmuş inş. olur bu stadların yapımı gerçekleşir ... Sanırım Nisan ayında başlancak diye duymuştum ama bilemiyorum tabi... 2016 ya kadar bütün stadlarımız büyür zaten, inş. kazanırsak 2016 avrupa kupasını büyük ölçüde ülkemizi çok güzel bir şekilde tanıtmış oluruz:)
 
  • Beğen
Tepkiler: TuRkiShCowboy, haltie ve ● aLuvi ●


haltie

haltie

Üye
bence mükemmel projeler inşallah gerçekleşir bu güzel konu için teşekkür ederim
 
ouSahin

ouSahin

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim :)
 
Unstable01

Unstable01

Üye
projeler harika yaa .görsellk muhtesem yani.. tşkrler
 


Üst Alt