Etnies ayakkabı 2011 modelleri

Sponsorlu Bağlantılar

maxirabit

maxirabit

Üye
    Konu Sahibi
Etnies ayakkabı 2011 modelleri


















ETNIES ayakkabılarının tüm modelleri için STI (Sole Technology Institute) laboratuarlarında kapsamlı testler yapılmaktadır.
STI (Sole Technology Institute), aksiyon sporlarının dinamiğinin çalışılmasına adanmış dünyanın ilk ve tek biyomekanik araştırma kurumudur. Lake Forest / California’da 2500 m2’lik bir alan üzerine kurulmuştur..
Nike ve Reebok markalarının koşu, basketbol ve geleneksel sporların çalışılması için 80’li yıllarda kurmuş oldukları iki adet spor bilimleri laboratuarlarına teknoloji olarak rakiptir, fakat aynı zamanda yönelim olarak sadece Kaykay, BMX ve Snowboard gibi aksiyon sporlarını seçmiştir.
Test Sonucu Geliştirilen Teknolojiler
STI Laboratuarlarında uygulanmış olan testler neticesinde geliştirilmiş olan teknolojilerin açıklamaları aşağıdaki gibidir;
System G2
Etnies ayakkabıları için yapılan laboratuar çalışmalarında, emilmesi gereken güç ve basıncın niceliğini ve destekleyici materyalin tam olarak nasıl konumlandırılması gerektiğini ortaya çıkarmıştır. Ayrıca düzinelerce materyal bu işe elverişliliği için test edilmiştir. Bunun sonucu olarak ortaya çıkan System G2, spor ayakkabı’nın dış ve iç tabanı arasında bulunur. İçindeki özel jel sayesinde, aksiyon sporları yaparken ayak yapısında oluşan tüm gerilimleri emer. Standart jel veya plastik malzemesinie göre çok daha fazla darbe abzorbe edici özelliği vardır. Eva’dan darbe emilimi daha uzun sürer. Bu yüzdendir ki, dünyaca meşhur skateboardçular olan Arto Saari, Ali Boulala ve Ryan Sheckler tüm Etnies Pro modellerinde bu sistemi talep etmişlerdir.






System Flo2™ Tongue Ventilation
Aksiyon sporları esnasında ayaktaki termal iklim 41 C un üzerine çıkabilir ve nem 100%’e ulaşabilir. Zira, geleneksel ayakkabılarda özellikle ayakkabı dillerinde kullanılan yoğun köpük, diğer materyaller ile gözenek bırakmayan tutkalla yapıştırılmıştır. STI yapılan testlerden sonra hangi noktalara düzeltici müdahele gerektiğini saptamış, ve bu çalışmanın sonucu olarak ortaya Systelm FLO2 yüksek hava akışına sahip, nefes alabilen spor ayakkabı dillerini ortaya çıkarmıştır. Yapışkan gerektirmeyen, ve gözenekli köpükten yapılan, ince, nefes alabilen materyalden yapılmış olan System Flo2 dilleri, spor ayakkabı içerisinde, yoğun hareketlilikte dahi, ayakkabının nefes alabilmesini sağlar. System Flo2 önceleri sadece Profesyonel modellerde kullanılıyor olmasına karşın, son iki senedir Etnies'in tüm modellerinde kullanılmaya başlanmıştır.



STI Evolution Foam
STI’in geliştirmiş olduğu en son teknoloji olan STI Evolution Foam tabanı, standart, ağır kauçuk tabanlara kıyasla çok daha hafiftir. Eva ve kauçuğun özel kombinasyonundan ortaya çıkan bu materyal sayesinde, performans kaykay ayakkabılarının hantallıktan kurtularak, aynı zamanda hafifte olabilmelerini sağlayacak kapı açılmıştır.
 


Üst Alt