Estonya Vizesi Hakkında Bilgi | Estonya Vizesi İçin Gerekli Belgeler | Estonya Vizesi Form Örneği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Estonya Vizesi Hakkında Bilgi | Estonya Vizesi İçin Gerekli Belgeler | Estonya Vizesi Form Örneği
Estonya Vizesi Bilgileri

Vize almak Estonya topraklarina Giriş için yerine getirilmesi gereken ön kosullardan sadece biridir. Giriş için ön kosullar, tekrar Estonya topraklarina Girişe bagli kontrol edileceklerdir. Kişiye vize verilmiş olsa dahi gerekli sartlari tamamlanmamis olmasi sonucu ülkeye Girişi reddedilirse Kişiye tazminat hakki dogmaz.

1 Mayis 2004 itibari ile asagidaki vize türleri verilebilir:

Havaalani transit vize (A tipi) : Estonya Havaalaninda uluslararasi transit bölgesine Giriş için ve kisinin kanunen Girişinin uygun oldugu bir sonraki transit ülkeye ya da varis ülkesine hareketine kadar orada kalmasi için verilen vize. Bu vize Estonya'ya Giriş ve ya Estonya'da kalış hakki vermez.

Transit vize (B tipi) : Tek ya da çift-Girişli, Estonya üzerinden kisinin kanunen Girişinin uygun oldugu bir sonraki transit ülkeye ya da varis ülkesine transit yolculuk için verilen vize. Transit vize profesyonel ya da istihdam görevlerinin tamamlanmasi için gerekli oldugu durumda çok Girişli olarak ta verilebilir.

Kisa süreli vize (C tipi) : Tek ya da çok Giriş ve kalış için verilen vize. Kisa süreli vizeler geçerliliklerine göre çesitlilik gösterirler.

Estonya'ya tek Giriş ve kalış - 6 aya kadar geçerliligi vardir. Estonya'ya çoklu Giriş ve kalış - 5 seneye kadar geçerliligi vardir.

İkinci olarak kalış süresine göre:

Estonya'ya tek Giriş ve kalış : 90 güne kadar; Estonya'ya çoklu Giriş ve kalış : 6 aylik süre içerisinde 90 güne kadar (Estonya'da kayitli olan ilk Giriş tarihine göre hesaplanır).

Uzun süreli vize (D tipi) : Tek ya da çoklu Giriş ve kalış için verilen vize. ( örn. Yabanci medyayi temsil eden resmen tanınmış gazetecilere, Estonya Fahri Konsoloslarina, kisa süreli çalisma izin islemlerini vize basvurusundan önce tamamlamis olanlara ve aile bireylerine (eş, çocuk ve bakmaya yükümlü oldugu yetişkin çocuk).
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt