Eski Mısırlılarda Gebelik Testi Nasılmış

Sponsorlu Bağlantılar

crazy_amigo06

crazy_amigo06

Üye
    Konu Sahibi
Eski Mısırlılarda Gebelik Testi Nasılmış
Mısır’da 1898 yılında Sir Flinder Petrie adlı bilim adamının ortaya çıkarttığı Kahoun Papirüsü ile 1862 yılında bulunan Smith Papirüsü ve 1873 yılında bulunan Ebers Papirüsü’nde gebelik, idrar hastalıkları, varisler ve gebelik testleriyle ilgili bilgiler yer alıyor. Müzelerde sergilenen papirüslerde yer alan bilgilere göre, hamile şüphesi olan bir kadın her gün sabah idrarıyla biri buğday, diğeri arpa dolu iki torbayı sularmış. Hamilelik şüphesi olmayan bir başka kadın da yine ayrı ayrı buğday ve arpa torbalarını idrarıyla sularmış. Hamilelik şüphesi olan kadının idrarla suladığı buğday ve arpa dolu torbalar, diğer kadının suladığı torbalardan daha önce çimlenirse, hamile olduğu anlaşılırmış. İki kadının suladığı buğday ve arpalar aynı anda çimlenirse hamilelik olmadığı ortaya çıkarmış. Hamile olan kadınların sabah idrarlarında aşırı miktarda hormon bulunduğu için, buğday ve arpa torbaları diğer normal idrarlarla sulananlardan çok daha önce yeşerirmiş. Günümüzde meyve ve sebzenin daha erken sürede yetiştirilmesi için hormon kullanılması da aynı yöntemin bir benzeridir.

Bebeğin Cinsiyeti
Mısırlıların kullandığı yöntemde, doğacak bebeğin cinsiyeti de önceden tesbit edilebiliyordu. Hamile kadının idrarıyla sulanan tohumlardan, buğday taneleri daha önce filizlenirse bebeğin erkek, arpa taneleri daha önce filizlenirse bebeğin kız olacağı anlaşılıyordu.

Prof. Julias Manger, 1933 yılında laboratuvarda kutuların içerisinde kurutma kağıtları üzerine yerleştirdiği buğday ve arpa tanelerini, idrarla sulayıp, Mısırlıların kullandığı gebelik ve cinsiyet belirleme yönteminin doğruluğunu ispat etmiştir. Günümüzde kullanılan gebelik testleri de, kadının idrarındaki hormon sayısının yoğunluğuna göre sonuç verir ve aynı esaslara göre uygulanır.
Prof. Dr. Hulusi Köker de, Mısırlıların kullandığı gebelik testi yönteminin bilimsel olarak doğrulandığını ve hatta bebeğin cinsiyetinin de aynı yöntemle belirlenebildiğini onaylıyor.

Doğum Kontrolü
Mısırlılar, kadında kısırlığın tespiti için rahim ağzına (uteris) akşam yatarken sarmısak veya soğan yerleştirmişler. Sabah kadın uyandığında genzinde sarmısak veya soğan kokusu duyarsa tüplerinin açık olduğu ve gebe kalmasına bir engelin olmadığı anlaşılırmış. Koku duyulmazsa kadının tüplerinin kapalı olduğu, bu nedenle hamile kalamayacağı bilinirmiş. Ayrıca kadının rahminin içerisine paslanmayan metallerden olan altın veya gümüş yüzük konularak gebelik önlenirmiş. Arap kervancılar da bu yöntemi öğrenip, uzun çöl seyahatlerinde dişi develerin gebe kalmalarını önlemek için rahimlerinin içerisine temizlenmiş çakıl taşı doldururlarmış.

aşmışlar mı ne....

tofy

Üye
gerçekten de aşmışlar
çok değişik bir konu valla sağol

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
Mısırlılar, kadında kısırlığın tespiti için rahim ağzına (uteris) akşam yatarken sarmısak veya soğan yerleştirmişler.

kafaya bak ya ta ağzına gidiyormuş koku
aşmışlar harbidende mısırlılar çok gizemliler dorudur kesin
paylaşım için sağol

FrontmaN

FrontmaN

Üye
Geçmişin en gelişmiş uygarlığı zaten.

zoom

Üye
valla bravo ne diyim bulmuş adamlar

kikaksk

kikaksk

Üye
adamlar herseyi bulmuş vallaha bu kadarınada pes..

ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
Mısırda 2500 öncesinde bi mağraya HELİKOPTER , UÇAN DAİRE falan çizmişler bende inanamadım adamlar harbiden aşmış.

slayer

Üye
<div class='quotetop'></div><div class='quotemain'>alt&#305;n veya gümü&#351; yüzük [/b][/quote]
oha be tekni&#287;e bak... Su an geçerli do&#287;um kontrol sistemlerine büyük benzerlik. Merak etti&#287;im, o metalin bi tak&#305;m seyler salg&#305;lat&#305;p yumurta olu&#351;mas&#305;n&#305; engelleyebilece&#287;ini mi tahmin etmi&#351;ler_??? yoksa bal&#305;&#287;&#305;na m&#305; bulmu&#351;lar_???

bunkie

Üye
Bu mısırlılar&#39;dan herşey beklenir. Teksoy görevde&#39;nin tanıtım jeneriğini izledim bugündü sanırım. Adamlar 3000 yıl önce bugünün modern uçaklarına tıpatıp benzeyen ahşaptan maket uçak yapmışlar. O çağlarda uçak yapabilecek bilgiye sahip adamların doğum kontrolünü bilmeside doğal olsa gerek...

Caine

Caine

Üye
geçmişin en zeki uygarlığı oldukları kesindirde ama şimdilerde 3.sınıf ülke konumuna düşmek üzereler

gknky

gknky

Üye
zamanında harika akıl varmış ya . ... .

zoom

Üye
<div class='quotetop'>(slayer &#064; Mar 31 2006, 10&#58;03 PM) [post=307865]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'></div><div class='quotemain'>alt&#305;n veya gümü&#351; yüzük [/b][/quote]
oha be tekni&#287;e bak... Su an geçerli do&#287;um kontrol sistemlerine büyük benzerlik. Merak etti&#287;im, o metalin bi tak&#305;m seyler salg&#305;lat&#305;p yumurta olu&#351;mas&#305;n&#305; engelleyebilece&#287;ini mi tahmin etmi&#351;ler_??? yoksa bal&#305;&#287;&#305;na m&#305; bulmu&#351;lar_???
[/b][/quote]

Bala bulmu&#351;lard&#305;r be okadarda abartmayal&#305;m

crazy_amigo06

crazy_amigo06

Üye
    Konu Sahibi
mumkun diil ark. ben bu pramitler hakkında bi ara baya bi bilgi topladım bunalıma girdim acayip bi ara kafayı yiyodum adamlar ole bi inşa etmişlerki

wingman

wingman

Üye
<div class='quotetop'>(Caine &#064; Apr 1 2006, 04&#58;40 AM) [post=308101]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
geçmişin en zeki uygarlığı oldukları kesindirde ama şimdilerde 3.sınıf ülke konumuna düşmek üzereler
[/b][/quote]

açgözlü ingilizlerin yüzünden.
Atatürk olmasaydı biz de aynı kervana katılacaktık.

bassavci

bassavci

Üye
acaba teknik bilginin üst seviyelerinde iken.
sapkınlıkları yüzünden helak olmuş olabilirlermi.
böylece yaptıklarıda onlarla birlikte topraga gömülmüş olabilirmi.
bir düşünce sadece...

canturk

canturk

Üye
bassavcı sana katılıyorum %99 öyledır helek olmuslardır yoksa boyle bır medenıyetın yokolup gıtmesı ımkansız gıbı bırsey yanı baksanıza 2500 yıl önce heelıkopter ucak denızaltı falan cızmısler bır tapınaga bunları yapan bır uygarlıgın normsl yollardan sılınmesı mumkun mu yanı