Öneri Eski iphone Kullanıcısının Huawei Mate 10 Lite Deneyimi

Sponsorlu Bağlantılar

TEKNO Bey

Üye
    Konu Sahibi
Eski iphone Kullanıcısının Huawei Mate 10 Lite Deneyimi
Merhabalar, son 2 senedir beni hiç üzmeyen emektar iphone 5s'imi satıp Huawei Mate 10 Lite modelini satın alma kararı aldım. Bu kararı vermeden önceki 1 ayda ise 1500 TL'ye alınabilecek en iyi 10 akıllı telefon, 1800 TL'ye alınabilecek en iyi 10 akıllı telefon gibi listelerde yer alan telefonları ayrıntılı olarak inceledim, kullanıcı yorumlarını okudum ve inceleme videolarını izledim. Daha sonra Forum DonanımHaber'de İphone SE, Xiaomi Redmi S2, Xiaomi Mi Note3, Xiaomi Mi6 gibi telefonların kullanıcılarından fikir aldım.

Araştırmalarım sonucunda bir telefonda aradığım sade arayüz, iyi bir kamera, iyi bir batarya gibi özellikleri fazlasıyla karşıladığını kanaat getirdiğim Huawei Mate 10 Lite modelini gönül rahatlığıyla satın aldım.

Huawei Mate 10 Lite En Uygun Fiyata Nasıl Satın Alınabilir?


Başta tarifeye ek almak cazip gibi görünse de peşin fiyatına denk düştüğü ve aylık olarak ödeyince beni boğacağını düşündüğüm için 1800 TL nakit ile, tarifeye ek telefon satın alıp nakit para ihtiyacından ötürü satan birinden aldım. Telefonun kutusu, garantisi, faturası herşeyi yerli yerinde duruyor. Öte yandan imei numarasıyla Huawei'nin web sitesinden garanti tarihini kontrol ettim. Yani işin içinde bir ************** söz konusu değildi. Benim gibi bütçesi kısıtlı arkadaşlara da bu yöntemi tavsiye edebilirim, fakat telefoncu tanıdığınız olmalı veya aldığınız şahıs mümkünse sizinle aynı yerde yaşamalı ki bir şey olduğunda gidip hakkınızı arayabilesiniz.

Bu yöntem dışında internette 1750-1800 TL aralığında Huawei Mate 10 Lite bulunabiliyor arkadaşlar, özellikle Trendyol ve Hepsiburada üzerinde rastladım. Fakat ithalatçı garantili oluyorlar, gelmesi de 9-10 günü buluyormuş genel olarak.

Eski İphone Kullanıcısının Huawei Mate 10 Lite Deneyimi


Evet arkadaşlar gelelim en önemli kısma, onca yeni modeli çıkmışken kullanıcısı olmaktan her daim memnun ve mutlu olduğum, bana hiçbir zaman hiçbir şekilde sorun çıkarmayan canım İphone 5s'imden sonra, android işletim sistemli bir telefonda sıkıntı yaşayacak mıydım, iOS'tan Android'e geçiş biraz korkutucu geliyordu. Fakat korktuğum başıma gelmedi.

Huawei'nin çok sade bir arayüzü var, aynı iphone'da olduğu gibi... Gereksiz gömülü uygulamalar yüklü olarak gelmiyor, birkaç adet var sadece. Bu da performansı olumlu yönde etkiliyor nitekim, yağ gibi akıyor telefon.

Kişisel deneyim makalemde teknik özelliklere genel olarak yer verme gereği duymuyorum, konu hakkında uzmanlar tarafından hazırlanan yeterince kaynak var.

Bundan ötürü yazıyı daha karışık hale getirmemek için özelliklerini madde madde yorumlayacağım.


* Type-C (Hızlı Şarj) olayının olmaması şaşırtsa da şarj süresi o kadar da uzun sürmüyor. Eğer bataryanız %20'lerdeyken şarja takarsanız 1.5 saat, bataryanız tamamen bittikten sonra şarja takarsanız 2 saat civarlarında tamamen şarj olmuş hale geliyor. Bilakis iphone kullanıcıları telefonu sadece 3-5 uygulama ile kullanır, ben de instagram, whatsapp, mobil bankacılık dışında cihazı yoracak aktivitelerde bulunmadığım için bataryası 2 günü rahat çıkarıyor.

* Kamerası kendi klasmanındaki cihazlara göre çok iyi durumda. Arkada 2, önde 2 adet kamerası var. Klasikleşen özelliklerin dışında ön kamera flaşının olması beni şaşırttı, ön kamera flaşından kastım ekran parlaklığı ile anlık ışık kaynağı yaratması değil, bildiğiniz ışık var abicim ön tarafta. Bunun dışında günümüzde bir akım halina gelen Portre modunda güzel çekimler yapabiliyor. Fakat Xiaomi cihazlarda olduğu gibi, flaş kapalı durumdayken gece pek de iyi bir performans vermiyor

* Ekranı hakkında olumsuz yorumlar okumuştum, örneğin birisi dayanıklılığı hakkında gorilla glass yok demiş. Fakat telefon zaten kutusundan kırılmaz cam ve kılıfı ile geliyor. Günümüzde kırılmaz cam ve kılıf takmadan telefon kullanan cesur yürekler varsa bu onlar için bir eksiklik olabilir, evet.
Sözde darbeye dayanıklı telefonların da tuzla buz halini görebiliyoruz, letgo'dan ikinci el piyasasına güncel olarak bakıyorum, ekranı değişmeyen, kırılmayan bir Samsung S7 Edge bulamadım bölgemde.

* Sar değeri de gereksiz yere eleştirilen bir başka kısım. Bu telefonun sar değerine yüksek diyenler önce iphone modellerinin sar değerlerine bir baksınlar.

* 3.5mm jack girişi beni rahatsız eden nadir detaylardan biri oldu, diğer kullanıcılar konu hakkında ne düşünüyor bilmiyorum ama ben başarısız buldum.

microSD Hafıza Kartı Desteği bulunuyor, bana 64 GB hafıza gayet yeterli. Uzun süre 16 GB kullandım. Ama eski iphonecu olmayan tayfa açısından çok iyi olmuş.
Parmak izi okuyucu özelliği de kendisi gibi hızlı çalışıyor. Böyle saniyelik detayları önemsemem fakat önemseyenler çok, kenara iliştirelim.

Volte desteği var, benim operatörüm Vodafone, sorun yaşamıyorum fakat diğer operatörler için birkaç kullanıcı şikayetine rastladım.

5.9 İnç Ekran boyutuna rağmen cebe rahatlıkla sığıyor, köşeleri yumuşatmışlar. Telefon büyük evet, fakat dışarıdan öyle görünmüyor ve cebe rahatlıkla sığıyor. O yüzden cihazın özelliklerini okurken ekran boyutu gözünüzü korkutmasın, iphone plus modellerinde yaşanan sorunlar yok. Daha evvel 4 inç ekranlı bir telefonu tek elle kullanmaya alıştığım için ilk 1-2 gün garip geldi ama sonra alıştım, ellerim de büyük olduğu için ideal geliyor. Bu arada telefonun tek elle kullanım modu da var.


Telefon hakkında izlenimlerim şimdilik bu kadar, talep olursa Huawei Mate 10 Lite ile çekilmiş fotoğraflar da ekleyebilirim. Benim gibi bütçesi kısıtlı olan arkadaşlara öneriyorum, 2. el olup birkaç ay sonra yazılım desteği almayacak eski telefonlar yerine fiyat / performans özelliği sunan cihazlara yönelin. Bütçeniz biraz daha iyiyse yazının başındaki Xiaomi modellerini de düşünebilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ediyorum, kalın sağlıcakla.



Kaynak:
 


korayertaş

korayertaş

Üye
Huawei zaten yazılım olarak iphone ile birliktemi çalışmış ne öyle bir muhabbet vardı tam hatırlayamıyorum...
 

TEKNO Bey

Üye
    Konu Sahibi
Huawei yazılım ekibinin yönetimini eski iPhone tasarımcısına teslim etti diye bir haber okumuştum ben de, evet.
Huawei zaten yazılım olarak iphone ile birliktemi çalışmış ne öyle bir muhabbet vardı tam hatırlayamıyorum...
 


Üst Alt